JohnnyCage

A digitális eszközök terjedésével bővül az adathordozók iránti igény is

Ahogy a hordozható digitális szórakoztató elektronikai eszközök egyre inkább elterjednek a piacon, úgy bővül egyre lendületesebben a zenéket, videókat, képeket, és egyéb információkat tároló adattároló eszközök piaca is.

A digitális szórakoztató elektronikai eszközök elterjedésével a felhasználók egyre több zenét, videót, és egyéb adatot szeretnének a számítógép mellett különféle mobil készülékeken is elérni. "Általánosan elmondható, hogy az az eszköz, amelyen az adott tartalmat tárolod, nem az egyetlen készülék, amelyről el szeretnéd azt érni" - mondta Steve Baker, az NPD Techworld egyik elemzője. "A felhasználók egyre inkább azt szeretnék, ha az adataikat magukkal vihetnék, és számos helyen elérhetnék" - tette hozzá Baker.

Az In-Stat/MDR piackutató cég szerint a merevlemezes meghajtóval rendelkező szórakoztató elektronikai készülékek száma az idén a duplájára nő, és 16,7 millió készülékkel a teljes szórakoztatóelektronikai piac 7 százalékát teszi ki.

A kisméretű, flash memóriachipre épülő USB meghajtók emellett kilenc hónap alatt a semmiből a második legjobban fogyó adathordozó típussá váltak, mondta Baker. "Egyre több és több felhasználó alkalmaz Flash memóriát" - mondta Cindy Wolf, az In-Stat/MDR egyik elemzője, utalva a Pendrive-ra, illetve a hasonló adattárolókra. "Ezek az eszközök megkönnyítik az adatok eljuttatását az irodába, és jóval több információt tárolhatnak, mint a hajlékonylemezek" - tette hozzá Wolf.

Az olyan digitális média készülékek, mint az MP3- és DVD-lejátszók, TiVo TV-felvevők, valamint a digitális kamerák előbb-utóbb szinte az összes otthonba bekerülnek, tovább bővítve ezzel az adattároló eszközök piacát, állítják az elemzők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!