Szekeres Viktor

A szökés - Itthon szerdán indul a Prison Break

Az RTL Klub szerdai premierjével kapcsolatban elcsodálkozhatunk, hogy mi ez a nagy felhajtás egy olyan sorozattal kapcsolatban, melyet itthon a kutya sem ismer.

Azt hiszem hogy ami a reklámozást illeti az RTL Klub - vagyis annak reklámügynöksége - igazán kitett magáért, hiszen nem sok sorozatot kísérhetett ekkora bevezető reklámkampány. Az utcákat róva plakátok, (a fővárosban nyilván) telepingált villamosok, házak oldalára felfestett graffitik és börtönök falára ragasztott hirdetések. Természetesen a tévéből is folynak a többfajta előzetesek ahogy kell, és a sajtótermékeket is elárasztották az egészoldalas reklámok, valamint az ingyenes program-magazinokban megjelentetett kiegészítő termékek, origami figurák és tetoválások. Vajon mire fel ez a nagy felhajtás? Mennyire sikerül megnyernie a nézőket a kampánynak? Előfordulhat-e egy, a tavalyi Lostéhoz hasonló hatalmas siker a magyar televíziózás sorozatfrontján?

Ezek a kérdések sorjázhatnak fejünkben, illetve azok, hogy vajon nem lesz-e kontraproduktív a kampány, nem fordul-e visszájára az RTL Klub fegyvere? Vajon okos döntés-e a TV2 már bejáratott Született feleségei ellen egy nálunk ismeretlen sorozatot elindítani? Természetesen a hazai ismeretlenség nem jelenti azt, hogy külföldön jelentéktelen lenne a sorozat, hiszen Amerikában és Angliában már korrekt sikerrel fut a Prison Break eredeti címre hallgató Szökés.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az USA-ban a FOX csatornán tavaly augusztusban bemutatott sorozat volt akkora siker, hogy heti 9 millió nézőt ültessen le a képernyő elé, amely szám természetesen messze elmarad a legmenőbb sorozatok (Helyszínelők, Nyomtalanul, Született feleségek, Doktor House) 20-30 milliós nézőtáborától. De egy kisebb csatorna már ezt is sikerként könyvelhette el, így nem lepődött meg senki, hogy éppen a héten hétfőn már a második évada, az újabb 22 részes etapja is elindult odaát a Szökésnek.

A szökés - mint az az előzetesekből is kiderül - a testvéri szeretetről és az elszántságról szól, hiszen mi másnak köszönhető az, hogy Michael Scofield szándékosan börtönbe juttatja magát, hogy kiszabadíthassa kivégzésére váró testvérét, Lincoln Burrows-t. Lincolnt egy elég befolyásos, kapcsolatai révén a legfelsőbb politikai körökbe nyúló személy meggyilkolásának sziklaszilárd vádjával ítélték halálra, de testvére a tények ellenére mégis úgy érzi, hogy valami bűzlik Dániában és hisz Lincoln ártatlanságában. Ezt bizonyítandó próbálja elódázni valahogyan a kivégzést Lincoln ügyvédje (és volt szerelme) Veronica Donovan - a rácsokon kívül. A több szálon futó történet az ő próbálkozásait és feszült harcát is nyomon követi, melyet az egyre inkább fogyó idő ellen vív.

A szökés egy igazi akció-thriller sorozat, mely egyszerre játszódik kinn és bent. Miközben odakint egyre bonyolódó összeesküvés szálai kuszálódnak össze a 24-et is meghazudtoló tempóban, addig a FOX River fegyházban Michael megpróbálja felvenni a kapcsolatot a bátyjával, hogy minden idők egyik legrafináltabb szökési tervét kivitelezze. Természetesen szökni nem lehet egyedül, így mindenféleképpen társakat is kell verbuválnia a gyilkosságokért és más erőszakos bűntettekért elítélt fegyencek között, s ez egy pelyhesképű és beavatatlan újoncnak sosem egyszerű.


A Prison Break főszereplője Wentworth Miller kevéssé ismert színész, aki természetesen azóta a sikernek köszönhetően erőteljesen befutott és alakításáért Golden Globe-jelölést is kapott legjobb drámai színész kategóriában. Lincolnt, a testvért az a Dominic Purcell játsza, akit talán a John Doe című sorozatból ismerhetünk legjobban. Rajtuk kívül talán még azt a Peter Stormare-t kell kiemelni, akit a legfurább filmek igényes mellékszereplőjeként, többek között a Coen-testvérek egyik kedvenceként is megismerhettünk.

Tehát Szökés-premier augusztus 23-án, szerdán, 21.10-kor, a Barátok közt után, a Született feleségekkel egyidőben. Nagy csata lesz, melynek kimenetele erősen kétséges. Mivel Doktor House rendelése egy ideig szünetel a TV2-n, új sikersorozat bonthatja ki szárnyait az RTL Klubon.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
A szökés (Prison Break)
amerikai akció-krimi sorozat

Rendező: Bret Rattner
Író: Paul Scheuring
Operatőr: Robert LaBonge, Chris Manley
Zene: Ramin Djawadi
Producer: Garry A. Brown

Szereplők:
Dominic Purcell (Lincoln Burrows)
Wentworth Miller (Michael Scofield)
Robin Tunney (Veronica Donovan)
Peter Stormare (John Abruzzi)
Robert Knepper (Theodore "T-Bag" Bagwell)
Sarah Wayne Callies (Dr. Sara Tancredi)
Amaury Nolasco (Fernando Sucre)
Marshall Allman (LJ Burrows)
Wade Williams (Brad Bellick kapitány)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Röfikapitány #71
    Hi keresem a következő számot!Eddig senki sem tudta ki az előadó és mi a szám cime!
    2.évad 2 epizód 26. perc amikor a besúgó srác az egyetemre megy és leszakitja az Utah ba szoló hirdetést!Mi szól ekkor?Köszi aki tudja!
  • hokn #70
    Prison Break Fan Oldal -> aktuális rész mindig elérhető, képek, cikekk, leírások, minden, ami szem szájnak ingere. Hamarosan design is lesz :D
  • martinho040150 #69
    csak annyi hogy EZ A LEGJOBB SOROZAT A VILÁGON!!!!!!!
    PRISON BREAK 4EVER!!
    s02e15-be azért ideges volt Mahohn hogy ijen videót csináltak Scofield-ék,nem?
  • winnie #68
    ha most kezded az internetes letöltést, akkor először annak alapjait sajátítsd el. ha meg már töltöttél le, akkor onnan, ahol a többit. van egy cosmó ingyenes torrentkereső és egyéb filemegosztó...
  • chibli #67
    Nem tudha valaki ho honnan lehet letölteni A Prison Break-a Szökés 2. évad-ot????
  • winnie #66
    jó kérdés, de nekem pl. meggyőződésem, hogy ha valaki látta volna az amerikai rém rendest előtte angolul, akkor hányna a magyar verziótól. egyrészt csuja imrére rámondanák, hogy tlejesen más karakter, mint ed oneill, másrészt a magyar szöveget is sokan utálnák, mert rengeteg benne a félrefordítás.
  • lee56 #65
    Nyilván azon kevesek problámája ez, akiknek van lehetőségük hogy megnézzék eredeti hangon, és értenek is legalább egy kicsit angolul.

    És ez az egész szinkronizálás dolgot nemnagyon értem, vannak filmek/sorozatok ahol sztem még jobb is a magyar szinkron, és az átültetett poénok is faszák. Jó példa erre az amerikai rém rendes család (a budapesti borzalmas, dehát az ugye nemis szinkron). Szóval ha, egy-két esetben össze tudnak hozni, még az eredetinél is jobb hangokat, és szöveget a szereplőknek szinkronizáláskor, akkor méiért nem lehet ezt más filmnél/sorozatnál?
  • winnie #64
    a szinkron dolog túl van spilázva. azok fanyalognak, akik nézik angolul (jogosan), de ők amúgy sem néznék.

    rengeteg hasonló szinkronú sorozat volt már siker - ld. tavaly a lost. ott botrányos módon még a háttérzajokat is lenyelte a szinkronstúdió és mégis siker lett. a szinkronnal nem törődik az átlagnéző, örül, ha magyarul beszélnek.
  • lee56 #63
    Nagyon jó sorozat! Arra hogy magyarországon mért nem "olyan" sikeres szerintem a magyar szinkronra vezethető vissza, ami messze nem adja vissza az eredeti hangok stilusát és hangulatát. Plusz még hogy hozzám hasonlóna nagyon nagyon sokan nem nézik, mivel már látták egyszer (vagy többször ) angolul, és csalódván a magyar szinkronban, vagy csak azért mert nincs kedvük ujra megnézni, és inkább a 2dik évad legujabb részére fáj a foguk(fogunk )
  • Huszi84 #62
    Lesz vki a cella társam???? by T-Bag