MTI

Nyílt forráskódú eBeszerzési rendszer

Az Electool Hungary Kft. a napokban kezdi el bevezetni a magyar piacra a nyílt forráskódon alapuló eBeszerzési rendszert, az amerikai fejlesztésű ProcurementTool-t.

A rendszerrel akár 59 százalékos költségmegtakarítás érhető el a beszerzési folyamat során - mondta el Szabó Ákos a társaság ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. A megoldás nem igényel külön installációt, teljes mértékben az interneten fut, de igény esetén integrálható vállalatirányítási és, közbeszerzési intézmények rendszereivel. A megoldás nagy előnye, hogy a rendszer alapverziója díjtalanul letölthető, de már ez a változat is rendkívül széles funkcionalitással bír, és nagyon könnyen kezelhető. Az Enterprise verzióért azonban fizetni kell, ára a tizede az uralkodó vállalatirányítási szoftvereket fejlesztők által kínált megoldásokénak - mondta.

Az ügyvezető közölte: a legtöbb vállalat a beszerzés stratégiai részében megszerzett megtakarításoknak csak 70-80 százalékát realizálja. A rendelésekkel kapcsolatos tranzakciók költsége nemzetközi és hazai viszonylatban is 70 és 130 euró között mozog tételenként. A ProcurementTool használatával akár 59 százalékos költség-, és 84 százalékos idő megtakarítás érhető el az igényléstől a rendelésig tartó folyamatban.

A 2004-ben alapított Electool Hungary Kft. és leányvállalata, az Electool Systems Kft. beszerzésekre szakosodott társaságok, melyek elektronikus beszerzési-, döntéselőkészítő- és támogató rendszereket használnak, illetve erre a technológiára alapozzák beszerzési hatékonyságot növelő szolgáltatásaikat. Szolgáltatásai közé tartozik a kiszervezett beszerzések lebonyolítása, on-line aukciók szervezése, elektronikus beszerzési rendszerek bevezetése, valamint az ehhez kapcsolódó szakmai támogatás, tanácsadás.

Árbevételük 2006-ban 40 százalékos növekedés után, elérte a 140 millió forintot, míg az idén is hasonló bővüléssel számolnak. Nyereségük az árbevétel mintegy 10 százalékát teszi ki. Leányvállalatuk működik Szlovákiában, és az idén várhatóan Ukrajnában is alakul cégük. Ügyfeleik között megtalálható több pénzintézet, a Budapest bank, a CIB, az MKB, beszerzési szolgáltatást nyújtanak a BASF-nek, a Nokiának, a British American Tobacco-nak, és az egyik legnagyobb magyar magasépítő cégnek, a Kész Kft.-nek is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!