MTI

Lexmark szakértői központ nyílt Budapesten

Regionális szakértői központot nyit Budapesten a Lexmark International, a világ egyik legnagyobb nyomtató- és nyomtatási fejlesztő, gyártó illetve forgalmazó vállalata. A Kompetencia Központ megnyitását az Európai Unió is támogatta.

A Lexmark világszerte 13.800 alkalmazottat foglalkoztat és tagja a FortuneTM 500-nak, valamint 2007-ben negyedik helyen végzett a világ legkedveltebb vállalatainak (Most Admired Companies) számítógép periféria kategóriájában. A Lexmark International az EMEA régióért felelős szakértői központot nyitott Budapesten. A kompetenciaközpont jelentős támogatást nyújt elsősorban a pénzügy, marketing és a vevőszolgálat területén, hogy kiszolgálja a vállalat európai, közel-keleti és észak-afrikai kirendeltségeit.

A Lexmark elsősorban a magasan képzett és idegen nyelven is jól beszélő gazdasági illetve technológiai munkaerő miatt döntött Budapest mellett. Fontos szempont volt a kiválasztásnál a város infrastrukturális helyzete és megközelíthetősége is.


Középen Najib Bahous, balra Bajnai Gordon, jobbra Emmanuel Jan

"A kedvező üzleti klíma volt az egyik tényező, ami miatt Magyarország mellett döntöttünk. Hálásak vagyunk azért a támogatásért is, amit a helyi hatóságoktól kaptunk" - hangsúlyozta Najib Bahous, a Lexmark EMEA alelnöke és ügyvezető igazgatója. "Ez az új központ segíteni fog minket abban, hogy javítsunk a pénzügyi és ügyfélszolgálati szolgáltatásaink színvonalán. Az utóbbi kulcsfontosságú szerepet játszik a Lexmark életében és a vállalat jövőképének alapja. Ahhoz, hogy ügyfeleink hűségesek maradjanak hozzánk, meg kell őket hallgatnunk, fel kell készülnünk az igényeikre, és értékes megoldásokat kell alkotnunk számukra" - tette hozzá Najib Bahous.

"A világgazdasági körülmények alakulása a befektetések lassulását hozza magával, ennek nyomán pedig élesedik az értük folytatott nemzetközi versengés. Minden mellettünk szóló döntés erősíti azt a meggyőződésünket, hogy megőrizhetjük e küzdelemben kivívott előkelő pozíciónkat" - mutatott rá Bajnai Gordon gazdasági és fejlesztési miniszter. "A Lexmark Kompetencia Központ megnyitása - az összesen húszezer főnek munkát adó, mintegy ötven hasonló hazai beruházás mellett - arról tanúskodik, hogy Magyarország változatlanul képes vonzó ajánlattal elnyerni a befektető külhoni nagyvállalatok bizalmát" - tette hozzá a miniszter.

A Lexmark szakértői központja az Európai Unió támogatásával és az ITD Hungary (Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség) közreműködésével nyílt meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!