Gyurkity Péter

nVidia Tegra 2 az LG okostelefonjaiban

Az LG elsőként alkalmazza majd az nVidia második generációs fejlesztését saját okostelefonjaiban, amelyek egy új sorozat részeként jelennek majd meg, még az év vége előtt - több előnyt említenek.

A két cég megállapodott az együttműködésről, amelynek eredményeként a közeljövőben több új okostelefon is érkezik majd az LG mérnökeitől, mégpedig a Tegra 2 system-on-chip jellemzőire, valamint az Android operációs rendszer funkcióira és szolgáltatásaira alapozva. A megjelenést még az év vége előtt ígérik, és bár azt még nem tudni, hogy pontosan hány okostelefon, illetve milyen eltérésekkel érkezik majd, az már sejthető, hogy elsősorban mely területekre koncentrálnak majd.

Az LG által kiadott rövid közlemény a Tegra 2 több előnyét emeli ki. Az anyag szerint ez az első ikermagos mobil processzor, amely ráadásul a GeForce vonalon belül is elsőnek számít ultra alacsony fogyasztása miatt, miközben a mobil vonalon elérhetővé teszi az 1080p nagy felbontású tartalmak gondmentes lejátszását. Ezek alapján számíthatunk arra, hogy az Optimus néven megjelenő okostelefonok (amelyekről egyelőre annyit tudni, hogy az utolsó negyedévben bukkannak majd fel a piacon) meglehetősen nagy kijelzőt, valamint egyszerre több, a folyamatos elérést és egyszerű tájékozódást biztosító technológiát kapnak majd.


Érdekes, hogy az LG lesz az első gyártó, amely a Tegra 2 chipeket alkalmazza majd készülékeiben - korábban több más rivális is tesztelte a Tegra család egyes tagjait, ám ezek a prototípusok végül nem kerültek kereskedelmi forgalomba - maga az LG eleinte az Intel Moorestown platformja iránt érdeklődött, ám végül úgy döntöttek, hogy ezt mellőznék. Ami a Tegra 2 specifikációját illeti, itt egy ikermagos ARM Cortex-A9 CPU-t találunk a megoldás középpontjában, amelyet egy GeForce grafikus mag egészít ki (OpenGL ES 2.0 támogatással), beépített alacsony fogyasztású DDR2-memóriavezérlővel, NAND flash memóriavezérlővel, audio és video chippel (amely támogatja az MPEG 4, H.264, és VC-1/WMV9 formátumokat), az nVidia ígérete szerint pedig mindez négyszeres teljesítményt nyújt az eredeti Tegrához képest.

Az LG a maga részéről szeretne kiemelkedőt alkotni, mind a teljesítmény, mind pedig a kínált funkciók terén - az év vége felé meglátjuk, mire futja ebből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Glutamin #4
    OFF:
    Milyen jó, hogy a tapimobilok bevezetésével szándékosan visszabutították a telefonok fényképezőjét. Egyszer végre már eljutottunk oda, hogy xenon vaku, AF, optikai Inner zoom stb.
  • Rolesz #3
    ARM Cortex-A9 az kérlek szépen 2 db 1GHZ-es mag... és galaxy s-sem van az sem épp gyenge...sima 1GHZ
  • GG #2
    Az a vicc hogy elképesztő teljesítménye volt a SAMSUNG WAVEnek is (1 GHZ proci+ VR chip) de elkébzelhetettlen mire is lesz képes ez ha 2 DB 600Mhz és egy Gforce fog dorombolni a dögben. Mondjuk az LGnek is volt már s*ar bobása a BL40 b@szták el.
  • sanyicks #1
    na 2 év alatt ide is eljutott a tegra, végre van 1 eszköz amiben lesz is :DD