Szekeres Viktor

Vin Diesel új filmjét 120FPS-ben is bemutatják

A Billy Lynn’s Long Halftime Walk különleges formátumban is a közönség elé kerül.

A The Last Witch Hunter után, de még a Halálos iramban 8 előtt Vin Diesel forgatott egy filmet, amiről nem nagyon beszélt vele kapcsolatban a sajtó, azonban a Billy Lynn’s Long Halftime Walk a rendező, Ang Lee személye miatt kifejezetten érdekessé vált, és Oscar-esélyesként emlegették. Az esélyekből lehet, hogy nem lesz semmi, mert egy kiemelt filmhez képest kifejezetten rossz kritikákat kap, az újságírói véleményeket összegereblyéző RottenTomatoes-on csak 46%-os az értékelése 73 kritika után.

De a filmről nem csak ezért érdemes beszélni, hanem azért is, mert 120FPS-ben forgatták, illetve így (is) prezentálják. Természetesen a kritikák egy része a formátumot is szapulta, egyesek azt írták róla, hogy totális kudarcot vallott a próbálkozás, mások viszont dicsérték, hogy mennyire jók a képek, kiváltképp a közeliek. Az új technológiával létrehozott 120 képkocka per másodperces megvalósítás nemcsak a szokásos 24FPS-t pipálja le mozifilmek között, hanem a Peter Jackson-féle A hobbit-trilógia 48FPS-ét is. Más kérdés, hogy a többséget a 120FPS nem fogja érinteni, hiszen csak két mozi fogja így és 4K-ban, illetve 3D-ben adni, a legtöbben hagyományos digitális vetítés útján nézhetik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #12
    "úri szeszély"
  • BrockSamson #11
    Tenyleg nem szeretnek ezen vitatkozni, de a vinyl mitoszok nagy resze mar regen megdolt, lenyegeben minden vita oda jut, hogy a vinyl melegebben es "kellemesebben" szol, ami szemelyes preferencia kerdese. Ennyi. Minden egyeb tenyezoben, papiron (dinamika tartomany, ultrahangok, stb.) a CD kerul ki gyoztesen.
  • Sir Cryalot #10
    Szóval a 120fps működhetne azon az elven hogy ugyan nincs elvéve belőle és 8ms jut egy mozzanatra , viszont gyakorlatilag 16ms-hez képest a 8ms még mindig sok. És mivel 24fps-nek többszöröse a 120, ugyanabban a filmben lehet használni mindkettőt.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.11.23. 13:48:12
  • Sir Cryalot #9
    Ennek is van valóságalapja, de leginkább attól hogy ezek a jelenlegi mozis vetítők azon az elven működnek hogy minél hosszabban képernyőn legyen tartva 1-1 képkocka, viszont 60framenél már el lehetne venni belőle , hogy ne 16millisec hosszan legyen mutatva egy egy mozzanat.

    16ms hosszan mutatva 1-1 képkockát nem beszélhetünk mozgóképről, mert nincs is meg még az illúziója sem.

    Plazmatévés 60 frame totál máshogy néz ki mint az LCD monitoros, ottmár megvan.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.11.23. 13:45:22
  • Zombee #8
    Láttál már 48, 60 vagy 120 fps-el videót? Utóbbit nem hiszem. 60 fps már a Youtube-on is van szerintem. Moziba teljesen alkalmatlan, valóságosabb nem lesz tőle kép, de úgy néz ki, mint egy brazil szappanopera.
  • Zombee #7
    Megpróbálhatnám leírni, mik az analóg technika előnyei, így a vinyl-é is a digitálissal szemben, de szerintem hagyjuk. Némi fizikai ismerettel egyébként könnyen belátható, hogy az audio CD miért nem lesz soha olyan minőségű, mint az itthon bakelitként közismert vinyl. Ráadásul bakelitből soha nem gyártottak hanglemezt.
  • professional #6
    Filmeket kellene már csinálni...
  • Sir Cryalot #5
    24fps az nyálfolyatásra elég , átlag nézőt más nem is motivál csak hogy "kijöjjön az adag" .

    #3-ban is aggódnak hogy "trágyára" nem fog sikerülni a folyatás, igazi nyálfolyatási szagértés.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.11.20. 14:51:29
  • BrockSamson #4
    Az a gond, hogy az emberek az evtizedek alatt megszoktak a a 24 frame kozeli frissitest, igy hiaba felsobbrendu egy 48, a 60 vagy 120 kepkockas megjelenites, nagyon furcsanak tunnek a mozgasok a vasznon, igy konnyen lehet, hogy a megszokas evtizedekkel kitolhatja a valtast ezen a teren (ahogy a bakelit lemezek is elnek es virulnak, pedig a szemelyes preferencian kivul mindenben merhetoen rosszabban teljesitenek egy CD-nel. No flame.).
  • kalapos01 #3
    Már a hobbit is botrányosan nézett ki, ezt el tudom képzelni, hogy mekkora nagy trágya. Ez a stílus sok műfajhoz marha jó, de a mozifilmet kinyírja, nagyon gáz, amatőr kinézetet kölcsönöz neki.