Ötvös Tibor

A harmadik játszható Dawn of War 2: Retribution faj

A THQ igazi aranybányára tett szert a Warhammer univerzum jogainak megvásárlásával, de a rajongók sem panaszkodhatnak, hiszen az utóbbi években szinte csak jó játékok jelentek meg ebben a világban.

A legsikeresebb kétségtelenül a Warhammer 40k: Dawn of War két része, melyek kifejezetten kiemelkedőre sikeredtek. És természetesen a kiadó további fantáziát lát a stratégiai játékban és hamarosan megjelenik a második, önállóan is futtatható kiegészítő a Dawn of War 2-höz, mely Retribution címmel jelenik meg. A kiadó a napokban bemutatta a játszható fajok listáját, melyek között szerepelnek a gonosz oldalt "képviselő" Tyranid faj is (az Orkok és az Eldarok már korábban be lettek jelentve, velük most nem foglalkozunk).



Az első és legfontosabb változás, ami a Tyranidokat illeti az az, hogy az idegenek oldalát választva csak egyetlen hőst választhatunk. Ő a Swarmlord, akit kedvünk szerint alakíthatunk. Harcok közben képesek leszünk közelharci egységeket teleportálni a csatamezőre (Hormagauntokat és távolról támadó Termagantokat), de ehhez energiára van szükségünk.

Energiát a különböző megjelölt helyek elfoglalásával szerezhetünk és ezek folyamatos "kontroll alatt tartásával" gyárthatjuk az egységeket. Minél több ilyen outpost van az irányításunk alatt, annál nagyobb egységeket hozhatunk létre. Egy Carnifex megalkotásához már azért elég sok ilyen gyárral kell rendelkeznünk. Egyszerre egyébként maximum 140 egységet irányíthatunk, ami azért elég magas szám.


A Swarmlord maga sem lesz védtelen a csatákban. Négy kezében négy hatalmas kardot szorongat, melyekkel óriási pusztítást vihet végbe az ellenfél soraiban. De ahogy fejlődik úgy lesz képes újabb és erősebb fegyvereket magához venni és különböző területre ható támadásokat is megtanulhat. Ám a legerősebb fegyvere mégis a szinte végtelen mennyiségben gyártható "csatlósbrigádja", akik a Zergekhez hasonlóan nem túl erősek, de tömegesen halálosak.

Minden sikeres küldetés végén a program felkínál extra jutalmat, melyek közül egyet választhatunk ki. Ezeket beépíthetjük az Army Builderben megépített egységeinkbe is, akik így erősebbek, gyorsabbak és halálosabbak lesznek. A Relic eddig három fajt jelentett be, de a hírek szerint lesz egy negyedik, nem játszható oldal is, mely a pletykák szerint a Necronok lesznek.

A Warhammer 40k: Dawn of War 2: Retribution 2011 márciusában jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • amitakartok #7
    Relatív. A WH40k univerzumban nincsen moralitás: mindeki ugyanakkora seggfej, mint a többiek (talán a Tauékat kivéve). Játékokban viszont valakinek kell jófiúnak lennie az eladhatóság miatt.
  • Szaruman #6
    Ott csak rossz és még rosszabb van :)
  • Beast Machine #5
    "A kiadó a napokban bemutatta a játszható fajok listáját, melyek között szerepelnek a gonosz oldalt "képviselő" Tyranid faj is "

    /facepalm

    A WH40K-ban mióta van jó és rossz?
  • dronkZero #4
    Sejtettem, hogy szokásos SG fail...

    IG-re tényleg nagy az esély, CR-ben már voltak irányítható IG squadok, meg ellenségként gránátosok és Kasrkin-ek, még a gépeik kellenek, az már nem lehet nagy meló, és kész is van.
  • Tomipapa86 #3
    A cikk írójának egy jó nagy GG. Nem bejelentik a fajokat, mivel már ezek az alap játékban is benne voltak hanem az eddigi 1 sm kampány helyett már lesz nida ork meg elda kampány is. Sm és csm természetesen benne lesz+ egy be nem jelentett faj ami nagy valószínűséggel az inkvizíció vagy az imperial guard lesz.
  • dronkZero #2
    "A Relic eddig három fajt jelentett be, de a hírek szerint lesz egy negyedik, nem játszható oldal is, mely a pletykák szerint a Necronok lesznek."

    SM, CSM nem lesz? Naneeee. Akkor nem is kell ez a kieg, basszus. Eldák buzik, orkok idióták, tyranidok meg gusztustalanok, mindhárom faj totál unszimpi...
  • Szaruman #1
    Taps a cikkírónak, aki iderakott egy warhammer fantasy warriorpriest képet.