Spencer

A Sony alaposan megnyirbálta a PSX szolgáltatásait

A Sony munkatársai arról számoltak be, hogy a vállalat PSX típusjelzésű kombinált videolejátszó-játékgépe számos, korábban tervezett szolgáltatást nélkülözni fog, ugyanis a cég mérnökei egyszerűen nem készültek el időben ezen megoldások fejlesztési munkálataival.

A Sony PSX egyetlen eszközben egyesíti egy merevlemezes digitális videorekorder, egy DVD felvevő, egy zenelejátszó, egy fényképnéző, illetve egy PlayStation 2 játékkonzol szolgáltatásait.

A PSX első prototípusait az idén októberben Tokióban megrendezett Ceatec 2003 elektronikai szakkiállításon lehetett megtekinteni, ahol is a cég képviselői először nyilatkoztak a szerkezet konkrét specifikációival kapcsolatban. A Sony a napokban jelentette be, hogy Japánban december 13-án kezdődik a PSX forgalmazása, ezzel párhuzamosan pedig a cég munkatársai újfent nyilvánosságra hozták a PSX jellemzőit, ezek azonban több tekintetben is eltérnek a néhány héttel korábban publikált specifikációktól.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

A legfrissebb információk szerint a korábbi híradásokkal ellentétben a PSX nem lesz képes a DVD+RW, illetve CD-R lemezek olvasására (az írt audio CD-ket viszont támogatni fogja), nem fogja megjeleníteni a TIFF és GIF formátumú fényképeket, illetve a Sony Cybershot digitális fényképezőgépek által készített videoanyagokat, és még az MP3 formátumú digitális zenefájlok lejátszására sem lesz képes. Ugyancsak lényeges változás, hogy a Sony PSX az integrált merevlemezről nem huszonnégyszeres, hanem csak tizenkétszeres sebesség mellett lesz képes DVD-re másolni a videoállományokat, illetve, hogy az eszközzel nem lehet csatlakozni a PlayStation BB online játékszolgáltatáshoz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

"Megváltoztattuk a Sony PSX specifikációit" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Taro Takamine, a Sony szóvivője, aki elmondta, hogy erre két okból került sor. Takamine elmondása szerint az említett funkciók egyrészt azért maradnak ki a PSX-ből, mert ily módon könnyebbé válik a készülék kezelése, másrészt pedig azért, mert egyes funkciók fejlesztési és tesztelési munkálatai nem készültek el határidőre. A 160 GB-os, illetve 250 GB-os merevlemezzel szerelt PSX kereskedelmi ára 730, illetve 912 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #21
    "PS2-t is rejt, bár azt se teljes funkcióval" - ezt hogy érted?

    Igen, a Sony-ra mostanában igaz, hogy drágábban kisebb tudású készüléket dob piacra, mint a versenytársak, mert bíznak a márkahűségben...
  • TeszteloPontHu #19
    Bocs, de nem értem, hogy most mit akarsz ezzel mondani.
    A Sony PSX-e bizonyos szempontból többet tud, mint egy sima asztali DVD-felvevő, ráadásul olcsóbb is. Nekem nincs gondom az árával, szerintem reális (bár itthon biztosan nem ennyibe fog kerülni).

    "Mondjuk én a Panasonic HDD-s irójával nem is hasonlitanám össze. Nem egy súlycsoportban vannak a Sony-val (minőségben, tudásban stb.). Sajnos."

    Ez sem tiszta. Most akkor melyiket tartod jobbnak?
    Azt viszont látom, hogy a Sony megoldásai jóval drágábbak, mint a Panasonic.
  • Geeryy #13
    erre nem tudok mit mondani azt hittem ,hogy ez egy atuto siker lesz de igy... ;(
  • TeszteloPontHu #12
    Ezt az eredeti videóanyag hosszához viszonyítva mondták (tehát pl. egy 2 órás filmet 10 perc alatt másol át. Ez durván egy 4x-es íróval kivitelezhető, hiszen 13-14 perc körül van egy 4,7 GB-os DVD megírása).
  • TeszteloPontHu #11
    Körülnéztél, hogy mennyibe kerülnek a hasonló tudású konkurens termékek?
    Pl. a Panasonic merevlemezes, DVD-s felvevője 240e Ft és abban csak 40 GB-os winchester van! Ja, és nincs beépítve semmilyen konzol sem...
    Egyébként máshol olvastam, hogy egy későbbi firmware frissítéssel a most kimaradt funkciók egy részét is beépítik.
  • Kosh #10
    ez bukás....
    a jelenlegi ps2-vel is megoldható egy csomó minden, csak be kell bootolni egy ps2reality mediaplayert CD-ről (netről ingyné leszedhető) és máris lejátssza a divx,xvid,mp3,ogg formátumokat + jpg képeket is meg lehet nézni
  • CSOCSO #9
    Mit vártatok mennyi lesz??? sőőőt.. 150 ezernek nem is találom rágának.olyan sony-s...
  • Gabest #7
    "integrált merevlemezről nem huszonnégyszeres, hanem csak tizenkétszeres sebesség mellett lesz képes DVD-re másolni a videoállományokat"

    24x? 12x? DVD írás? mivan?
  • Csatti #4
    "mert ily módon könnyebbé válik a készülék kezelése" hát ennél nagyobb mellébeszélést régen hallottam :))). A legegyszerűbb az lenne, ha minden funkciót kihagynának belőle és akkor oltári egyszerű lenne kezelni.
  • Cat #3
    700 dollár kurvasok egy ilyenért, vazz, 150e ft