Ötvös Tibor

Komoly cenzúrát kapott a német Black Ops

Jövő hónapban jelenik meg a Call of Duty: Black Ops, mellyel a Treyarch is átlép a modern idők háborús mezsgyéjére.

De - ahogy az már lenni szokott - egyes országok nem várják olyan tárt karokkal a játékot, mint mások. Németország ezek egyike, a cenzoraik folyamatosan "veszik el" a rendes játékélményt a vásárlóiktól (lásd zöld vér és társai). És a Call of Duty: Black Opsot is alaposan megvágják és számos olyan dolgot nem engedélyeztek, amit szerintem rajtuk kívül senki nem kifogásolt volna. Íme a lista:



- A jelenet, melyben lassított felvételben mutatják, ahogy az egyik ellenségünket eltalálják a lövedékeink, finomították
- A fogolykínzós jelenet teljesen kivágták a német változatból
- A 'Sympathy for the Devil' Mick Jagger számot kivágták
- A robbanásoknál nem esnek le végtagok
- Az összes, a németek által alkotményellenesnek minősült szimbólumot kivágták

A Call of Duty: Black Ops november 9-én jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Novotsik #18
    bazd letöltik valahonnan a nem cenzúrázott verziót
  • Shid #17
    Személy szerint túlzónak tartom a német cenzort. Persze egyetértek azzal, hogy a játékban és annak csomagolásán elhelyezett figyelmeztetések valamint, hogy csak 18 éven felüliek vehetik meg a programot, fontosak, de ezzel a túlzott szigorral nem csak a fiatalságot védik, hanem az idősebb játékosok szórakozását is tönkreteszik. Azt hiszem, hogy 23 éves fejjel el tudom dönteni azt, hogy mit bír el az én lelki világom. Nekik pedig el kellene fogadniuk, hogy a háború, amit ez a játék "szimulál" (bár a COD nem erről híres), nem vasárnapi limonádé és hogy a játékosok többsége ezt szeretné átélni (nyilván csak szórakoztató, virtuális formában). Ugyanakkor egyet értek Quent1n hozzászólásával, de kiegészíteném azzal, hogy ha a kisgyerek ilyen programmal játszik az általában a szülő gondatlanságából ered. Szóval kedves német szülők, munkából hazajövet tessék egy kicsit foglalkozni és figyelni a gyerekre, és ne csak ledobjuk az elektronikus gyereknevelő +dada elé!
  • morden #16
    Lehet kicsit off, de pl vannak búcsúk(ilyen falu meg város nap amikor kint vannak az árúsok) szóval általában azt vettem észre, hogy már 3-4 éves gyerekek kezében ott a műanyag géppuska és mindenkire rá is fogják( persze ez csak játék), de elbeszélgetnék a szülővel aki az éppen csak járni és beszélni tudó kisgyerekének műanyag fegyvert vesz.
  • Quent1n #15
    Nem azt mondom, hogy az ilyen játékoktól lesznek a gyerekek gyilkosok, de hogy nem használ a lelkiviláguknak az, hogy embereket kínoznak, és védteleneket lőnek halomra az biztos. A németeknél pedig vannak bajok, csak sajnos nem a legjobb irányból próbálják meg megoldani. De ők legalább felismerték és próbálkoznak vele nem úgy mint az USA-ban pl.
  • morden #14
    Színvonalas topik hozzászólás :D nem csalok nyugi :D
  • Ray78 #13
    Csitt.......
  • lolSL #12
    semmi köze az éles fegyverrel rohangáláshoz
    ezzel még az 50 évvel ezelőtt történtekért vezekelnek.
  • Bren X #11
    majd lewarezolják a fanatikusok a vágatlan változatot és felteszik a polcra az bolti példány mellé
  • IMYke2.0.0.0 #10
    Nehogy még több éles fegyverrel gyilkolászó fiatal teremjen az országban, mi?
    No persze...
  • JaSoN HuNTeR #9
    De rossz lesz a németeknek :D Úgyis lewarezolják akkor azt a verziót=D