Gyurkity Péter

Arcfelismeréssel jön az új iPhone

Egyre biztosabb a hármas megjelenése, valamint az OLED-panel alkalmazása.

Az Apple kapcsán legutóbb arról számoltunk be, hogy az idei évben három új iPad tábla bemutatkozására számíthatunk, ezt azonban több hónappal megelőzte a hír, miszerint az ősz folyamán a telefonoknál is egy új hármast várhatunk. Most egy további részlet látott napvilágot, amely már az alkalmazott technológiákra utal.

Eszerint az idén elrajtoló új iPhone – amelynek hivatalos nevét egyelőre nem ismerjük, ezért több eltérő változat is felbukkant már a világhálón – arcfelismerő funkciót kaphat, amelyet egy eddig nem látott lézeres és egy infravörös szenzor jóvoltából vehetnénk igénybe. Ezek az előlapi kamera szomszédságában helyezkednének el, miközben a hardveres listán a vezetéknélküli töltés lehetősége is megjelenne, egy némiképp régi adósságot törlesztve a felhasználók felé. A mélységérzékelés eddig nem kapott nagy hangsúlyt a pletykákban, mivel azonban az Apple már 2013-ban felvásárolta az infravörös érzékelőkre fókuszáló Primesense céget, ezt jó eséllyel gyümölcsöztetnék, hogy ezzel a kiterjesztett valóság (AR) területén is komoly szereplőként jelenjenek meg.

Az AR támogatásáról maga Tim Cook is beszélt már a tavalyi évben, ennek részeként bukkanhat tehát fel az arcfelismerő technológia, amely egy kiemelten fontos lépést jelent a vállalat számára. A külső források ma már többnyire egyetértenek abban, hogy három különböző telefonra számíthatunk, ebből kettő megmarad a már megszokott fizikai méretnél, tehát egy 4,7 és egy 5,5 hüvelykes példány mutatkozna be, amelyek azonban kiegészülnének egy még nagyobb, 5,8 hüvelykes készülékkel, amely már OLED-panelt, a kijelzőbe integrált Touch ID funkciót, valamint némileg eltérő kivitelt kapna.

A hivatalos információkra még várnunk kell, ám nem lenne túlságosan meglepő, ha a nyár folyamán már a végleges adatok is napvilágot látnának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #6
    Az emlitett infras felismero egy pontatlan 3D scanner. tehat kravzi terben lat. Nehezebb atvagni, de nem lehetetlen. Az a gond hogy legutobb is volt egy csomo pletyka es csak egy nagyobb kijelzo meg egy uj dugo jott es eltunt a 4 vezetekes jack, azaz az utolso szabvanyos analog i/o port.

    ps: A vegen mar semmilyen csatlakozo nem lesz csak radios kapcsolatok es vezeteknelkuli toltes...
  • M2 #5
    1. Nem volt semmilyen bejelentés. Ez egy pletyka. Érted a különbséget?
    2. Milyen létező arcfelismerés, amit egy kinyomtatott arcképpel ki lehet játszani? Tipikus semmire se jó android bullshit.
    3. Tilos lenne talán bemutatni egy termék tulajdonságait, ami az előző verzióban még nem volt? Miért érzed így? Csak az Apple esetében érzed ezt bajnak vagy más gyártóknál is?
    4. Veszik. Tehát nettó baromság, hogy "az ára indokolatlanul magas".
    5. Felvásárolná? Miből? Kicsoda? Tisztában vagy te egy kicsit is a pénzügyi erőviszonyokkal? LOL!
  • G18XM8 #4
    Bírom az ilyen bejelentéseket, mint ha hatalmasat alkotott volna az apple... Közben a konkurens gyártók már rég rendelkeznek az arcfelismeréssel. Ez olyan, mint amikor büszkén reklámozták, hogy az iphone 6 4k videót rögzít, mint ha az elsők lennének. Vagy most a 7 kamerája, ami a huawei-ben már meg volt, de őnekik varázslat... Az igazság az, hogy iphone csak a konkurensek nyomában lohol, az ára pedig indokolatlanul magas. Még pár év és nem lepődnék meg, ha valamelyik másik gyártó megvásárolná.
  • RaidenHUN #3
    Androidon már évek óta van arcfelismerő
    Hatalmas feature megint az Appletől amit majd körbefognak tapsolni a birkák.
  • M2 #2
    Kevered egy másik céggel.
  • Skylake #1
    Remélhetőleg az arcfelismerés implentációja kapcsán az együttműködés a Five Eyes országok nemzetbiztonsági szerveivel sikeresen, és őket maxxxximálisan kielégítő módon megtörtént, továbbá sikerült e téren fényesre nyalni a kínai, dél-koreai rezsimek s*ggét is.

    Csalódnék az Apple-ben, ha egy ilyen technológiát, ilyen piaci penetráció mellett, mint ami nekik van, a biztonság, a társadalom jóléte, valamint üzletfeleik reklámozási érdekei miatt nem látnának el annyi nem nyilvános funkcióval, és hátsóajtóval, amennyit csak bele lehet rakni a hardverbe és a kódba.