Ötvös Tibor

Ennyi volt a Need for Speed?

A múltkori 2009-es EA beszámolóban - valószínű senkinek nem tűnt fel - nem szerepelt a cég egyik legrégebbi sorozata, a Need for Speed.

A legújabb hírek szerint ez nem véletlen. A kiadóóriás ugyanis ezúttal sem elégedett a legújabb rész bevételeivel és ezzel már kétszer "bukott" meg egymás után két NfS rész. A Pro Street még magyarázható volt (egy teljesen új irányba próbáltak menni), de az Undercover tulajdonképpen a Most Wanted felturbózott változata és mégsem tudta beküzdeni magát a havi összesített eladási Top 20-ba sem.



A Need for Speed először 1994-ben hódította meg a játékos közönséget. Az akkor unikumnak számító megoldásokkal operáló játék rögtön milliós rajongótábort és számtalan Év Játéka díjat gyűjtött be. '97-ben jött a folytatás, mely tipikus EA-lehúzás volt, nem is aratott akkora sikert. Ezután jött az újabb sikerszéria, hiszen mind a Hot Pursuit, a High Stakes és a Porsche Unleashed is komoly bevételeket könyvelhetett el.

Az online piacra szánt Motor City Online 2001-ben kezdte meg működését, de alig három év múlva meg is szűnt a játék. A Hot Pursuit 2 után a játékosok változásra vágytak és a Halálos iramban hatására meg is kapták az Underground személyében. Azonban az Underground 2 és Most Wanted után megkezdődött a hanyatlás. Sem a Carbon, sem a Pro Street sem pedig a mostani Undercover nem tudta tovább öregbíteni a Need for Speed nevet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • carlos05 #36
    Tényleg jó 5leteket írtatok kb. énis igy látom a helyzetet. HP2 idejében már nagy volt a zúgolódás h rókabőr... aztán lett Ug, szerintem MWig volt jó azóta 1re szarabb. nálam a 3. meg a porsche a best
  • Alaktomos #35
    Biztos megy szepen akadozas nelkul a gepeden, de a NFS5 3dfx-re optimalizalt jatek. Ezert a legszebb kepminosegben egy 3dfx kartya tudja megjeleniteni ezt a jatekot.
  • Sanyix #34
    minek voodo 4? Az aláirásomba levő gépen is megy ahogy kell :)
  • Etinger #33
    SteetRoad meg van PC-n is. nekem. azt kellene megcsinálni szerinte is inkább.... :P Amúgy tavaly nem az vol ta szöveg, h a Pro Street így is fogy? meg h blabla... nem csoda h bukta amúgy.
  • Botond #32
    Ezt a játékot kiadták C64-re. :) Streer Rod a neve. Talán van PC változat is, küggyed. :)
  • Alaktomos #31
    En a NFS 5 -ot mindmaig annyira szeretem hogy epitettem neki egy gepet 3dfx Voodoo 4 el felszerelve! Komolyan!
  • Vogel #30
    High Stakes jött be nekem anno, aztán rászoktam a fizikára.
  • Adamul #29
    Én is egyetértek az itt elhangzottak zömével, a kedvenceim a Porsche 2000 is a hp2 volt, ezekkel a mai napig szívesen játszom, és az előbbi szerintem a legkomplexebb az egész sorozatból (az mostaniakból az ucsó2t már nem is próbáltam tekintve a gépigényüket...)de ott volt minden... még indexelni, vészvillogózni dudálni is lehetett... Törtek a kocsik! Ma ezekből mi valósul meg? ez visszalépés sztem... És de jó is volt, eredetiben megvenni a porsche 2k-t, akkor annak hangulata volt h egy doboz leírással, télleg minden ott volt :) de ma? sztem csak az ár emelkedett...
  • Fbn Lx #28
    Ez bizony szomorú. Az utóbbi időben olyan színvonalas és változatos volt a sorozat!

    [hazudik]
  • IMYke2.0.0.0 #27
    Porsche Unleashed-ig volt jó a sorozat.
    Hot Pursuit 2: remekbeszabott, elfogadható
    Underground 1-2: okádék "Halálos iramban" filmek hatása... pfuj [Vin Diesel mélyrepülése, sajnos].
    Most Wanted: némi remény, kicsit összeszedettebb, sztori is volt [Carbon-ban igyekeztek folytatni is], a tuninggal sem volt gond. Ezért írom: a HP2-vel bezárólag elfogadható sorozat utolsó, még jó része a Most Wanted volt.
    Örök kedvencem a Porsche Unleashed.