Szekeres Viktor

Színészsztrájk fenyeget?

Bár a rendezők már megegyeztek a stúdiókkal, a hollywoodi forgatókönyvírók 100 napos sztrájkját a legtöbb tévénéző igencsak megemlegette.

Akárcsak az írók esetében, a stúdiók és a színészek között kötött, de idén nyáron lejáró, leginkább talán a hazai kollektív szerződésre emlékeztető megállapodás az oka annak, hogy a színészek munkabeszüntetése is elérhető közelségbe került, ugyanis képviselőik és a stúdiók közötti tárgyalások megrekedtek a napokban. (A helyzetet egyébként tetézi az is, hogy a hollywoodi színészeknek két képviseletük is van, s míg az egyik már megállapodott a gyártókkal, a másik nem jutott velük dűlőre.)


A patthelyzet következménye az lett, hogy a színészszakszervezet tárgyalódelegátusa felterjesztette az elnökségnek a sztrájkjavaslatot, akik a napokban a tagok elé fogják tárni a tárgyalási feltételeket, illetve a másik oldal ajánlatait.

Azzal a javaslattal, hogy ha lehet, akkor szavazzák meg a munkabeszüntetést, hogy élve jogukkal elérhessék az őket megillető jogokat a stúdióknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!