Ötvös Tibor

Az MGM leforgatja a Csillagkapu filmeket

Az MGM két Csillagkapu-filmet készít a sikeres szériából. A Stargate: The Ark of Truth és a Stargate: Continuum csak az MGM televíziós csatornáján, valamint DVD-n lesz elérhető.

Az MGM ma sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy a világsikerű Stargate SG-1 szériát két filmmel toldják meg. A Stargate: The Ark of Truth és Stargate: Continuum címeket kapott alkotás csak és kizárólag az MGM saját tévécsatornáján, illetve DVD-n lesz majd elérhető.

"A Stargate SG-1 olyan az MGM televíziós részlegének, mint amilyen a James Bond, Rocky vagy Rózsaszín párduc franchise-ok a filmes részlegünknek" - kezdte Charles Cohen, a stúdió alelnöke. "Szeretnénk folytatni a sorozatot, hiszen a Csillagkapu az amerikai televíziózás történetének leghosszabb ideje futó sci-fi-sorozata."



A neten megjelentek a filmek rövid összefoglalói is. Kezdjük a The Ark of Truth alcíművel. Miközben az SG-1 csapat tovább keres egy ősi kincset, mellyel - reményeik szerint - elpusztíthatják Ori seregét, rájönnek, hogy további hajók készülnek átmenni a kapun, hogy elpusztítsák a Földet. Daniel kideríti, hogy a kincs épp az Ori galaxisban van, így hőseink kénytelenek odautazni.

A Continuum-ban az SG-1 épp Ba'al, az utolsó goa'uld uralkodó kivégzését készítik elő, Teal'c és Vala felszívódnak. Carter, Daniel és Mitchell elutaznak egy világba, ahol a történelem megváltozott: a Csillagkapu-programot kitörölték az idővonalból. Miközben próbálnak rájönni, mi is történhetett, egy goa'uld hadiflotta közeledik a légtérben fedélzetén az elvileg már halott Ba'allal. A csapatnak meg kell találni a Csillagkaput, mielőtt az emberiség rabigába hajtaná fejét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • akh01 #10
    Nem hallottál még videómagnóról?
  • schub #9
    A sorozatban előléptették:-) persze horgászni szeret...
  • pedrohsi #8
    O'neil nyugdíjasként horgászik valamelyik minnesotai tó partján:)

    a 8. évad végén vonult vissza, már túl öregnek érezte magát a felhajtáshoz
  • schmak #7
    kérdés az, hogy hova lett O'neil? meghalt volna? vagy ő lenne az öreg ott középen? én csak az első pár évadot néztem, és akkor még határozottan élt.
  • Molnibalage #6
    A probléma az, hogy a magyar szinkron csak a 4x16-ig jó. Az "Absolut power" részben már új szinkornja van Daniel-nek ami egy rakás szar. Az 5-dik sorozatban meg már R.D.A.-nak is. (Carternek is lecserélődik, de az nem tudom hogy mikor. Schell Judit volt az eredeti és az is jobb volt, mint a későbbi.) Egyébként akkora már belejönnek az angol színészek is és ott már az eredeti angollal jobbak a részek. Az első két évad EGYÉRTELMŰEN jobb magyarul, mint angolul, leszámítva B'ratack magyar hangját. Jacob Carternek is jó volt a második sorozatban a szinkornja, de később már ócska. Az utolsó rész amit magyarul láttam az a 6x20 volt, ha jól emlékszem. A Changeling volt az.

    Mellesleg külföldön asszem pár hetes vagy 1-2 hónapos csúszással adják ki DVD-n, ahhoz képest mikor levetítették.
  • Su0my #5
    És az mutatja a sorozat erejét, hogy tök más szereplőkkel, tök más világban ugyanolyan király (Atlantis)-legalábbis az én véleményem szerint ez a mellékág is igencsak szuperre sikerült
  • Su0my #4
    Nekem az a véleményem, hogy ki kéne adni a sorozatot DVD-n ->mostanában ez nagy divat, lásd Jóbarátok, Lost etc. Nagyon örülnék egy hasonló minőségű, magyar nyelvű SG1/Atlantis epizódok gyűjtői változatának!!!
  • Lordboxi #3
    huh,én is nagyon szerettem, de valahol a 4-5 évadnál lim,aradt egy jópár rész, és elvesztettema fonalat :D. Néha még bele bele nézegettem, de így nem volt meg az igazai élménye, szal ez is egy olyan sorozat maradt az életemben, amit nagyons zeretnék nézni, de sose megy, a másik ilyen a smallvile.
  • Mberke #2
    Jaja, nem lenne jó ha abbamaradna!!!
    De ha már befejezik akkor rendesen fejezzék be, de ezekből a leírásokból akár egy sima epizód is lehetne a sorozatokból. Legyen egy ütűs, izgalmas film, amivel lezárják a törtönetet is, vagy folytassák!!!
  • Szocsi88 #1
    Na ezek "mustsee" filmek.
    De most ezt nem értem egy filmmel fogják befejezni az sg 1 sorozatot vagy lesz még folytatás?
    Eddig azt hallotam a most futó 10. évad az utolsó.
    Remélem hogy lesz még folytatása.
    Sg 1 a legjobb.