MTI

Hogyan keressünk tökéletes társat?

Bostonban működik a múlt év decembere óta egy internetes szolgáltatás, amely azt ígéri, hogy a kémiai kompatibilitás és a szagharmonizáció alapján választja ki a hozzáforduló számára a legideálisabb partnert.

A Scientific Match megalapítója Eric Holzle. Aki igénybe akarja venni a párkeresésben a segítséget, annak 995,95 dollárért regisztráltatnia kell magát - ez az összeg, amely "akciós ár" 2009 Valentin napjáig és egy életre szól -, majd be kell küldenie egy nyálmintát, amelyet egy speciális algoritmussal összehasonlítanak az archívumban tárolt többi mintával és így választják ki a legmegfelelőbb társat. A Scientific Match emblémája egy stilizált szív, benne egy dupla spirál. Klienseinek szexillatú társat, több orgazmust, kevesebb szarvat, termékenységet és egészségesebb gyermekeket ígér. Mindezt bőséges szakirodalommal támasztja alá, amelyből idéz a honlapján.

Mit szól hozzá a tudomány? Giuseppe Novelli, a római Tor Vergata-i egyetem genetikusa szerint a kiindulópont igaz. Meg kell azonban vizsgálni, hogy hasznos-e az ilyesmi, vagy inkább egy pénzszerzési mód, mert valóban az állatvilágból származunk, de a 20 ezer éves kulturális evolúció nagyon megváltoztatta magatartásunkat. A gének ugyan fontosak, de a környezet, a kultúra legalább akkora szerepet kap a párválasztásban - nyilatkozta a kutató a La Repubblica című olasz napilapnak. Klaus Wedekind, a berni egyetem professzora tíz év óta készít teszteket nőkkel, akiknek férfiak által három napig viselt pólók alapján kell kiválasztaniuk a legszexisebb illatot. A kísérleti férfiak és nők immunrendszerének vizsgálata azt mutatja, hogy a nők mindig azt a szagot tartják a legvonzóbbnak, amelynek tulajdonosa az övékétől különböző génekkel rendelkezik. Vagyis ösztönösen olyan partnert választanak, aki gazdagabb immunrendszerrel rendelkező és a betegségeknek jobban ellenálló gyerekeket nemz nekik.

A Scientific Match főként heteroszexuális párokat céloz meg, de szívesen foglalkozik a homoszexuálisokkal is. Kizárja viszont azokat a nőket, akik fogamzásgátlót szednek, mert a tabletta a terhesség szimptómáit utánozza, és arra ösztönzi, hogy vele azonos DNS-sel rendelkezőt válasszon, olyan hozzá közelállókat, akiket maga mellett szeretne tudni, ha valóban terhes lenne. Eric Holzle azért nem tesz fel mindent egy lapra. Klienseinek olyan kérdésekre is válaszolniuk kell, mint amilyeneket egy szokványos társkereső szolgálat is feltesz: "Mire vágyik? Mi nevetteti meg? A hegyet szereti inkább, vagy a tengert?"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • spydee #8
    ekkora ökörséget rég olvastam!!!!!
    Megint felakarják találni a spanyol viaszt! Évezredek óta ösztönösen, öntudatlanul érezzük a másik nem illatát és aszerint cselekszünk. De Novelli mondja a lényeget: fontos a társadalmi és kultúrális passzolás is. Hiába tetszik az illata például EVA MENDEZNEK attól még nem hiszem hogy enyém lesz örökkön örökké. :((
  • rigidus #7
    Lehuzas penzes hulyegyerekeknek.
  • Sanyix #6
    hát azt az 1000 dollárt érdemesebb elinni, vagy elk...ázni -> ez hülyeség
  • xmodule #5
    Gattaca jó film:D
  • ZsZso #4
    Kicsit Gattaca -s, nem?

    Azért kíváncsi lennék arra, hogy ebben a majd' 1000 dollárban mi szerepel. "Egy életre szól" ... jó de ez azt jelenti, hogy hetente találnak hozzám tökéletes párt? :) Vagy ezért a pénzért 1szer találnak egy olyat ami életre szól?
    Ha utóbbi, akkor nagyon beszophatja az akinek "kisorsolnak" egy egyfogú 120 kilós, 50-60 éves társat :). Ha az előbbi, akkor meg nem értem mért kérnek érte pénzt ... ugyanezt csináljuk mindannyian (csak nem tudományosan, és ugye itt meg is válaszoltam a kérdést).

    A szlogeneket elolvasva elszontyolodtam :). Mit ajánlanak? JOBB szexuális életet, NAGYOBB termékenységet, EGÉSZSÉGESEBB gyereket, stb. Node minél jobbat?! Mekkora reklámszöveg ... buta sznob emberek játéka ez, semmi más ...

    Tegyük fel hát a 21. század tán' legtöbbet hallható kérdését: HISZÜNK A TUDOMÁNYBAN? :)
  • dzsagon #3
    klónozd magad bazmeg
  • arrakistor #2
    995,95 dollárért ... nyálminta alapján... speciális algoritmus...

  • arrakistor #1