Gyurkity Péter

Három Galaxy-telefon mutatkozott be

A Galaxy A-sorozat bővült ki új jövevényekkel, a belépő szintén és a középkategóriában.

Január közepén már írtunk arról, hogy érkezőben vannak a Samsung új olcsó telefonjai. Akkor két eltérő sorozatot érintettünk a hírben, most azonban a Galaxy A-család új tagjai mutatkoztak be, részben a csütörtökön lezárult MWC alatt. Lássuk, mit kínál a dél-koreai gyártó a célkeresztbe vett két kategóriában!

A belépő szintet egyértelműen a Galaxy A10 képviseli, amely ennek megfelelőn egy 6,2 hüvelykes LCD Infinity-V panelt kapott, egy apró bevágással, az 1520 x 720 pixel felbontással, valamint műanyag burkolattal. A hátoldalon egy 13 megapixeles kamera helyezkedik el, ehhez az előlapon egy 5 megapixeles példány csatlakozik. Megmaradt a jack-dugó és a microUSB, a teljesítményért a nyolcmagos Exynos 7884 chip felel, mégpedig 2 GB RAM-ra és egy 32 GB-os tárolóra támaszkodik. A szoftveres oldalon az Android 9 Pie fut, ezt a Samsung One felület egészíti ki, az üzemidőt pedig egy 3400 mAh-s akkumulátor biztosítja. Európában a második negyedév végén jelenik meg a telefon, 3 eltérő színben, 105 euró körüli áron.


A Galaxy A30 már a középkategóriába tartozik, némileg erősebb hardverrel. A 6,4 hüvelykes AMOLED-panel (Infinity-U) mellett az Exynos 7904 chip, 3 vagy 4 GB RAM, 32 vagy 64 GB-os tároló, ujjlenyomat-olvasó, 4000 mAh-s akkumulátor, USB Type-C és gyorstöltés, viszonylag vastag alsó káva, egy 16 és 5 megapixeles hátoldali iker-kamera, egy 16 megapixeles szelfikamera, valamint az Android 9 Pie csatlakozik. A pontos ár még nem ismert, a megjelenés viszont szintén a második negyedévben esedékes – India itt is első lesz, ezt követi majd Európa a sorban.

A Galaxy A50 ugyanazon kijelzőt és akkumulátort kapta meg, viszont az ujjlenyomat-olvasó itt már a kijelzőbe építve jelenik meg (ultrahangos változatban), miközben a burkolat már az IP68-minősítést is kiérdemelte. A chip az Exynos 9610, amely nagyjából a Snapdragon 660 erejének felel meg, míg a memória 4 vagy 6 GB, a tároló pedig 64 vagy 128 GB kapacitást kínál. A microSD-bővítés mindkét típusnál elérhető, mint ahogy a Samsung Pay támogatása is megoldott, a hátoldalon azonban egy tripla-kamera, az előlapon pedig egy 25 megapixeles példány kapott helyet. Az ár és a megjelenési dátum nem ismert, viszont ez utóbbi szintén a második negyedévben jön majd el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muerte2 #2
    Most hogy implementaltak vegre nehany ujdonsagot a Huawei-tol, vegre renbe rakhatnak a szoftvereiket is.
  • M2 #1
    Milyen ügyesek már ezek a Galaxy telefonok! És udvariasak voltak, vagy csak úgy foghegyről odavetették?