Franczy

Gates a Tablet PC és az Xbox várható sikeréről

Miközben mostanság szinte az összes cégvezető és szakértő a számítástechnikai iparágban tapasztalható gazdasági nehézségekről és az egyre rosszabb számítógépes eladási mutatókról beszél, Bill Gates, a Microsoft elnöke rendkívül optimista, és azt állítja, hogy a technológiai iparra a közeljövőben nagyon szép napok várnak még. Gates az idei őszi Comdex számítástechnikai kiállítás megnyitóján példaként a Tablet PC-t említette, mely szerinte a közeljövő sikerterméke lehet.

Gates a Comdex megnyitó ünnepségén tartott beszédében elmondta, hogy cége, a Microsoft rendkívül nagy reményeket fűz a Tablet PC-hez, mely újgenerációs hordozható számítógép egyébként a nemrégiben bemutatott Windows XP operációs rendszer speciálisan módosított változatára épül majd. A Comdexen egyébként a Compaq Computer, az Nec, a Toshiba, az Intel és számos kisebb gyártó standján is megtekinthetők a Microsoft által az elmúlt évben bemutatott Tablet PC koncepciónak megfelelő számítógép prototípusok, melyek elég komoly mértékben különböznek egymástól, hiszen míg az egyik majdnem olyan parányi, mint egy kéziszámítógép, addig a másik leginkább egy olyan notebookhoz hasonlítható, melynek nagyméretű kijelzője ráhajtható az eszköz billentyűzetére.


A Microsoft a Comdexen hivatalosan is bejelentette a Tablet PC operációs rendszerének a nevét, mely egész pontosan "Microsoft Windows XP Tablet Edition" lesz. Bill Gates előadásából kiderült, hogy a Microsoft reményei szerint a Tablet PC valamikor a jövő év folyamán kerül piacra. Úgy vélem, hogy - ha minden jól megy - akkor a jövő évi Comdex előadásokon a hallgatóság már a Tablet PC-k segítségével jegyzetel majd - mondta Gates.

A Microsoft elnöke előadásában a Tablet PC mellett nagy hangsúlyt fektetett a cég első játékkonzoljára, az Xboxra, melynek segítségével többek közt az "NFL Fever 2002" című játék Xboxos verzióját mutatták be. Erről a játékról a Microsoft képviselői egyébként azt nyilatkozták, hogy félelmetesen realisztikus lesz. A megjelent hallgatóság körében nagy sikert aratott, amikor négyen Xbox konzolt kaptak ajándékba, mégpedig úgy, hogy az ajándékok a székek alatt voltak elrejtve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frank #21
    Nezzetek a kepre! Bill Gates-t klonozzak!
    Ez lesz a legujabb Microsoft termek?
  • mad mind #13
    De mivel ez a piac számára teljesen új, lehet, hogy mégsem lesz olyan nagy siker. Ezeknél a méret a fontos a sebesség és a programellátottság. Az Xbox nagy, megjelenésekor kevés lesz hozzá a program, de gyors. Ja és ne feledd, hogy a konzolpiac nem amerika, hanem a távolkelet, főleg Japán. Én szerintem ezen bukni fog nagyot, de majd csináltat egy xbox2-őt és azzal tarol.
    Kedves LoboMarunga az általad leh*lyézett 12 éves gyerekek a konzolpiac fő eltartói.
  • GulaSoft #10
    Mellékesen 1 hete van ps2-esem kurva, jó, nem melegszik, DVD filmek nagyon szépen jönnek rajta, és olyan játékok vannak rajta, hogy szemem kifolyt. Persze hasonló grafigát PC-n is látsz, meg XBOX is fog tudni, talán még többet is, de 80.000Ft-ért és meséljétek már el, hogy TV-re kinek kell 1024*768 as felbontás!!!?? Én chipezve 91-ért vettem a ps2-őt igaz a ps2-es játékok futtatásához kell, egy 16.000Ft-os kártya ami egy eredeti CD ára.
    Az XBOX 140.000 Ft lesz és minden darabon bukik 100 dollárt a MS, tehát sokkal olcsóbb már nem lesz. Mire azt feltörik, lesz 150.000 Ft is, annyiból meg már megvan egy ps2+egy rádióerősítő hogy a DVD-t teljes hangzásvilággal élvezhesd.
    u.e XBOX-ból már 210.000 és azért azt még a nyugat európai farmernadrágos köcsögök sem végják ki a zsebpénzükből.
    XBOX csak amerikában lesz kapható KARÁCSONY ELŐTT, ki fog húsvétre XBOX-ot kapni közületek??
  • GulaSoft #8
    A sok piackutató meg mind hülye ugye? Szerintük az X-BOX bukás lesz, mert 4 év alatt hozná be a ráfordított összeget, az meg kicsit sok idő még a konzolok piacán is.