Szekeres Viktor

Kamujelenet a Predators előzetesében

Sokan várták azt a bizonyos "durva" jelenetet, amely benne volt a Ragadozók előzetesében, de mint az a minap kiderült, hiába. Ugyanis csak Robert Rodriguez próbált trükközni és a film eladását kicsit meglendíteni.

Meglehetősen gyakran fordul elő, hogy a filmelőzetesek olyan jeleneteket mutatnak be, melyek a film végső verziójába nem kerülnek bele vagy megváltoznak - például az Avatar-trailerekben is láthattuk egy pillanatra a Földet, mely végül kimaradt a mozis változatból. Azonban a Ragadozók előzeteseiben olyan jelenet található, mely elég jelentősnek tűnt, mégsincs benne a filmben. (Arról a snittről van szó, amikor Adrian Brody-t látszólag tucatnyi lény veszi célba.)


Ez a jelenet, a kivágottakkal szemben ún. "money shot" volt, hosszú, hangsúlyos, olyan, mely szóbeszédet generált a rajongók között, egyfajta horog, melyre meglehetősen sokan rákaptak. Ezért is tűnt meglepőnek, hogy végül nem használták fel a leforgatott anyagot. Szerencsére a Predator-rajongóknak nem kell tudatlanul meghalniuk, maga Robert Rodriguez árulta el a "titok" nyitját.

A film producere elmondta, hogy a szóban forgó jelenetet direkt az előzetes számára készítették, s korábbi filmjeiben is alkalmazta ezt a technikát mondván, hogy nem mindig jó, ha a néző sok mindent tud előzetesen. Mindez afféle csavarként is alkalmazható, hiszen így sokan hiszik egyes jeleneteknél, hogy mi fog történni - mint az később kiderült, tévesen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Doubler #18
    A GG nem csak "Good Game"-et jelenthet, jelenti azt is hogy "Go Go".
  • Kandurex #17
    GG? Tisztába vagy a jelentésével? Vagy csak úgy mindenre mondogatod...
  • Piszkos Fred #16
    Én láttam egy pénztárost, aki furán bámult egy sötétített autóban ülő, és öt egymást gyanúsan figyelő alakra :S
  • bmw #15
    Haaat Robert Rodriguez... kerdeses.....
  • Terlis #14
    Amíg nem lesz mértéktelenül használva, addig jó ötlet. Egy néző nem egy jelenetért néz meg egy filmet, és kezd baromi szar lenni, hogy egy trl ellövi egy adott film összes legjobb jelenetét, mialatt gyakorlatilag össze is foglalja a történéseket (lsd. 300). Viszont egy fanboynak ez plusz élmény: verheti a mellét, hogy nem volt benne, és de szemétség, pedig ő TUDTA, hogy jön, mer bememorizált minden képkockát az előzetesből.
  • Zoliz #13
    Engem csak az érdekel mikor az új Swarzit 15 Predator akarja húscafatokká szétlőni :D Majd a folytatásban, ha lesz ennek az izének olyan..
  • willcox #12
    Kamu jelenet még játékoknál is előfordult. Valamelyik Quake bemutatón Carmack magyarázta, hogy micsoda újdonságok vannak benne, látszott is egy forgó tükör. Ez viszont a játékban sehol sem volt.
  • adampierson #11
    No akkor nem szóltam :D

  • IMYke2.0.0.0 #10
    Én láttam egy sötét autóban kifelé irigyen bámuló arcot, meg 5 másik emberkét furcsán bambulni egymásra a szemük sarkából...
    ...én voltam a jegy eladó.
  • Szolnokboy1 #9
    akkor te voltál az a fura alak, aki négy másikat bámult! az a baj, hogy engem nem láthatott senki, mert egy sötétített üvegű kocsiban ültem egyedül. akkor most jön értem a rendőrség?