Ötvös Tibor

A Hot Pursuit legyőzte a Gran Turismo 5-öt

Sokan úgy vélték, hogy az évek óta, dollármilliókból készített Gran Turismo 5 majd megrengeti az autós világot.

Ennek ellenére az első jelek nem túl jók. Bár sok kritikus az egekig magasztalja a programot, de akadnak bőven olyanok is, akik csalódtak benne. A VideoGamesDaily például a 8 pontos értékelés mellé odaírta, hogy "a Gran Turismo sorozat többé már nem etalon az autóversenyek világában." Erre a fogadtatásra rögtön rárepült két konkurens kiadó is, az EA és a Codemasters.



Előbbi szinte minden fórumon hirdeti, hogy a Need for Speed: Hot Pursuit 89 százalékos átlagon áll, míg GT 5-nél ez az érték "csak" 86 százalék és ezzel jelen pillanatban az NfS a PS3 legjobb autós játéka. A Codemasters szerint pedig túl steril a GT 5 és nem nyújt akkora élményt, mint mondjuk a DiRT vagy az F1 2010.

Ugyanakkor a Polyphony Digital már elkezdett dolgozni a hatodik részen, mely a tegnapi hírek alapján elképzelhető, hogy már csak PS4-re jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • danielf #10
    Rendes áron a gt5-öt még kapni sem lehet sehol, én megrendeltem 12k-ért konzolstudióban, azóta is hiánycikk.. Jó, hogy így az eladások sincsenek sehol.
  • lac14 #9
    Nem csak ps3ra 720p-s a legtöbb játék,ugyanúgy x360ra is.
    De amelyik játékra még rá is irják hogy fullhd, azok közül se ad mindegyik valós 1080p-t.
    Amúgy még anno a GT5 demó verziójához volt szerencsém, de már akkor sokkal jobban elvarázsolt mint a forza 2, forza 3 kimaradt mert közben eladtam a boxom.
  • fozerl #8
    Project Gotham Racing 3 nálam az etalon! Az első és utolsó új generációs autós gamééé!
  • kovacs1krisz #7
    Én is GT fan voltam de ez az 5-ös sorozat hát annyira nem jó mint amennyi ideig csinálták boxon a forza3 mat végigtoltam sokalta élvezetesebb játék és arról nem is beszélve hogy a ps3-ra legtöbb játék 720p full-hd-s játék nagyon kevés van és azért 720p és 1080p között van külömbség már csak ezért is hanyagolható a ps3.
  • BillW79 #6
    Mr. Kazunori Yamauchi-nak szerintem folosleges meg a GT6-rol beszelnie! Eloszor be kellene fejezni a GT5-t. Nekem nagyon eros beta utanerzesem volt a megjelenes napjan amikor megvettem. A kozel 1 oras install-rol nem is beszelve. Ilyen egyszeruen nem letezhet 2010-ben. 8Gb adatatvitel 1 ora alatt egy hiperfejlett eszkozon. Nonsense. 3 eve emiatt a jatek miatt vettem PS3-at mert majd jon. Es erre itt van. Megjelenes napjan megvettem. Es istenigazabol nem biztos hogy akarok vele tobbet jatszani. Egyszeruen nincs idegzetem perceket varni hogy toltson, nevetseges hibakkal van tele ami ennyi keses utan ugy gondolom megbocsathatatlan. Kormanyt nem vettem a PS3hoz mert eddig ertelmes jatek nem jott ki ra (szimulator fan vok) De hala istennek szinten 3 eve beruhaztam gy XBOX360-ra is amihez volt jatek jelen esetben anno Forza2 amiert erdemes volt kormanyt venni. Es a Forza3 rol nem is beszelek. Sajnos a GT5 fenyevekre van a Forzahoz. Hihetetlenul sajnalom mert azt hittem lehet meg fogkozni. Most ugye az is kiutkozott hogy mennyire kelletlen egy nulla a kontroller a PShez. Istenigazabol eddig filmnezesre hasznaltam ertelmes jatek hianyaban. Es voltam olyan barom hogy az NFS Hot Pursuit-ot is PSre vettem meg itt nalunk a UK-ban akcio volt ha egyutt veszed akkor csak £7.99 a GT5 (pedig megfogadtam hogy nem fogom tamogatni oket amiatt mert nem tamogatnak minket normalis jatekokkal). Lenyegeben sokkal tobbet volt a lemez a PSben mint a GT5. Es ez nekem szegyen. Igy hat varom a Forza4et es majd mire nyugdijas leszek talan kijon a PS7-re a GT6 ha addig nem mennek csodbe. Istenem a regi szep GT4es emlekek a vegigjatszott 24oras versenyek... Mind csak emlek marad. Mindenesetre egy jo oldala van. Tudtam objektiv maradni. Es ezt koszonom nekik.
  • sanyicks #5
    tényleg elég gyenge a gété, de a többi se jobb...
  • Jude666 #4
    Egyet értek, a teszt nem tükrözi a valós végkifejletet.Kinek a pap, kinek a papné.
  • Skynet #3
    Kár hogy a csodás tesztek jórésze 24.-e elött született amikikor is a játékban egy rakás olyan dolgot aktiváltak ami addig nem volt elérhető (Online és a hozzá kapcsolódó többtucat dolog)....
    Codemasters és EA féle fizetett tesztekről nembeszélve amikor nyilvánvalóan átlagközépszar játékot egekbe hypolnak egyes cikkírók...Erről ennyit.

    F1 2010?:D Minden idők egyik legszennyebb legárkádabb F1 szarja lett, előre scriptelt kipördülési helyekkel..Csodáááálatos.:)
  • Jacek #2
    codekokany csak ne reagaljon a foscsomo jatekaival...
  • Kensin #1
    A Codemasters még okés hogy reagál, de a Need for Speed egy kicsit más kategória, azt nem nevezném "valódi" autós játéknak.