Spencer

Három új Microsoft egér

A Microsoft felfrissítette egér termékcsaládját, amikor is a cég munkatársai három olyan számítógépes egeret jelentettek be, melyek új színekben pompáznak, új külalakkal rendelkeznek, és nem utolsó sorban újfajta horizontális szkrollozási megoldással vannak felvértezve. A három rágcsáló újdonság közül kettő vezeték nélküli és tovább fejlesztett energiatakarékos technológiával büszkélkedhet.

A Microsoft az elmúlt hónapban már előzetes betekintést nyújtottak az úgynevezett Tilt Wheel technológiába, melynek lényege abban rejlik, hogy az újgenerációs egereken elhelyezett központi görgőket nemcsak fel-le görgetésre lehet használni, hanem döntésük révén akár vízszintes navigálásra is alkalmasak.




A görgő egyébként harmadik funcióval is rendelkezik, mely nem más, mint a megnyitott ablakok, illetve szoftverek közötti roppant egyszerű váltogatás. Ehhez a felhasználóknak nem kell mást tenniük, mint lenyomni az ekkor gombként funkcionáló görgőt. A szoftvercég munkatársai elmondták, hogy a Tilt Wheel megoldás révén jelentősen könnyebbé válik a számítógépek kezelése, valamint utalásokat tettek arra, hogy a vállalat készen áll a technológia licencjogainak áruba bocsátására. A rivális Logitech egyébként nemrégiben bejelentette, hogy nem lát túl nagy fantáziát a Microsoft új ötletében.

Wireless IntelliMouse Explorer
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Metallic Grey, Black Leather, Platinum, Metallic Blue

A most debütált egerekben alkalmazott új optikai technológiák révén a Microsoftnak sikerült jelentős mértékben csökkenteni a fogyasztást, ami konkrétan azt eredményezi, hogy a vezeték nélküli egerek az eddigi négy-hat hét helyett csak hat hónap alatt merítik le a beléjük helyezett elemeket. Említésre méltó az esetükben felhasznált új adó-vevő megoldás is, mely a cég állítása szerint sokkal kevésbé interferál más vezeték nélküli eszközökkel, mint a korábbi Microsoft egerek hasonló berendezése.

Wireless Optical Mouse
Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Metallic Red, Periwinkle, Blue Moon, Steel Blue

Az újdonságok közül a Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 54,95 dollárba, a Microsoft IntelliMouse Explorer 44,95 dollárba, a Microsoft Wireless Optical Mouse pedig 44,95 dollárba kerül. Érdekesség, hogy a high-end modellnek tekinthető Wireless IntelliMouse Explorer tíz dolláros felár ellenében fekete bőrborítással is kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ombika #27
    Logitech iFeel MouseMan ez fos lehet marmint kvekre?
  • Ombika #26
    Mikor lehet itthon is kapni mert nem merem bevallani latatlanba Mx 700-at barb Logitech hivo vagyok de MouseMan feelinget tovabb kellett volna vinni szerintem is!!!!
  • macuser #25
    Wacom Intuos 2 4D Mouse

    Se görgő, se madzag, se elem, se optika.
    Pontos, gyors.
  • Pheel #24
    MX700-asom van. Abszolút elégedett vagyok vele. Megfelelően precíz, a gombjai kézreállnak, kellemes a fogása, szerintem elég jól is néz ki. És ami a legfontosabb: a vevőjén van a töltő. Csak beleállítom az egeret és feltölti. Nincs elemcsere, nincs klikkelgetés, mert lekapcsolta a ledet, nincs semmi kényelmetlenség. Kéremszépen ennek FOLYAMATOSAN ég a led-je! :) Ja és még mielőtt valaki elkezd sírni, hogy akkor lemerül meg jajj: kibír 2-3 napot két töltés között. Töltési idő másfél-két óra.
  • Skynet #22
    Genius 3 gombos 750 ft powa'!!!!!!!!!
    :)
  • Piftuka #21
    Igen. Az még jó kis egér, de már ott is hiba, hogy a gombok széle nem ér ki az egér széléig. Így nekem (és még vszínű sokaknak) a mutatóujjamat jobbra, a gyűrűsujjamat balra, a görgő felé kell görbítenem, hogy kattinthassak.

    Az MX széria pedig már katasztrófa. És annál már hiányzik az igazi "thumb button".

    Persze ízlés dolga, de szvsz ezek az MS egerek GYÖNYÖRŰEK ! ;)
  • Munch #20
    Nekem ez is ergonómikus....
    /Cordless mouseman optical/
  • Piftuka #19
    Nem értek egyet ! Szenzációsak. A Microsoft már lehagyta design tekintetében a LOGITECH-et. Pedig én Logi rajongó vagyok. De sajnos az új egerei valami eszméletlen kényelmetlenek és már a hüvelykujj gombot is elhagyták.

    Nekem egy Logitech Mouseman Dual Optical egerem van, de most fogom lecserélni egy MS Intellimouse Explorer 3.0-ra, mert nincs 2 éves, de már a gombjai rosszak, emellett nagyon kényelmetlen (jobbkezes vagyok, nagyméretű kézzel).

    Én nem értem, miért nem vitték tovább a zseniális Mouseman Wheel+ formáját. Ha olyan lenne, optikai egérben akkor az a világ legjobb egere lenne; persze zsigorúan jobbkezeseknek.
    Az volt az első egerem. Annál kényelmesebb nem volt/nincs és, ahogyan elnézem nem lesz !

    Az új MS egerek már közelítenek. Jobb kéznek teljesen ergonómikusak és a LOGITECH-el ellentétben a jobb és bal gombok kiérnek az egér széléig, így nem kell görbe ujjakkal kattintani !
  • Munch #18
    Fhú de randák. Logitechem jobban teccik.
  • Omega #11
    Nekem az egy optikás Cordless Mouseman van, meg vagyok elégedve azzal is. Ez a hat hónap azért durva, a mostani egerem nálam 1,5-2 hónapig bírja.
    Ha cserélek akkor lehet, hogy ilyenre.