Ötvös Tibor

Jack Sparrow továbbra is a legnézettebb

Jerry Bruckheimer és Gore Verbinski ismét megcsinálták! Amint arról már mi is beszámoltunk, A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse letaszította a trónról a Pókembert és minden idők legjobb nyitányát produkálta. Ám két hetes pályafutása alatt újabb rekordokat döntött meg.

A Johnny Depp - Keira Knightley - Orlando Bloom trió nevével fémjelzett kalandfilm hétvégi bevételeivel együtt összesen 258 millió dollárt jövedelmezett. Ez az eredmény pedig 2006 legtöbb bevételét termelt filmjévé léptette elő Jack Sparrow második kalandját. Az idei csúcsot eddig az X-Men: Az ellenállás vége tartotta 231 millióval.


Már csak 3 nap és mi is láthatjuk a filmet!

Ezen felül a kalózfilm érte el leghamarabb a 100 és a 200 millió dolláros bevételt is, és még nincs megállás. Több, mint valószínű, hogy a 300 milliós rekordot is elorozza a Star Wars III - A Sith-ek bosszúja elől. A filmet nálunk július 20-tól kezdik el vetíteni.

Az ezüstérmet a Wayans-testvérek legújabb vígjátéka, a Little Man szerezte meg közel 22 millió dollárral. A hét afro-filmje a biztos kezű testvérek tollából származik, a kritikusok - és a nézők is - azonban alaposan lepontozták a mozit. A 64 millióból összedobott vígjáték nem biztos, hogy visszahozza a gyártási költségeket, ami igazán meglepő eredmény lenne egy Wayans-filmtől. Mindenesetre jövő héten már okosabbak leszünk.


A kis ember és a bot esete

Szabadulása után Calvin Sims elhatározza, hogy a jó útra lép - a szokásos utolsó nagy balhé után. Egy helyi gengsztervezér ugyanis 100 ezer dollárt ajánlott fel neki, ha ellopja a Királynő Gyémántot és átadja neki. A lopásba azonban kisebb hiba csúszik és a kő Darryl Edwards és feleségének pakkjában köt ki. Sims elhatározza, hogy visszaszerzi a gyémántot és beépül a családba - mint a gyerekük.

Harmadik helyen kezdett A levakarhatatlan, mely 21 milliós kezdése közepes eredmények mondható. Az 54 milliós költségvetéssel rendelkező romantikus vígjáték főszerepeiben Owen Wilson, Kate Hudson, Michael Douglas és Matt Dillon poénkodnak. A film azonban jó kritikákat kapott, így jobb eséllyel indul jövő héten a harcba, mint a Wayans-film.


Mi ez? Apósok akcióban?

A történet egy friss házaspár viszontagságait követi nyomon. Az elején minden remekül megy, ám egy nap beállít a férfi legjobb barátja, a munkanélküli és lúzer Dupree. Mivel a "haver" remekül érzi magát, nem igazán szándékozik kiköltözni a házból, a házigazdák azonban kezdik unni jelenlétét. Főleg miután kiderül, hogy a férfi nem képes ellátni házastársi kötelességeit, Dupree pedig szívesen segítene.

A negyedik helyre esett vissza a Superman visszatér, mely immáron biztosan oltárit fog bukni Amerikában. A hétvégén alig 11 millióval járult az eddigi bevételekhez, de még így is közel 100 millió dolláros mínuszban van. A 200 milliót sem fogja elérni - csúnya eredmény. Ötödik a The Devil Wears Prada, hatodik pedig a 220 milliós összbevételt átlépő Verdák.

A hetedik Adam Sandler és A távkapcs, a nyolcadik pedig egy másik bukta, a Ház a tónál. Kilencedik a Nacho Libre, a hétvégi listát Keanu Reeves sikergyanús filme, A Scanner Darkly zárja. A múlt héten mindössze 17 moziban bemutatott film a hétvégén nagyot robbantott.


The Matrix has U

A gyártó Warner Independent - látván a jó eredményeket - 199 új moziba küldte el a filmet és ezzel 202 százalékos bevételnövekedést ért el. A Philip K. Dick történetéből készült film így közel 2 milliót szedett össze.

A mostani hét igazán remek lesz a mozilátogatók számára. Régen várt filmek kerülnek a vásznakra. A legnagyobb sikerre talán M. Night Shyamalan első, a Warner égisze alatt készült filmje, a Lady in the Water számíthat. A mesés elemekkel operáló film legnagyobb ellenfele - a kalózokon kívül - Uma Thurman lesz, aki féltékeny szuperhőst alakít majd a My Super Ex-Girlfriend-ben.


Jay és Néma Bob ismét elemükben

Itt lesz még a klasszikus Shop-stop folytatása is, melyben Jay és Néma Bob ismét ökörködnek egy sort. Végül egy, kifejezetten nem gyerekeknek szánt animációs film, a Monster House is tiszteletét teszi a mozikban. A történet szerint három kisgyerek összefog, hogy legyőzzék a szomszédban lévő emberevő házat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mama2 #5
    1. kérdésed: Kreken, 2. kérdésed: a nyakában van
    ott tartja a kulcsot.
  • szamimami #4
    Ha tudja valaki a választ, kérem segítsen:
    1.Hogy hívták A Karib-tenger kalózai 2-ben azt a hatalmas tengeri szörnyeteget, akivel Davy Jones a piszkos munkát végeztette?
    2. Hol tartja Davy Jones a kulcsot, mely a kincset rejtő ládát nyitja?
    Előre is köszike!
  • Hustler_hu #3
    scanner darkly rulez ...
  • Tompika007 #2
    Hajrá Jay és Néma Bob ti vagytok a királyok!!
  • HJPOWER #1
    No akkor most melyiket is töltsem? ;)