Berta Sándor

Bajorország támogatja Bill Gates IT-biztonsági programját

A bajor miniszterelnök a Bill Gates által kezdeményezett, "Németország - biztonságban a világhálón" nevű high-tech rendezvényen szólalt fel és támogatásáról biztosította a Microsoft első emberének elképzeléseit.

Széleskörű együttműködésre szólította fel a német vezetőket Edund Stoiber. A bajor politikus egyetértett a Microsoft első emberének javaslataival. Elmondása szerint amikor a vírusok és más számítógépes kártevő világszerte milliárdos károkat okoznak és szervezett bűnbandák a kémprogramjaikkal egyre sikeresebben támadják a felhasználókat, akkor a hálózati biztonságnak elsőszámú fontosságúvá kell válnia, hiszen az interneten a felhasználók saját számítógépeinek vagy magának a világhálónak a biztonsága a legfontosabb.

Edmund Stoiber úgy véli, az online bűnözők legnagyobb fegyvere az emberi hiszékenység és a tudatlanság, éppen ezért országszerte széleskörű információs kampányt kell indítani és fel kell hívni az emberek figyelmét a problémákra, illetve meg kell ismertetni velük azokat a programokat és technikákat, amelyek segítségével a leghatékonyabban megvédhetik számítógépüket, és amelyekkel kivédhetik az internetes támadásokat.

A bajor miniszterelnök teljes támogatásáról biztosította a Bill Gates által életre hívott "Németország - biztonságban a világhálón" kezdeményezését, amelynek német részről Wolfgang Clement szövetségi gazdasági miniszter. A politikus szerint a megfelelő biztonsági beruházások és ellenlépések nélkül támadhatóvá válnak nem csak a cégek és a felhasználók, de veszélybe kerülhet a német eKormányzat- vagy az eÜzlet-program is.

Henning Kagermann, a SAP cég elnöki szóvivője szerint jó, ha az emberek félnek a biztonsági résektől, mert legalább tudatában vannak a sebezhetőségüknek, de ugyanakkor az is fontos, hogy mindenkiben tudatosítsák: igenis vannak hatékony védelmek. Ez azonban még nem elég, ezek mindennapi alkalmazására meg is kell tanítani a felhasználókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • galocza #6
    nem tudlak követni így hajnalban...
  • smv #5
    Ez olyan mint amikor magyarország lefetyeli az USA fényesre nyalt seggét...
  • Sityi #4
    Na, fel lett találva a melegvíz... A fél internet erről harsog, hogy a lámábbaknak terjesszék az idét, miszerint nem ártana pár biztonsági programot telepíteni a gépentyűre. De a vérláma akkor sem fog, ha politikus mondja, így aztán adtak a -bizonyos végterméknek- egy pofont...
  • mireez #3
    lol, mi van?:D
  • whitehawk #2
    Juszt László múlt hétfőn pl kb azt mondta, hogy a Matáv a felelős, és nem a user, amikor betárcsázó progikat telepít. Szegény júzer ártatlan. :D
  • mireez #1
    "Edmund Stoiber úgy véli, az online bűnözők legnagyobb fegyvere az emberi hiszékenység és a tudatlanság,..."

    "tudatlanság... tudatlanság... tudatlanság..."...