Szekeres Viktor

Az ország nagy része hat csatorna közül választ

A legtöbben csak a TV2-t és az RTL Klubot nézik, néhányan még az m1-et is, ami persze nem csoda, hiszen ezek a csatornák foghatók antennával. Azonban, ha a nem mindenki által elérhető kábeles adókat is megvizsgáljuk..., nos, akkor sem bukkanunk meglepetésre.

Nincs meglepetés, hiszen korábbi híreikben is írtuk már, hogy a három országos tévé mögött általában a Viasat 3 lohol, mely olykor oda-odacsap a nagyoknak is, azonban kiemelkedő nézettségű műsora a Helyszínelők-sorozatokon kívül még nem nagyon volt. Ráadásul idén már a Viasat 3 nyakában liheg két IKO-csatorna is, a Film+ és a Cool.

Mindez számokban kifejezve: a 36. héten az RTL Klub 31,7 százalékos közönségarányt ért el a kereskedelmi célcsoportban a főműsoridőben, míg a TV2 jócskán lemaradva 20,6 százalékkal állhatott a dobogó második fokára. A harmadik helyen a Viasat3 pöffeszkedhet 4,9% SHR-rel, az m1 a negyedik 4,2%-os közönségaránnyal, míg az ötödik helyen holtversenyben a Film+ és a Cool TV áll 3,7%-kal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeDDyRuSh #11
    Szerintem lesznek majd nagyobb nézettségi különbségek, amikor digitálisan lesz belőve az ország. Én is legtöbbször CC (ami van 24-ben, ha nem UPC-s vagy), Discovery, Natgeo és MTV megy nálam. A korosztályomnak és nememnek megfelelő csatornákat nézek a kutatások szerint:) A külön csatorna vásárlásos téma tök jó lenne, de sok szolgáltatónak az is komoly gondot okoz, hogy ügyfélfogadási időben nyitva legyen (DigiTV powwa), nemhogy még ügyfelenként szerencsétlenkedjen az adminisztrációval.
  • bermuda3 #10
    hát én meglennék az extrémsport csatornával és a comedy centrallal ha 24/24be mennének :) okéoké, a discovery még jöhet meg a natgeo... amúgy ha az embernek van egy normális internete akkor már a csatornák elég nagy részét megtalálja neten...
  • galedki #9
    hát, ezekből én semmit se nézek. sportcsatik, axn-ekre, ha uncsi van, vagy körbe, ami van (állatos, történetis). de rtl, tv2-ről gyorsan tova, ha én birtoklom a távkapcsolót. a nézettségi mérés meg kamu, amióta ennyi lehetőség van a nép nagy részének (most már sokfele van kábel, ahol azért több, mint 3 csatornát lehet fogni). digi adásnál jól tudják, mi megy a dekóderen persze, de szemérmesen hallgatnak róla :)). F&H az új király! a tvpaprikát meg azóta nem nézem, amióta elkerült a sportcsatik mellől... :)
  • zola2000 #8
    Ezt hol lehet megnézni? Csak mert érdekelne az animax nézettsége. Mondjuk biztos nem tul nagy...
  • narumon #7
    És mikor vezetik már be, hogy csatornánként lehessen előfzietni? Jah hogy ez a szolgáltatóknak bukta lenne, mert egyből kiderülne, hogy mindenki elvan otthon max 5-8 csatornával.
  • MasterChief #6
    Általában Discovery Science-t nézek, érdekelnek a robotikával kapcsolatos műsoraik. Időnként nézek Comedy Centralt amikor értelmesebb szitkomokat adnak. Valamint érdekel a japán animációs kultúra így szívesen vennék valami értelmes adót ezen a téren is, mert ami Animax néven fut az főleg csak tömegeknek szánt szemetet ad le, tisztelet a kivételnek (Ghost in the Shell, Hellsing, Chrono Crusade).
  • avman #5
    history. mer' nincs reklám :D.
  • winnie #4
    tvpaprika (lenne) a legjobb háttértévé, én legalábbis szeretem, ha nálam ügyesebbek király kajákat csinálnak. csak baromi sok az önprom,ó és reklám rajta. persze, ha ez az ára...:)
  • bobi64 #3
    digitv-m van 1200 ft-ért! 16 csatorna/ + román,ukrán,cseh adók néhány/ tökéletes, egy hiányzik: a tvpaprika. mindig azt nézném ha lenne. m1-m2 atv megy, meg a feledhetetlen 500ezer dolláros költségvetésű szuperfilmek a filmplusz műsorából. a sárvári kábelszolgáltatónál láttam 300-ért 4 adós kiosztást. az kajak lehet. sok is...
  • Victor1103 #2
    Nekünk ugyan van kábeltv de mindig próbálom kerülni mint a rosszpénz!
    Ha van időm akkor is csak 4 csatorna jöhet szóbva: Discovery,National Geographic, Spektrum és Tv paprika XD