Ötvös Tibor

Bekeményítenek a The Witcher 2 fejlesztői

Egy friss interjúban a CD Projekt egyik vezetője bejelentette, hogy bár a The Witcher 2 nem lesz ellátva semmilyen másolásvédelemmel, a kalóz kópiákkal rendelkező játékosok komoly büntetésre számíthatnak.

"Ha pár nagyobb országban illegálisan tölti le valaki a játékot, akkor számíthat rá, hogy kap egy levelet valamelyik hatóságtól a következő szöveggel: 'Illegálisan töltötted le a játékot és ezért most bírságot kell fizetned.' Teljesen tisztességesek vagyunk, de ha nem a legális úton szerzed be a programot, akkor nagy eséllyel kaphatsz egy ilyen levelet."



"Biztosan hallottátok, hogy az Államokban a különböző kiadók hogyan üldözték az ilyen embereket. Mi nem akarunk ilyen messzire elmenni, de az illegális másolattal rendelkezők számíthatnak a levelünkre. Lesz egy ilyen kezdeményezésünk."

A The Witcher 2: Assassin's of Kings 2011 elején jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Geralt Fisher #25
    Legalább volt.

    De arra kíváncsi vagyok a levél milyen nyelven jön majd. Ha magyarul, akkor az is tükörfordítás lesz-e?

    Mellesleg úgyse vagyunk egy nagyobb ország, nekünk még levél se jár. :D
  • Merces #24
    ..mit akarsz a magyar szinkronnal annyira szar volt az első hogy nem birtam, simán abbahagytam az első tiz perc után a vicsereket.......bazz még mindig felmegy tőle a pumpám....
  • Geralt Fisher #23
    Nem jó hírek. Rosszul állnak a problémához.

    Tudomásul kell venni, hogy ebben a műfajban nincs olyan, hogy elmaradt haszon. Mert nem arról van szó, hogy megveszik és játszanak, vagy nem veszik meg és játszanak. Hanem arról, hogy játszanak, vagy nem játszanak. Így se, úgy se veszik meg. Úgyse veszik meg, ha nem ér nekik annyit, mint amit kérnek érte. Nem a bevétel lenne több, hanem csak a játékos lenne kevesebb. Erre van egy keret, ami konstans, mint ahogy egy játékos játszásra fordított ideje is az. És végső soron azért lehet hajlandó fizetni, a kellemes időtöltésért, arányosan. Csak ebben lehet tudatosítani, hogy abba munka és ráfordítás van.

    Bele kell törődni, hogy aki akarja, az megveszi a játékot; aki meg nem, az nem. Ezt csak a bizalomra lehet építeni.
    Kedves játékos, ha azt akarod legyen 3. rész, akkor vedd meg a 2.-at! És ha elegen megveszik, akkor lesz. Ezt valahogy így kéne.
    Ha meg szart csináltál, kedves fejlesztő (kiadó), akkor meg vess magadra, hogy kipróbálják, de nem díjazzák. Ez meg a te kockázatod.

    Ha a hatóság valakihez egyszer is becsönget ilyesmiért, az csak három következménnyel járna:
    1. többet nem vesz attól a cégtől semmit.
    2. legközelebb vigyáz rá, hogy az azonosítóját ne tudhassák meg.
    3. beperli a szolgáltatóját, aki kiadta az adatait.

    Ami pedig nem fog következni belőle:
    1. A fejlesztő cégnek (kiadónak) nem lesz belőle több bevétele.

    Sajnos ezek ilyen kontraproduktív dolgok. Nem érdemes izmozni vele.
    Jó játékot kell csinálni, a játékost meg motiválni kell, pozitívan. Ennyit lehet tenni ez ügyben.

    És hát pont a Witcher az, ami nem szorulna ilyen megoldásokra... kár lenne elrontani azzal, hogy ellenségként kezdenék kezelni a rajongókat, miközben csak egy kis kreativitás kellene a probléma megoldásához. Valami ilyen kezdeményezésnek jobban örülnék.
  • Geralt Fisher #22
    Na ja, főleg amióta 20.000 Ft alatt is levágják a kezed...
    Ebben az országban sajnos legális a lopás.
  • Geralt Fisher #21
    Csak ha bevallod.
  • Geralt Fisher #20
    Ez nagyon szép és jó, csak illegális. Ezt másképp nem tartom elképzelhetőnek csak illegális adatgyűjtéssel, amit a legtöbb országban büntetnek.
    Úgy látszik, a fiúk még gyerekcipőben járnak ezen a téren, elég illuzórikus elképzeléseik vannak a dologról. Ha ez működne, már rég mindenki ezt csinálná. Ennél már csak az lenne "reálisabb", hogy a Fehér Farkas személyesen csenget be és vadászik le minden kalózkópiával rendelkezőt...

    Vegyétek meg a Witcher-t, mert jó játék!
    (különösen, hogy nem lesz rajta védelem, így nem kell kétszer visszavinni a boltba, hogy működjön...)

    Hogy az ip-det lenyomozzák, abból meg úgyis világméretű felháborodás lesz, szóval ne azért vedd meg mert akkor kapsz egy levelet. Egy wicser nem dől be az ilyen ócska trükköknek... aki levelet küld, bár címet nem kapott hozzá, annak két választása van: acél vagy ezüst...;)
  • Loverman #19
    higgyétek el, jobb a magyar mint az angol. az tényleg bűnrossz.
  • Hornymut #18
    Vásárlás előtt körbekérdeztem ismerősöket, akik megvették, hogy lehet-e más nyelvet választani, mind azt mondta hogy igen, így megvettem. Aztán persze pofára esés, ráadásul mindez pár nappal az EE megjelenése előtt történt, szóval nem volt természetes a mosolyom :-)
  • Zolivok #17
    a wicser angol szinkronja 2 szóval fákkin féjlör
  • koschwarz #16
    nekem annyira nem tetszett a magyar szinkron a magyarosított demo alapján, hogy addig nem is vettem meg, amíg egy olyan változathoz nem jutok, amiben lehet angolul is telepíteni. így lett végül egy EE kiadás belőle...jó pár hónappal később.