Napi Online

Neten vett biztonság

A népszerű magashegyi sípályák többségén már javában tart a szezon, a készülődés időszakában sokan felejtik el megkötni a biztosításukat.

Felmérések szerint a magyar utazók mintegy kétharmada minden gondoskodás nélkül hagyja el a határokat. A körültekintőbbek többsége pedig csak a meglehetősen korlátozott biztosítási kínálatot ajánló utazási irodákban gondoskodik saját és családja védelméről. Annak ellenére, hogy az alkuszoknál gyors és kényelmes módon lehet szerződni, még össze is hasonlíthatóak az ajánlatok, amivel jelentős összegeket lehet megspórolni.

Bravik Attila, a CLB alkuszcég igazgatója hangsúlyozza, hogy számukra jó hír, hogy az interneten akár az utazást megelőző este is lehetőség nyílik - percek alatt - elintézni a síbiztosítást. Az egész családnak együtt megkötve így ráadásul jelentős kedvezmény is elérhető. A szakember szerint napi néhány száz forint fejenkénti kifizetésével legalább a családi költségvetést biztonságban tudhatja, aki magára és családtagjaira is köt síbiztosítást. Egy baleset vagy megbetegedés miatt szükségessé váló kórházi ellátás több százezer forintos költségét egy helikopteres hegyi mentés akár milliós nagyságrendű kiadássá is duzzaszthatja.

A www.biztositastipp.hu oldalon elvégzett számítások szerint egy hétre két felnőtt és két - tizenhárom év alatti - gyermek számára 10 920 forintért köthető síbiztosítás. Ha azonban ez a négy fő egy családot alkot, ezt a módozatot megússzák 7098 forintos díjjal - ami 35 százalékos kedvezményt jelent. Három hasonló korú gyermek utazásakor a kedvezményes ár 8463 forint, ami 38 százalékkal kevesebb annál, mint ha külön kötöttek volna biztosítást az öt személyre. 14-15 éves gyermekek esetén - alacsonyabb, 8-10 százalékos mértékben - még szintén járhat családi kedvezmény.

Bravik szerint a síbiztosítás kötésekor sem feltétlenül a legolcsóbb megoldást érdemes választanunk. Érdemes odafigyelni például arra, hogy a módozat tartalmazzon felelősségbiztosítást is. Amennyiben ugyanis másnak okozunk kárt, annak összegét nekünk kell állnunk (beleértve a kezelés, sőt akár az idő előtti hazautazás költségeit is). Fontos még a térítési limit nagysága is. A magasabb kategóriájú termékek napi 100-150 forinttal magasabb díj ellenében akár több millió forinttal nagyobb kárösszegeket térítenek. A síbiztosításokra jellemző, hogy a sífelszerelést is biztosítják, illetve a biztosító a baleset, betegség esetén fel nem használt síbérletet is visszatéríti, ám - főleg, ha további speciális körülmény is felmerül az úttal kapcsolatosan - a feltételekről mindig érdemes részletesen tájékozódni

A CLB-nél a bankkártyás fizetés lehetőségének köszönhetően akár az indulás előtti órákban megköthető a síbiztosítás az elérhető ajánlatok gyors áttekintését követően - közölte az ügyvivő. A megrendelést követően 10 percen belül e-mailen már érkezik is az utasbiztosítási kötvény. Mindez azt jelenti, hogy másnaptól az is rendelkezhet idehaza kötött utasbiztosítással, akinek csak kint, a "terepen" jut eszébe, hogy a következő napokat nyugodtabban töltené, ha mégis biztosítva lenne, és a helyszínen internethez tud jutni.

Online utasbiztosítás több társaságnál is köthető, az ügyintézés azonban nem mindenütt igazán zökkenőmentes. Az OTP Garancia Biztosító utasbiztosítását már az OTP bankjegy-automatáinál (atm) is megkötheti bárki. Akár az országhatár előtti utolsó atm-nél, a nap 24 órájában bármikor gondoskodhatnak a kiutazók megfelelő biztonságukról. A Garancia az atm-es utasbiztosítást kötőknek húszszázalékos kedvezményt ad. A vásárlásnak számító, tehát díjtalan tranzakció - amelyhez bármely bank által kibocsátott pin-kódos kártya használható - a biztosító tájékoztatása szerint mindössze egy percet vesz igénybe.

Ennyire azonban azért nem egyszerű ez az ügylet. Mielőtt ugyanis valaki igénybe venné a szolgáltatást, keretszerződést kell kötnie a biztosítóval. Ez akár a weben is kezdeményezhető. Az Allianznál az ügyfelek szintén a nap 24 órájában gondoskodhatnak védelemről. Sikeres bankkártyás díjfizetés esetén azonnal, átutalás esetén a díj beérkezését követően a biztosító netes oldaláról a CLB-hez hasonlóan itt is kinyomtatható a szerződés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!