Szekeres Viktor

Jövőre meglesz Jean-Claude Van Damme első sikerfilmje?

A visszatérő szinkronhangok mellett újoncként Jean-Claude Van Damme is szerepet kapott a Kung Fu Panda jövő nyáron bemutatásra kerülő folytatásában. A belga színész hangjával egy krokodilt fog életre kelteni.

Bármennyire is ismertnek vélik sokan Jean-Claude Van Damme nevét, a színész fénykorában is csak olyan sikerű filmeket tudott produkálni, mint mondjuk manapság Jason Statham - mindkét színész inkább a videón, illetve ma már DVD-n érte/éri el nagy anyagi sikereit. Van Damme esetében egyik legsikeresebb filmje, az Időzsaru is csak 45 millió dollárt termelt Amerikában és 57 milliót a világ többi részén.


De mindez jövőre meg fog változni, hiszen bár a színész minden évben legyárt egy-két, csak DVD-n megjelenő alkotást, ezúttal komoly hollywoodi filmben, a Kung Fu Panda második részében kapott egy szinkronszerepet. A második részbe visszatérnek az első epizódban megismert hangok (Jack Black, Lucy Liu, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, Angelina Jolie, David Cross és James Hong), s melléjük nem csak a főgonosz páva szerepében Gary Oldman és egy jövendőmondó kecskeként Michelle Yeoh csatlakozik, hanem a belga akciósztár is, aki egy krokodil mestert fog alakítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #19
    Ha egy film 1994-ben hoz 100 millió dollárt, az nem sikerfilm?
  • Chocho #18
    De szeretem, hogy ezen a kurva fórumon eltűnnek a hsz.-eim. :)
  • winnie #17
    na, azt meg nem írtam oda, amit akartam. szóval úgy érzem, hogy sokszor egy nagy névhez sok filmjét társítják. pl. a reanimator nem feltétlenül nagy neves horror, viszont van damme (vagy a többiek, ld. a példákat) hozott több olyan ismert filmet, amiket kedveltünk/kedvelünk. kérdés, hogy ezek közül akkor a bloodsport az, ami a többi elé kiemelhető? mármint a kisebb csoport leginkább ezt ismeri el?
  • winnie #16
    "Egy szó mint száz, attól még igenis lehet valami kultfilm, hogy nem szereti az egész világ, sőt, éppen hogy a többség számára közömbös"

    ez így van, egyetértek. a reanimatort is azért hoztam fel - az is tipikusan kisebb csoportos, nem mainstream.
  • opeca #15
    Szerintem alapvetően el kell különíteni a kultuszfilm és a klasszikus státuszt, ámbár nagyon is elképzelhető, hogy ez a két státusz egyszerre van jelen egy filmen.

    Ugyebár míg az utóbbi főleg a "mainstream" közönség körében népszerű, időtállóan, addig az előbbi jellemzően csak egy kisebb csoport között igazán népszerű.

    Nézd meg pl. a Rotten Tomatoes-on a Véres Játék statisztikáit, 33%-on áll, ennek ellenére 71% szereti.

    Egy szó mint száz, attól még igenis lehet valami kultfilm, hogy nem szereti az egész világ, sőt, éppen hogy a többség számára közömbös. Mindig az a lényeg, hogy vajon mennyire lelkes és kitartó "rajongótábor" alakul ki körülötte, "függetlenül" - a szélsőséges esetektől elketintve természetesen - a rajongók létszámától.
  • winnie #14
    nem, lehet, hogy félreérthető voltam. csak random leírtam pár 200 milliós összbevételű filmet, hogy kábére be lehessen lőni az akkori 100 milliós bevételi szintet. már, ha feltételezzük, hogy nagyjából életképes a párhuzam.
  • Etinger #13
    A District 9 miért? 30 millióból készült, és már az első hétvégén hozta ezt a szintet 7 millióval megtoldva. Oké, még ugyanennyi a marketingre, akkor is bőven nyereséges volt a film, az összbevétele meg 250 millió környéki, szóval nem értem miért került a felsorolásba...
  • Nebojsa #12
    Voltak nézhető filmjei, de kár erőltetni. Seagal legalább halad a korral, ő már realityt forgat. Habár, JCVD reality mi lenne? Pofozzuk a nőket 40 percben? Fedezzük fel Románia kocsmáit Jean-Clauddal? A karate kölyök élete más szemszögből, avagy a kiesett 20 év krónikái... Lehetne még gegelni...
  • winnie #11
    "Szerintem 16 évvel ezelőtt nem volt olyan szörnyű a 100 milliós "

    nem "nem szörnyű", inkább korrekt. majdnem 2szeres a szorzó ahhoz az évhez képest, így nagyjából ma 200 milliósnak számítana, ami nagyjából végső állomás 4, watchmen vagy district 9 szint.

    de ez most jó apropó némi vesszőparipa kibontásra. honnan tudni, hogy pl. a véres játék kult? mert egy ember mondja, vagy szavazzuk meg?:)

    nem vitatkozni akarok, de úgy érzem, hogy a kult szó kezd kicsit elkopni, mert ráaggatjuk nagyon sok mindenre, amit anno szerettünk. félreértés ne essék, lehet, hogy kult a véres játék, nem azt mondom, nem tudom, hogy milyen a nemzetközi megítélése (vagy csak magyarkult?), de sok gyerekkorban istenített filmet főleg a videókorszak nosztalgiája miatt hajlamosak vagyunk értékükön felül kezelni. legtöbben a régi akciósztárok filmjeit - én ugyanígy vagyok a gyerekkori horrorokkal, de hiába alapfilm, hiszem, hogy azért egy gyerekjáték nem kultikus. (inkább az a sokkal kevesebb embert elérő reanimator, amiről nincs túl jó véleményem:)

    ahogy anno kezelték az amerikai nindzsa (dudikoff) vagy az ütközetben eltűnt (norris) is kult, vagy azok más tészták? vagy a svarci (kommandó, red heat, running man, piszkos alku, vörös szonja) és stallone-féle akciók (cobra, tango és cash, rambo 2, rocky 3, túl a csúcson), seagal (törvényre törve, nico, ölve vagy halva)?
  • Nebojsa #10
    Tong Po-t akarom!!!!