Gyurkity Péter

Jövőre jön a Sony Ericsson Anzu

A Sony Ericsson 2011 elején tervezi piacra dobni csúcskategóriás okostelefonját, amelyről azonban már felbukkantak az első képek. A Samsung eközben a Galaxy S sorozatnál újít, két kijelzővel.

Elsőként ugyan a Samsung fejlesztéséről számoltak be a lapok, ám mi mégis a Sony Ericsson készülékével kezdjük, ez ugyanis a hírek szerint igazi csúcskategóriás megoldás lesz, jóllehet hivatalos debütálása csak 2011 első negyedévében esedékes. Az egyelőre Anzu kódnéven jelzett okostelefon várhatóan Xperia X12-ként jelenik majd meg az üzletekben.


A készülék az Android operációs rendszerre támaszkodik, a már elkészült prototípus a szoftver 2.1-es verzióját használja fel, ám a végleges változat az immár 2.3-as verzióként jelzett Gingerbread generációt alkalmazná. A külső vékony, tetszetős, a kijelző 4,3 hüvelykes, HDMI-támogatással, elülső és hátoldali kamerával, amelyek közül az utóbbi akár 1080p felbontású videókat is rögzíthet. A forrás állítása szerint a telefon akár a Bravia márkanév alatt is megjelenhet, a további hardveres részletekről pedig mindössze annyi derült ki, hogy erőteljesebb és tisztább hangzásra számíthatunk annál, amit az X10 esetében megszokhattunk.


A Samsung eközben a Galaxy S sorozat frissítésén dolgozott, ennek jegyében pedig elkészült a Continuum, amely érdekes módon egy második, jóval kisebb kijelzőt ad a főképernyő mellé. Ez a 3,7 hüvelykes AMOLED-kijelző alatt helyezkedik el, és tulajdonképpen egy vékony csík formájában áll azok rendelkezésére, akik rövid üzenetek, illetve Twitterezés/RSS céljából nem kívánják igénybe venni a nagyobbik képernyőt. Mindez persze kellemesebb fogyasztással és hosszabb üzemidővel jár, ami a negatív vélemények és a némi kételkedés ellenére nagyon is hasznos lehet.


Ezzel kapcsolatban rögtön meg is jegyzik, hogy a Samsung a jelek szerint rendelkezik olyan Android 2.1 készülékkel, amely egyszerre több érintőképernyő használatát támogatja, vagyis a jövőben további, hasonlóan érdekes megoldásra számíthatunk, még a jelen generáció alkalmazása mellett. A gyártó eddig 3 millió készüléket értékesített a tengerentúlon, nem csoda, hogy további sikereket várnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akash #18
    hogy lehetnek emberek ennyire hulyek es korlatoltak?

    egy mobil OSen vitatkozni? LOL
    egy almabuzit lebeszelni almarol(vagy epp forditva)? ROFL

    tokfolosleg a vita, ezzel csak magatokat minosititek.

    Kiprobalni mindet, mindnek elonye is hatranya is szep szamban es hasznalni ami legjobban bejon, ennyi.

    Azert, ha belegondolok csak had menjen fight tovabb, mosolyogva szoktam olvasni :)

    Just sayin'
  • fergusonpapa #17
    egyet értek.
  • sanyicks #16
    skizo vagy? :D
  • Ferrer #15
    Szerintem leülhet egy egyessel, szerintetek is?
  • sanyicks #14
    na meg persze a korlátolt cuccokat sem hasonlítjuk össze korlátlannal. Tehát a számológép (ios) és a testreszabható korlátlan számítógép (android) közzött van különbség :D
  • sanyicks #13
    Én szemben úszok mindennel? Hát nem az ios a legjobban terjedő mobil os, és nem is a wp7 :)) hanem az android.
  • Professzore #12
    Cloud computing.

    Mindazonáltal én droidos vagyok (lélekben legalábbis), bár most WinMo-t használok (6.1-et, mert egyelőre az X10 áresését/utódját várom). A WinMo mellett keményen elszáguldott a piac, az iOS is, az Android is.
  • Professzore #11
    Annyira komoly gerinctelenség az SG részéről, hogy a fotókról simán levágja a forrásmegjelölést?
  • syn7h37ic #10
    ez elmondható szinte az összes távol-keleti márkáról ugyanígy.
  • Tetsuo #9
    A Samsungrol ennyit. ;)