Szekeres Viktor

Hosszú szünettel próbálják kinyírni a The Event-et

Majd 3 hónapot kell várniuk a The Event rajongóinak a mai epizódot követően, hogy kiderüljön, mi a cliffhanger feloldása, hogy ki kivel van és egyébként is, hogy mi az az esemény, amire a sorozat címe utal.

Hiába kezdett ősszel remek nézettségi mutatókkal a The Event című sorozat úgy tűnik, hogy a nézők meglehetősen hamar elpártoltak a scifitől, s tették mindezt lesújtó kritikákat megfogalmazva. Az NBC csatorna talán ennek eredményeképp úgy döntött, hogy az eheti epizódot követően három hónapra pihenteti az alig 5 milliós átlagnézettségű szériát és csak február végén veszi elő ismét.


Mivel a csatorna már korábban úgy döntött, hogy berendeli a teljes évadot a sorozatból, a hétfői 10. epizódot követően tovább 12 részt láthatnak még azon kevesek, akik kitartottak a The Event mellett. A tavaszelőig tartó időszakban egyébként az NBC egy másik sorozatot, a The Cape című szuperhősös krimit próbálja be a The Event időpontjában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #19
    "Ami tetszik, azt pár kivételt (House, Castle, Clone Wars, Fringe, 2 and a 1/2 Men) leszámítva mindig törlik "

    tényleg nem akarlak sokkolni, de ezeket is "törölni" fogják.
  • Ender Wiggin #18
    A Lost 3 évad után halott ügy volt. Egyre több fillerrel. Aztán a negyedik végén bejelentették, hogy még kettő és vége. És sajnálatos módon egy csomó maszlaggal még az írók sem boldogultak, így a végén megkaptuk a választ: csak azért, mert, és különbenis Lock hazudik. Ha választhatok a 6 évig húzott semmi és az 1 évad után sután végződő között, akkor az utóbbit választanám. Soha egy sorozat után sem éreztem azt, hogy elfecséreltem sok órát az életemből, csupán a Lost végén. Ami tetszik, azt pár kivételt (House, Castle, Clone Wars, Fringe, 2 and a 1/2 Men) leszámítva mindig törlik (Firefly, Defying Gravity, FlashForward, Lone Gunmen, Sliders, Enterprise...hirtelen ennyi jut az eszembe)...
  • winnie #17
    ja, és a legfontosabb. hadd csinálják a sorozatokat, úgyis túl sok van. még, ha valami nem is érdekel, a közönség attól rácuppanhat. majd ők nézik. a többieknek marad bőven.
  • winnie #16
    "Tudom winnie, a Lost szent és sérthetetlen, szörnyű kommentáradatod lesújt bárkire,"

    ez, látod, egy tipikus frusztráltsággal, sértettséggel teli gondolkodást jelez, ami kisebbrendeűséggel és paranoiával társul. pont nekem mondod ezt, aki elkaszáltam a lostot? ne röhögtess már. (eleve hogy jön ide a lost? annyira kellemző, hogy pár ember mindig felhozza a lost példáját, amikor köze sincs az egészhez a sorozatnak. tessék tovább lépni. nekem sikerült anno. egyszer leírtam, hogy mi a helyzet és kész. mások meg folyton rágják a gumicsontot, ezen rugóznak. persze egészségükre, de így az értelmes kommentlehetőségek elvésznek.)

    ld. ha nem írod le az 1. mondatot, megemeltem volna a kommented előtt a kalapomat.

    "Nem akartam egyébként bántani a Lostot (azé' nem volt az olyan rossz)"

    én meg nem akarom dicsérni. elhiheted, hogy bármilyen sorozatot írsz, ugyanezt reagálom. annyi, de komolyan annyi a jó sorozat, hogy ami régi, nézett sorozat 3-4 rossz részt hoz, azt el kell kaszálni és választani helyette egy jobbat. baromi nagy luxus olyasmit nézni, ami nem jó. (ha már lost. én is megtettem. és eskü, hogy a szívem szakad meg, amikor azt olvasom egy sorozatról, a leggyakrabban mostanság az sgu-ról és a himym-ről, hogy már 10-20-30 rész óta mennyire rossz. 10-20-30?? miért nézik akkor az emberek)

    szóval a fentieket akartam kifejezni.

    "Csodálkoznak, hogy elpártolnak a nézők?"

    sajnos közel sem ilyen egyszerű a dolog, nem a tempó a kulcs az efféle sorozatoknál. a nézők nagyon szívesen találgatnak, szívesen vannak félhomályban. a mostani sorozatok és a lost is a 2. évadtól kezdve ott követték el a hibát, hogy folyton választ válaszra halmoztak, amik pedig olykor frusztráltságot szültek, hiszen a válaszok között akadtak baromságok is, amiket a néző nem tudott lenyelni.

    a kulcs egyszerű: a minőség. hogy jó vagy rossz valami. általában.

    "A Lost esetében a fő történeti szál mellett a filler események is érdekesek voltak köszönhetően a kidolgozott karaktereknek, ezért tudtam egyedül végignézni"

    nem hiszem, hogy én nyitom fel a szemedet, de a lost fő történeti szálja a karakterek visszaemlékezései voltak. az, ahogy kibontakozott az útjuk a katasztrófáig. töltelékjelleggel (a filler mást jelent a sorozatos szlengben, nem érdemes használni, de lehet:) persze szigetes események is voltak (locke vadászni megy, hurley golfozik, találnak egy zsinórt, tutajt építenek), erősítették a mellékszálat, de az csak a végére vált főszállá. (nyilván ahol történtek a dolgok, még ha az a múltban vagy a jövőben is volt, az volt a fontos. a szigetes dolgok remek csalit jelentettek azoknak, akik komolyan hitték, hogy olyan kérdésre kapnak valami nem random választ, hogy mi az a fekete füst vagy stb.)

    "Csinálnának inkább max 15 vagy kevesebb epizódot, de legyen kerek a sztori."

    ezt írtam alattad.
  • cylonflatus #15
    Tudom winnie, a Lost szent és sérthetetlen, szörnyű kommentáradatod lesújt bárkire, aki mer egy rossz szót is szólni róla. Nem akartam egyébként bántani a Lostot (azé' nem volt az olyan rossz) és biztos hülyén is fejeztem ki magam, arra céloztam, hogy a legérdekesebb megfejtéseket iszonyat csiga tempóban adagolják, rengeteg filler dologgal hígítva. Csodálkoznak, hogy elpártolnak a nézők? A Lost esetében a fő történeti szál mellett a filler események is érdekesek voltak köszönhetően a kidolgozott karaktereknek, ezért tudtam egyedül végignézni, viszont nem szeretnék még egy ilyet, és szerintem nem is tudnák megismételni ezt még 1x - erre írtam azt, amit (tökéletesen példázzák a hasonló felfogásban készült sorozatok, mint például a címszereplő Event is). Csinálnának inkább max 15 vagy kevesebb epizódot, de legyen kerek a sztori. Főleg, ha úgyis leveszik a műsorról ennyi idő alatt.
  • winnie #14
    "Az a baj, hogy az ilyen sorozatok már-már rétegműsorok, és kevesen nézik. Az átlagembernek egy nem jön be. De szar, hogy nem vagyok átlagember..."

    kiábrándítalak. valószínűleg átlagember vagy. a legtöbben azok vagyunk.

    mint írtam, a nézőket igenis érdeklik az ilyen sorozatok, csak ugye amelyek gyengék a többség szerint, azok kíméletlenül elvéreznek. (azt már lehet mondani, hogy nem vagy többség, mert egyénként tényleg kisebbség vagy:)

    "Anno a TV2-n csak a 2. évad feléig láttam, most végre megnézem mind a 4 évadot. Hála Istennek, hagyták kifutni magát, nem úgy, mint ezt az Eventet..."

    remek a példa. (annyira nem hagyták kifutni, mert ugyanúgy lelőtték, de) az miért érdekelte az embereket? eleve csak minisorozat lett volna 6 résszel, de akkora volt a siker, hogy folytatták. pedig nem tervezték.

    lehet, hogy ez utóbbi lenne a jövő? megírni egy minisorozatot és, ha siker (ami 2-3 rész után látszik), akkor folytatni. egyébként meg hagyni magában, mert úgyis kerek.
  • winnie #13
    "A drága sorozatgyártók észrevehetnék már magukat, hogy rohadtul elég volt egy Lost is a világnak."

    a drága kommentelő észrevehetnék már magát, hogy rohadtul nem volt elég egy Lost a világnak. ezt remekül mutatja az is, hogy a legtöbb hasonló sorozat iránt eleinte mindig hatalmas volt az érdeklődés. csak amelyik gyenge volt, az megbukott.

    addig jó a sorozatnézőknek, amíg próbálkoznak ilyenekkel a készítők. némelyikből egy csonka évad jobb, mint a legtöbb tipikus sorozat 3-4 évadja.

    "hogy kinyitottak egy ajtót..."

    hát, igen. szerintem most röhögjünk együtt azon a zombin, aki képes volt megnézni 20-23 részt egy sorozatból, hogy nem történt benne semmi:) vagy, ha nem is nézte meg, akkor azért röhögjünk, mert fogalma sincs a témáról és mégis jól megmondta:)
  • cylonflatus #12
    A drága sorozatgyártók észrevehetnék már magukat, hogy rohadtul elég volt egy Lost is a világnak. Még egyszer nem fognak tudni eladni egy - legyen az akármilyen érdekes, zseniális - sztorit, ami egy évad után annyit haladt előre, hogy kinyitottak egy ajtót...
  • Yutani #11
    Az a baj, hogy az ilyen sorozatok már-már rétegműsorok, és kevesen nézik. Az átlagembernek egy nem jön be. De szar, hogy nem vagyok átlagember...

    Én bírom ezt a sorozatot. És mivel szeretem a sci-fi jellegű sorozatokat, most elővettem a 4400-at. Anno a TV2-n csak a 2. évad feléig láttam, most végre megnézem mind a 4 évadot. Hála Istennek, hagyták kifutni magát, nem úgy, mint ezt az Eventet...
  • Wittgen #10
    Azért itt még vissza van kb 10 rész, van idő megírni a sztorit.