Berta Sándor

Alvó anyukája ujjlenyomatával vásárolt egy kislány

Érdekes tengerentúli ügy világított rá a biztonsági problémákra.

Gyakran kerülnek a viták kereszttüzébe a játékokon belüli vásárlások. Azonban van, amikor nem a szoftverekben van a hiba, hanem az emberekben. A jelszavaknak és az ujjlenyomatoknak együtt elvileg meg kellene akadályozniuk, hogy illetéktelen személyek férhessenek hozzá az okostelefonokhoz. Azonban még ez sem jelent hatékony védelmet. Különösen akkor nehéz a helyzet, ha több személy él egy háztartásban, mert számos gyerek a szüleinél sokkal jobban tudja, hogy miként kerülje meg a biztonsági megoldásokat. Mindez olyan eseményhez vezethet, mint ami az arkansasi Little Rock városában is történt.

Az esetet Bethany Howell mesélte el és a 6 éves kislányához kapcsolódott. A gyerek az édesanya ujjlenyomatának a segítségével 250 dollár értékben vásárolt Pokémon termékeket. A rendelésekre az Amazon alkalmazását használta. A tranzakciókra és az anya ujjlenyomatának "kölcsönvételére" akkor került sor, amikor a nő aludt.

Amikor Bethany Howell szembesült a történtekkel, először azt hitte, hogy ismeretlenek feltörték a profilját. Végül a lánya elmondta, hogy mit tett és így megoldódott a rejtély. A családnak sikerült négy megrendelt terméket visszaküldenie. Mindenesetre az eset tökéletesen rávilágított arra, hogy még a jelszavak és az ujjlenyomatok sem védenek az emberi butaság és hibák ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)