Ötvös Tibor

Őrült klón a Star Wars: The Force Unleashed II hőse?

A Star Wars világ a mai napig milliókat tart lázban és számos játék, rajzfilm, könyv és képregény jelenik meg szinte minden évben, mely a messzi-messzi galaxisba helyezi a történetét.

A játékvilágban is számos alkalommal bukkantak már fel George Lucas teremtményei, de az - anyagilag- eddigi legsikeresebb program a The Force Unleashed volt, mely egy nagyobb csúszás után végre PC-re is megjelent. Épp ezért nem is volt kérdéses, hogy folytatódik a történet, még ha a játékosok lezártnak is tekintették azt. Ám ezúttal egyszerre jelennek meg a konzolos és PC-s változatok.



Szerencsére a héten az egyik internetes magazin munkatársai bepillantást nyertek a The Force Unleashed II kulisszái mögé és erről be is számoltak. Lássuk, mit tudtak meg a külföldi kollégák. A történet főszereplője az első részben a Császár által kivégzett Starkiller lesz (a kettő lehetséges megoldás közül ezt választották a fejlesztők), aki azonban még sem halt meg.

Másfél évvel a The Force Unleashed eseményei után kezdődik a második rész vagyis még mindig az Új remény előtt járunk. Ekkor Vader nagyúr elindul A klónok támadásában is látott Kamino nevezetű bolygóra, ahol a Birodalom számára készül a klónhadsereg. Itt tartják fogva az "igazi" Starkillert is, akinek memóriája azonban elég hiányos. A fejében felvillanó képeken csak annyit lát, hogy Juno Eclipse vadászik rá.

Vader nagyúr elmagyarázza neki, hogy ő is csak egy elrontott klón és csak azért van életben, hogy felgyorsítsák a klónozás folyamatát. Sajnos eme tevékenység számos mellékhatással jár és sok alany meg is őrült már. Ám a sztori szerint Starkiller megszökik a börtönéből és iszonyatos mészárlást és rombolást visz végbe a Klóngyárban (ez lesz a tanulópálya).

Mielőtt azonban elhagyná a bolygót kiderül, hogy Starkillert azért hozták létre, hogy kivégezzen egy Jedit, Rahm Kota generálist. A célszemély a Cato Neimoidia nevezetű bolygón van fogva tartva és a birodalmiak őrzik. Vader Starkillert küldte volna, hogy végezze ki a mestert. Eme információval hősünk elindul, hogy felkeresse a Jedit, aki az utolsó kapocs lehet Junohoz és a lázadókhoz.



A sztori ismertetése után megmutatták az első trailerben már látott Orlocot, aki első boss-harcunk is lesz egyben. A fejlesztők szerint az Orloc a Star Wars játékok történetének eddigi leghatalmasabb ellenfele és ezt a látottak alapján az újságírók is megerősítették. Ráadásul, bár még korai fázisában van a játék, a látványvilág is nagyot fejlődött, ami szintén jó hír lehet a rajongóknak.

Ezzel együtt fejlődtek az Erő képességek is. A Force Lightning fejlett változata például a képernyőn látható minden ellenfélre hat, a Force Push pedig már kisebb csoportokat is méterekre taszíthat el. Ám ezúttal a harcok mellett különböző nehézségű feladványok is kerültek a játékba, melyekkel a sokszor monotonná váló kaszabolást szeretnék megtörni.

A Star Wars: The Force Unleashed II az idei E3-on (hol máshol?) mutatkozik be mozgásban és akkor ismét bővebben is beszámolunk a játékról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • proway #17
    Én is valahogy hiányolom azt h többet megtudjunk a Sith-ekről és a sötét oldalról.
  • Julius Caesar #16
    Az ilyen kis pöcsöket miét nem basszák már ki a büdösbe? Ilyen topiknál ki a farxist érdekel a trollkodásot de basszottszájú faszomöccse? Már bocs, de ennél jobban nem tudlak jellemezni.

    on:
    Az első is tetszett nekem. Az hogy nem Sithes nem gond, én jedi párti vagyok. De rre a motorra lehetett volna olyan gémet írni, ahol csak véderrel vagyunk, mert pl nekem az első kashyyykos pálya nagyon tetszett (vagy lehettünk volna néha vaderrel).

    Azért remélem gépigénye nem fog nőni.
  • Kindred Blades #15
    Mondjuk aki ennyiért vesz magának ilyen teljesítményű PC-t, annak is vannak problémái :)

    De tény, ami tény, a lényeg ott van, méghozzá az Upgradable kérdésnél.
  • tommygear #14
    hülyegyerek

  • SBKMoses #13
    a mac mint olcsó???:D nekem is az van, nem azért mondom, imádom, de olcsónak nem mondanám:)
    az offolást lezárandó, én is egy színtiszta sith játékra vágyom
  • farxis #12
    pc szaaaarr mac a jó az fantasztikus olcso és hihetetlen jo pc meg nem mert fos es!+!!!!!
  • tommygear #11
    énse tudom már am, mindneki mást mond
  • tommygear #10
    áhhháá
  • KillerBlue #9
    Akkor most jön a PC-s vagy nem? A PC Guru és a Gamestar azt írta, hogy a PC verzió még szóba sem került. Itt meg már hír is volt hogy egyszerre jön a konzolos és a PC-s.
  • googlekereso #8
    tommygear: Idézőjelben van te
    Azért "igazi" mert az emlékeit is át ültetik és azt hiszi, hogy ő az igazi.