Franczy

Gates nyugodt és mosolyog

[CNet] A Microsoft háza táján gyülekeznek a viharfelhők, hiszen a Szövetségi Fellebbviteli Bíróság hamarosan döntést hoz az ügyben, hogy a céget a jövőben fel kell-e darabolni, és az ügy még egyáltalán nincs lefutva, valamint a legfrissebb jelentések szerint a fontosabb Microsoft szoftverek eladási mutatói is romlottak az elmúlt hetekben. A cég elnökét, Bill Gates-t azonban nem igazán foglalkoztatják ezek a problémák, ő csak mosolyog rajtuk.

Gates, a szoftveróriás vállalat egyik alapítója egy csütörtöki, Reutersnak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy a Microsoftnak semmi oka a pesszimizmusra, hiszen várhatóan mind a Windows operációs rendszer, mind az Office irodai programcsomag új verziója nagy sikert arat majd az idei év folyamán. Gates rendkívül büszke az idén ősszel forgalomba kerülő Windows XP operációs rendszerre, mert szerinte az elmúlt öt évben nem jelent meg ilyen sok újítással rendelkező új Microsoft szoftver a piacon, és úgy gondolja, hogy a Windows XP megjelenése magával hozza a számítógép konfigurációk eladási mutatóinak javulását.

"Mi a Microsoftnál úgy gondoljuk, hogy a Windows XP operációs rendszer megjelenése sokat lendíthet majd a már szebb napokat is megélt hardverpiacon. A Windows XP számos olyan új szolgáltatással rendelkezik, melyek kihasználják a legújabb hardver eszközökben rejlő lehetőségeket is, és amely szolgáltatások még egyetlen korábbi operációs rendszerünkben sem szerepeltek" - mondta Gates.


Gates az Office XP bemutatóján bucsúzik Gem Gézától

Gates tegnap Manhattanben tartott egy nagyobb beszédet, miután bemutatta a megjelenteknek az Office XP-t, mely a cég nagysikerű irodai szoftvercsomagjának legfrissebb kiadása. Akik jelen voltak a Gates által tartott előadáson, egy olyan napbarnított bőrű és kipihentnek látszó Gatest láttak, akinek a lábánál az előadást megelőzően elfogyasztott McDonalds ebédből megmaradt összegyűrt papírzacskók és poharak hevertek. Gates manapság tehát már teljesen más imázst szeretne magáról kialakítani a felhasználókban, mint akár csak egy évvel ezelőtt, hiszen gondoljunk csak vissza arra a sajtókonferenciára, melyen az akkor elég zavarodottnak tűnő multimilliárdos Gates szitkozódott a bíróság akkoriban hozott ítéletei miatt. Gates a jelek szerint az elmúlt egy év alatt teljesen lenyugodott és így várja a bíróságnak a Microsoft jövőjével kapcsolatos ítéletét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • accord #17
    Egyértelmű: win2000 rulez, win 9x, ME suxx!
  • Zoley #15
    En nem fogom felrakni az XP-t (se). Most az ME van fenn mar szeptember vege ota... Raadasul stabil! 60-70 orakat lazan megy terhelve is. A hazi rekordom 270 ora stabilan!!!!