Szekeres Viktor

A Disney visszatér a 2D-s animációkhoz

Természetesen nem kell attól félni, hogy a stúdióóriás megunta volna a 3D-s műfajt, azonban biztosan sokaknak szerez örömöt a hír, miszerint visszatérnek a klasszikus, Disney-jellemzőkkel bíró animációs filmek a mozikba.

A Hercegnő és a béka (The Princess and the Frog) pár héttel a november végi amerikai premier után december 24-én kerül bemutatásra a hazai mozikban a Fórum Hungary jóvoltából, természetesen szinkronosan.


A Disney, ha nem számítjuk a Bűbáj (Enchanted) 2D-s animációs betétjeit, a Legelő hősei, vagyis 2004 óta nem jelentkezett hagyományos rajzfilmmel és a tervek szerint ezt a szériát fogja megszakítani az új mese, melynek előzetese a Fel premierje előtt mutatkozik be a mozikban, de szerencsére a neten már most megtekinthető a trailer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anonnim #19
    Egyes jkörökben nagy botránytól tartanak a mese miatt, mert az az afroamerikai hercegnő, egy fehér hercegbe lesz szerelmes!!!!
  • zola2000 #18
    Na igen és nem is értem a tvket hogy pl miért ilyen kis vukot(oké ez magyar, és sokan mondják hogy xar, ezért nem láttam) shreket, jégkorszakot, polar express stb ad pl az rtl/tv2 főműsoridőben és egy animét sem. Szerintem ugyanolyan nézettsége lenne egy jobb animének is mint ezeknek a filmeknek, sőt talán még több is mert az anime rajongók is odakapcsolnának...
  • Justil #17
    ugyan nem teljesen vág ide, de elég megnézni a dragonball film példáját. az eredetileg zseniális animét feldolgozta hollywood, és mi lett belőle? broáf.
  • Justil #16
    ha még 1x elolvasod amit írtam, rájöhetsz, hogy bár explicite nem írtam oda, de ellenpéldának én is japán rajzfilmeket hoztam fel...
    nyilván azért írtam nagy általánosságban az amcsi művekről, mert ez az ami mainstream és leginkább eljut az európai gyerekekhez a tv-ben vagy a moziban..sajnos.
  • zola2000 #15
    Amit leírsz, az csak az amerikai rajzfilmekre igaz, rajzfilm gyártásban a japánok nagyon előttük járnak. Nézzétek meg pl Miazaki Hayao műveit, őt szokják a japánok walt disneyjének is nevezni.
  • Justil #14
    nem az a baj a mostani animációs filmekkel (a 2D-s rajzfilm is az, ugyebár), hogy 3D-sek, hanem hogy ettől eltekintve tök üresek. ugyanaz mint a játékpiacon, egyedül a grafikára gyúrnak, jó esetben akad benne 1-2 poén, de amúgy futószalagon gyártott kaki.
    nézz meg pl 1 Appleseedet, az is 3D-s (bár nem ilyen 3D-s szemüveges imaxos, csak simán 3D animáció mint pl a FF is) mégis fényévekkel veri a disney-t. jó tudom, eleve más az alapkoncepció, mert nem annyira gyerekmese. de a lényeg az ötlettelenségen van, és a mai gyerekek is nem véletlen ilyen hülyék, egy oka a sok közül az, hogy ilyen buta és primitív rajzfilmeken nőnek fel...
  • HöfEE #13
    Én is ugyanezt akartam mondani, és szerintem a Disney is jól döntött, ezzel a lépéssel.
  • zola2000 #12
    Na bumm, japánban a filmek helyett néznek rajzfilmeket (sokan még pornó helyett is xD), azok is maradtak 2dsek (néhány 3d effekt azért van de nem szólják túlzásba vinni). Sokkal "művészibb" tud lenni a 2d rajzfilm mint a 3d animáció.
  • WoodrowWilson #11
    Tuti ezt mondták a fekete-fehér fanok is anno.
  • winnie #10
    nem hiszem, hogy a kaki-namkaki kérdés a dimenziók számától függne.