Szekeres Viktor

Jól kezdtek az RTL Klub vámpírjai

Nem csak a mozikban és az HBO-n számítanak menőnek a vámpírok, hanem az RTL Klubon is, erre bizonyíték a Vámpírnaplók című új sorozat. Most már csak az a kérdés, hogy a TV2 mikor tesz szert egy várszívós szériára?

Az RTL Klub úgy döntött, hogy megpróbálja a maga tortaszeletét kihasítani az Alkonyat vámpírjai által gerjesztett őrületből, s két hete bemutatta a Vámpírnaplók című sorozatot. A tipikus tiniszériának tűnő könyvadaptáció Amerikában egy viszonylag sikeres első évadon van túl, s a legszkeptikusabbak is eliermerték, hogy bizony jól sikerült próbálkozásról van szó, nem minden vámpírsztori romlik el Alkonyat-módra.


A premier elég sikeres volt, hiszen a majdnem fél tizenegyes kezdési időpont ellenére is 679 ezren látták azt, amivel a csatorna legyőzte a TV2-t. Sőt, a 18-49 éves kereskedelmi korosztályban elért 403 ezer néző a fél tíztől sugárzott Helyszínelőknél is jobb eredmény volt. A folytatásra azonban alábbhagyott a nézők lendülete, ráadásul a labdarúgó világbajnokság is izgalmas meccsel örvendeztette meg a nagyérdeműt, így az RTL Klub csak 451 ezer nézőt regisztrálhatott, akik közül 282 ezren 18-49 évesek voltak az AGB mérései szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zedow #3
    nálunk már rég kivették a viasat3-at :(
  • Csakezmaradt #2
    Az kimaradt, hogy a Viasat3-on megy a Holdfény, aminek már a címe is értelmesebb. :P
  • Csakezmaradt #1
    Rohadtul elegem van ebből a nézettségi baromságokból.
    Már onnantól sántít, hogy pl. a CSI-t az RTL-en gyakran 2-3-szor többen nézik, mint a Viasat3-on. Minden CSI sorozat előbb volt látható a Viasat3-on, vagy az AXN-en, mint az RTL-en, de mégis, mindig 2-3-szor többen nézik... (Ne mondja senki, hogy a Viasat3 kevesebb helyen fogható, ugyanúgy országos, mint az RTL és TV2.)
    Bármilyen film megy az RTL/TV2-n, azt mindig 2-3-szor többen nézik, mintha máshol menne. Vagy, hogy lehet az, hogy nézettebb az Anyátok Közt, mint egy VB meccs?