Ötvös Tibor

A Capcom tanult a Resident Evil 5 botrányból

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy mekkora balhé volt 2008-ban a Resident Evil 5 egyik bemutatkozó trailere kapcsán.

A premier után ugyanis egy N’Gai Croal nevet viselő újságíró a Newsweek hasábjain arról számolt be, hogy szerinte egyetlen színes bőrű sem dolgozott a játékon, mert különben legalább egyetlen olyan jelenetet látott volna, melyben egy afrikait kell megmenteni. De nem, szerinte a játékban mindegyikük gonosz és mindet meg kell ölni, a hóhér pedig a jóságos fehér ember képében érkezik meg. Szerinte ez egyértelmű rasszizmus.



A több, mint egy éves ügyre a Capcom most reagált és Melody Pfeiffer, a kiadó marketingrészlegének vezetője elárulta, hogy ez jó lecke volt a számukra, hiszen bár a fejlesztés során egy percig sem jutott eszükbe a rasszizmus, mostantól sokkal jobban odafigyelnek minden programjukra.

Pfeiffer szerint nem szeretnének még egyszer egy ilyen kínos ügybe keveredni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #15
    Gondolom az idióta fajvédő kritikusnak nem tűnt fel, hogy a játék Fekete Afrikában játszódik. Milyen zombik kellettek volna, Eszkimók? Idióta fajvédő.
  • ffxi #14
    Az egész 1 flame keltő ügy. Hogy legyen botrány. Ennyi.
  • fbd195 #13
    Ha jobban megfigyeljük, ezek a rasszizmus témát előhozó emberek választják el a feketét a fehértől, és a többieket..
  • Tower Guard #12
    Tovább feszítik a húrt a faji kérdésben.
    Nem veszik észre, hogy a végén azért lesz mindenki fajgyűlölő mert rábélyegzik mindig ezt a jelzőt, és mindentől a színesbőrűeket és a kisebbséget védik, kivételeznek velük. Ezt persze észreveszi a kivételezett is és némelyikük ki is használja.
    Igaz ez egy kicsit más téma, de az amikor az öreg szomszédom meséli, hogy megy ki a földjére dolgozni, látja, hogy ott lopja a cigány a termését, rászól a cigányra, és ő azt válaszolja, ha megütsz lecsukatlak te magyar söpredék....

    Kihasználják a törvényeket ha nekik kedveznek...
  • Skynet #11
    Mi lesz a következő? Zombi holokauszt? :D

    Ki kéne írtani az összes fajvédőt,az egyik legkártékonyabbak fajtája az emberiségnek..
  • FoodLFG #10
    Unom már ezeket az érzékeny polkorrekt barmokat. Nyomják a sok faszságukat, közben meg ott hömpölyög a szartenger alattuk, de őket ez nem érdekli.
    Kitalálták maguknak ezt a PC okosságot, és azóta pörögnek körbe-körbe, mint egy elbaszott ringlispíl, de előre semennyit nem haladnak.
  • KRTuning #9
    Nem szabad őket bántani mert csak megélhetésből esznek agyat.Azokat pedig sose bántják, ítélik el, lövik agyon akikre ezt a jelzőt ráfogják a retkes szájbabaszott fajvédő nyomorult gecik. Pedig már rég az összeset ki kellett volna végezni.
  • fbd195 #8
    Ha a játéknak az lenne a célja, tehát azt írná ki hogy Primary Objective:Kill The Niggers, akkor jó elhiszem, ez egy rasszista játék.. De mivel itt nem niggereket kell ölni, hanem Zombikat, így már teljesen más a kép.. Zombik = Fertőzöttek, Fertőzöttek = veszélyesek = Miért ne lehetne megvédeni afrikát, a TÖBBI Néger embert tőlük?
  • Justil #7
    tévedsz :) ez már régóta szánalmas :(
  • Jude666 #6
    Lehet, hogy az az egész oka hogy pár 100 évig rabszolgaként kezelték őket a fehér telepesek? Mármint az usában.