Ötvös Tibor

GTA-klón a Rockstartól?

A jelek szerint újabb, eddig PS3-exkluzívnak szánt címre kerül a multiplatform státusz. Az L.A. Noire eddig csak a Sony konzoljára volt meghirdetve, ám ma a Rockstar bejelentette, hogy X360-ra és PC-re is elkészítik a produktumot.

A GTA IV megjelenése után pár nappal a Rockstar Games bejelentett egy szigorúan PS3-ra fejlesztett játékot, melyet a Sony-szamurájok nagy örömmel fogadtak. Ám a mai napon az is kiderült, hogy ezzel egyidőben egy régebbi exkluzivitás már a múlté és majdnem egy év múlva a PC-s és X360 tulajok is élvezhetik a remek hangulatú "GTA-klónt".



A hivatalos indoklás szerint a Team Bondi (ők fejlesztik, a Rockstar csak felügyeli és kiadja a progit) egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy egy ekkora költségekkel rendelkező játékot csupán egyetlen platformra jelentessen meg. Magyarán szólva a háttérben a színtiszta anyagiak döntöttek, de ennek mi csak örülünk.

Az L.A. Noire a '40-es évek Los Angelesében játszódik és ezúttal a rendőrök oldalán kell érvényt szereznünk a törvénynek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stefling #11
    ez nem gta klón, hanem Maffia klón :D
  • herlius #10
    Nekem inkább Mafia-klónnak tűnik.
  • Hoz_Hun #9
    Final Fantasy 13 már nem PS3 exluzive, kiadják XBox360-ra is. Az E3 egyik nagy bejelentése volt.
  • 5i #8
    "A GTA IV megjelenése után pár nappal a Rockstar Games bejelentett egy szigorúan PS3-ra fejlesztett játékot, melyet a Sony-szamurájok nagy örömmel fogadtak. Ám a mai napon az is kiderült, hogy ezzel egyidőben egy régebbi exkluzivitás már a múlté..."

    Vagyis a GTA megjelenése utána Rockstar bejelentett egy PS3 gammát, ám a GTA IV előtt bejelentett játékuk elvesztette exkluzivitását. Sztem egyértelmű.
  • ldavid #7
    a kettőnek semmi köze egymáshoz:
    "a Team Bondi (ők fejlesztik, a Rockstar csak felügyeli és kiadja a progit)"
  • Csuhai G #6
    Egyelőre a Rockstar koncentráljon csak a GTA 4 PC-s verziójára. :)
  • Csuhai G #5
    Ezt nem a GTA IV megjelenése után jelentették be, hanem 2006 októberében. :)
  • zola2000 #4
    Mondjuk annyira ps3mon sem rossz a helyzet, ott van exkluzívnak még mindig a killzone2, littlebig planet, MGS4, a final fantasy versus 13, bár egyre kevesebb a ps3 exkluzív cím, xen és wiin több az exkluzív.
  • 0Speed0 #3
    Ezeréves trailer.
    És azóta ennyit bírtak mondani, hogy nemcsak ps3 only lesz?!
    Biztos haladnak akkor vele...
  • zola2000 #2
    Jó hogy jön xre is majd kipróbálom ha belefér, de azért a ps3 is megérdemelne néhány exkluzív címet.