SG.hu

Hoax terjed a T-Online nevében az iWiW-ről

Az elmúlt órákban hamis levelek terjednek az interneten a T-Onine Magyarország nevében az iWiW közösségi oldalról.

A vállalat közleménye szerint a levelek a szolgáltatással kapcsolatos valótlanságokat állítanak, és arra is kérik a címzetteket, hogy minden ismerősüknek küldjék tovább a leveleket. Az egyik levélben Simó György vezérigazgató azért "kéri" a felhasználókat, hogy minden ismerősüknek továbbítsák az üzenetet, hogy a szolgáltató megállapíthassa, hogy a levél küldője aktív iWiW felhasználó-e. A T-Online cáfolja a levélben leírtakat, és egyben arra kéri az internetezőket, hogy a levelet NE továbbítsák ismerőseiknek.

A rémhír azon állítása, amely szerint az utóbbi időben a szolgáltatás sebessége lelassult és sok funkció nem elérhető szintén nem igaz, ahogy az sem, hogy az iWiW-en az üzemeltetők regisztrálnák a felhasználók által egymásnak elküldött leveleket, ezáltal nyomonkövetve az iWiW tagok levelezését. A T-Online a felhasználókat érintő híreket - ahogy eddig is - a továbbiakban is az iWiW kezdőlapon fogja nyilvánosságra hozni.

Kedves Felhasználó!

Ezúton szeretnénk segítségedet kérni az további fejlesztése érdekében. Nyilván te is észrevetted már, hogy az utóbbi időszakban a szolgáltatás sebessége lényegesen lassabb lett, illetve sok funkció nem elérhető. Ennek az az oka, hogy sok inaktív felhasználó van jelen a rendszerben. Ezek sajnos az aktív felhasználóktól veszik el az amúgy is szűkös erőforrásainkat. Hogy kiszűrjük ezeket a felhasználókat, a TE segítségedre is szűkségünk van! Kérjük, küld tovább ezt a levelet az összes ismerősödnek. Az üzeneteket regisztrálni fogjuk, és ezzel teljes biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy tényleg aktív felhasználó vagy.
Fáradozásaidat minden 50 elküldött üzenet után egy Új meghívóval jutalmazzuk.

Segítségedet előre is köszönjük.
Mi továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy az minél több örömöt szerezzen minden felhasználónak.

Köszönettel,

Simó György vezérigazgató
T-Online Magyarország Zrt.
http://t-online.hu/iwiwinfo


Mint ismeretes, a T-Online Magyarország pénteken bejelentette, hogy felvásárolta a legnépszerűbb, meghívásos rendszerben működő közösségi portált, az iWiW.hu-t. Az iWiW.hu címen elérhető webhelyet Várady Zsolt webfejlesztő WiW néven hozta létre 2002 áprilisában. Váradyt az oldal létrehozásáért nemrég e-Magyarország-díjjal tüntettek ki. A legnagyobb hazai kapcsolatiháló-szövő honlap 2005 őszén újult meg, amikortól többnyelvű tartalommal, az internacionalitására utaló iWiW néven folytatja működését.

Az oldal egyediségét az adja, hogy - a hagyományos fórumoktól eltérően - regisztrált felhasználói közé csak meghívással lehet bekerülni: egy régi tagnak meghívót kell küldenie, hogy barátja, ismerőse bejuthasson az oldalra. Az új felhasználó valós nevének és e-mail címének megadásával regisztrálhat, de megadhat magáról más adatokat is, például a születési dátumát, az elvégzett iskoláit, foglalkozását, lakcímét, telefonszámát vagy akár képeket is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #12
    be kéne tiltani az ilyen körüziket...
  • CsabiDuke #11
    Nem kell elolvasni, töröld ki... egyszer úgyis abbanarad, mert mindenki elküldi egyszer és kész is.
  • paradoki #10
    A tökömmkezd már tele lenni ezzel az egésszel. Mert, hogy napjában legalább 3 szor megkapom azt a küld tovább izét már egy kicsit sok...
  • Zsoltika 007 #9
    Lál! Mit lopnak el?? Nem lehetsz ilyen sötét! Amit oda beírsz magadról azt úgyis látja mindenki! Minek lopnák el??!
  • combat #8
    Erről van szó. Fárasztó már ez az iWiW-es baromság.
    A minden napra egy MS, FF, Linux hír típusok mellé felzárkózott ez is. Van olyan érzésem, hogy bőven hallunk még róla: "Hackerek betörtek az iWiW-re és lenyúlták a felhasznlók adatait!". Ne legyen.
  • DjDano #7
    Nincs igazad, ezt mind a balfasz lázítóknak köszönhetjük, akik mindig az összeesküvést keresik, az ilyen embereket jól picsán tudnám rugni!!
  • Kutuvoz #6
    Ja! És még az sem számít nekik, hogy az oldal napok óta szinte elérhetetlen. Micsoda reklám...
  • vg #5
    Véleményem szerint ez megtervezett reklámkeltés. Minden hírportálon szerepel a hír, iszonyat nagy ingyenreklámot csapva az oldalnak. Gusztustalan ez az egész.
  • Panyi #4
    az ilyen levelek az ilyen emberek miatt terjednek...
  • JTBM #3
    Én is kaptam már. Milyen naív emberek vannak, hihetetlen...