Szekeres Viktor

Megérkeztek az új Pókember-reboot első előzetesei

A képregény-rajongók nagy örömére végre nem huszonéves színész alakíthatja az új Pókembert, hanem egy tinédzser. A hű adaptáció rögtön két előzetest is kapott.

Megnézed az új Pókembert moziban?
  • Igen, mindenképp.
  • Csak, ha jókat olvasok róla.
  • Esetleg valamikor letöltöm.
  • Nem igazán érdekel a film.
Vannak filmek, amelyek előzetesei, vagyis reklámjai elé külön reklámokat, afféle elő-előzeteseket készíttetnek a stúdiók, hogy még nagyobb hírverés legyen körülöttük. Úgy tűnik, hogy az új Pókember-filmnek ilyesmire nem volt szüksége, hiszen a Disney és a Sony rögtön a trailerrel rukkolt elő. Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy ez is kapott előhájpot és hírverést, hiszen Jimmy Kimmel késő éjszakai beszélgetős műsorában, a Jimmy Kimmel Live!-ban került sor a premierjére.


Az amerikai előzetes mellé rögtön érkezett egy nemzetközi trailer is. Ilyenkor mindig érdekes összevetni a kettőt, hogy mivel próbálják megfogni a gyártók a belföldi, illetve a nemzetközi közönséget, azonban most rögtön szembetűnik a két előzetes közti különbség: a második sokkal rövidebb. Azért persze tartalmaz új jeleneteket, illetve snitteket.

Az új Pókember, aki már feltűnt az Amerika kapitány: Polgárháborúban, Tom Holland lett, a barátnőjét pedig Zendaya alakítja. A további kiemelt szereplők közül May nénit Marisa Tomei játszhatja el, A Keselyű (The Vulture) pedig Michael Keaton lesz. A másik gonoszt Logan Marshall-Green kapta, s az említettek mellett még szerepelni fog a filmben Robert Downey Jr. (mint Tony Stark), Laura Harrier, valamint Tony Revolori, Martin Starr, Michael Barbieri, Donald Glover, Kenneth Choi, Hannibal Buress, Isabella Amara, Jorge Lendeborg Jr., Angourie Rice és J.J. Totah.


A Spider-Man: Homecoming című reboot, aminek még nincs hivatalos magyar címe és premierdátuma, július 7-én kerül bemutatásra az amerikai mozikban. A rendező Jon Watts, akinek a Clown és a Rendőrautó után ez a harmadik filmje, az írók pedig a Vakáció rebootját is jegyző John Francis Daley és Jonathan M. Goldstein voltak. A történetről korábban elmondták, hogy "kisebb szabású" lesz, s a középpontban most a valódi, a képregényekben is megálmodott Peter Parker kerül, aki 15 éves, és ennek köszönhetően több lehetőség lesz magára a tinédzser karakterre és annak középiskolába járására koncentrálni. Plusz, ha minden igaz, most nem kell végigülnünk a teljes eredettörténetet a film elején.

Arra még sokan emlékezhetnek, hogy a 2000-es években a Sony hatalmas sikereket ért el a Tobey Maguire főszereplésével készült Pókember-filmekkel. A Sam Raimi által rendezett darabok ugyan kaptak bőven kritikát, de, ha csökkenő lelkesedéssel is, a nézők nézték a filmeket. Ezután jött az Andrew Garfield neve által fémjelezett időszak, és Marc Webb rendező két A csodálatos Pókembere. A vélemények ismét megoszlottak, de ezek a filmek anyagi tekintetben már erősen a bukás felé tendáltak (értsd: istenesen elhasaltak), aki nem hiszen a puszta számoknak, azt az győzte meg, hogy a Sony "vissza is adta" a Disney-nek a Pókember-jogokat, nem akart több pénzt bukni a karakterrel. A rebooton ezután kezdtek el dolgozni, s a tervezett többi, Sonys projekt, mely Pókember világában játszódott, azonnali hatállyal felfüggesztésre került. Ezekből még persze lehet valami, főleg, ha a Marvel univerzumban játszódnak majd.

Hogy tetszett a Spider-Man: Homecoming el?zetese?
  • Királyság. De tényleg nagyon jó lett.
  • Hááát, elmegy.
  • Nagyon gáz, gyerekek, nagyon gáz.
A konkrét számokat elnézve a Pókember kezdeti hatalmas sikereihez nem férhet kétség, mint ahogy ahhoz sem, hogy egy csökkenő érdeklődést generáló sorozatról van szó: ahhoz képest, hogy a pénz romlott és a jegyárak nőttek, az egyes epizódok egyre kevesebb és kevesebb pénzt hoztak a konyhára Amerikában. Az első Pókember 2002-ben még 404 millió dollárra volt képes, a második 376, a harmadik pedig 337 millióra. Ezt követte a "Csodálatos" reboot, melynek első része 262 millió dollárt tudott, míg a legutóbbi csak 203 millióig jutott el. Nemzetközileg egy fokkal jobb a helyzet, bár a növekedés mértéke nem számottevő, inkább stabilitásról beszélhetünk. A részek sorban 418, 410, 554, 495 és 506 millió dollár bevételt hoztak Amerikán kívül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #12
    Ja, ha lemarad az 1. felora, akkor mar nem is eredettortenet? " Peter Parker will have his first solo adventure as Spidey" Asztaaaa igy mindjart mas...(az, hogy max 1 2 perces visszaemlekezes lesz esetleg a filmben, attol ez meg megint a friss Pokember....aki epp csak kibujt a halobol vagy mifene)

    Ja, hogy mostansag? Akkor szamoljuk inkabb csak az elmult 2 evet..vagy ne is, csak az idei evet..vagy inkabb csak ezt a honapot, sot ne legyunk tul szerenyek..a mai napon 1 reboot sem keszult...
    Utoljára szerkesztette: cateran, 2016.12.11. 02:08:32
  • Ender Wiggin #11
    Ben bácsi. Mármint, aki nem hal meg megint.
  • arty #10
    elég szar is lett :D
  • kalapos01 #9
    Azért egy színész nem játszhat túl sokáig tinit, szóval Pókemberből mindig frissíteni kell, de

    "kíváncsi leszek mikor lesz batman reboot"

    Már megvolt. vagyis oké, az önálló Batman-film, amit Affleck rendez, csak most jön, talán 2018-ban, de a karakter már megérkezett. A Superman v Batman nem a Nolan-féle adaptáció világában játszódik.
  • kalapos01 #8
    Ebben hol az eredetsztori? Nem csípi meg a pók, nem halt meg May néni. Már Pókember a srác az Amerika kapitányban is. Akkor jó lesz?:)

    Egyébként Amerika kapitányból vagy Vasemberből több készült, mint Supermanből. Mármint mostanság, saját film.
  • Totti5 #7
    "mert számomra a Nolan féle marad az etalon"

    S nincs is ezzel gond, de biztosan lesz még Batman film ( volt is idén ), hisz az idő nem áll meg, de ezzel a hozzáállással kár volt Nolan Batman részeket is megcsinálni, hisz ott volt az első sorozat ami űberalles. Ütitek a gondolataitokat a másikkal... ha nem tetszik nem kell nézni, viszont az világ megy előre eltelnek 10 évek és meg lehet csinálni mindent másképp ami sikeres és jó lehet, sikeresebb és jobb lehet ( vagy nem, de induljunk ki abból hogy pozitív a dolog ). Ha nem így lenne, rengeteg kiváló dologról lemaradtunk volna már.
  • Totti5 #6
    Van ott még, egyre több kapja meg a saját filmet / sorozatot.
  • GSAgent89 #5
    2002 -ben volt egy pókember film, azóta volt megint egy csodálatos pókember, most megint egy...
    én nem bánom de ez már tényleg unalmas, kíváncsi leszek mikor lesz batman reboot
    mert számomra a Nolan féle marad az etalon....
    trailert elnézve remélem nem ez lesz az ironman következő része xD
  • cateran #4
    "Több ezer Pókember-sztori jelent meg képregényben, bőven van miből válogatni."
    megis mindig lerohadnak az eredetsztorinal...azaz rokabooor....raadasul tobbezer szuperhos van, fasznak kell mindig ugyanazt az 5-ot abajgatni..Superman, Batman, Spiderman..hany film is keszult? Talan tobb, mint az osszes tobbi szuperhosos egyutt....
  • kalapos01 #3
    A hatodik film miatt hisztizel meg rókabőrözöl? Több ezer Pókember-sztori jelent meg képregényben, bőven van miből válogatni. Vagy fel kéne már nőni. Ezek sorozatkarakterek. Sokan példálózhatnak azzal, hogy a huszonikszedik James Bond-film is milyen jól sikerült, de mindegy. Lehet, hogy sokkolni fog, de ezek a karakterek túl fognak élni téged. Nagyon sok Pókember lesz még. Nyilván a fiatal színészek felnőnek és idővel mindig új meg új fogja eljátszani őt.

    De a varázslat a #2-es kommentben van. Mi a francért kell zokogni olyasmi miatt, ami nem érint téged? Ugyanúgy nem fogod fogyasztani, mint a szomszéd főztjét. Akkor meg? Én magasról teszek a Pókember-filmekre, ilyesmit nem szoktam nézni. Aki viszont szereti a műfajt, annak hadd legyen jó.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2016.12.09. 11:41:42