Berta Sándor

25 milliárd dollárért kelt el a Level 3

Az ismert szolgáltatót a Centurylink vásárolta meg.

A Level 3 Communications bejelentette, hogy 25 milliárd dollárért megvette a Centurylink. Az értékesített konszern globális optikai hálózatot üzemeltet, amelyet más távközlési hálózatüzemeltetők bérelnek tőle. Emellett a Level 3 számos transzatlanti vezetéket is működtet Európa és Észak-Amerika között, s a szolgáltatásai többek között cégek, hatóságok, optikai hálózati platformok, IP-alapú beszéd- és adatátviteli ajánlatok számára is elérhetők.

A megkötött megállapodás értelmében a Centurylink részvényeseinek tulajdonába kerül a közös vállalat tulajdonjogának 51 százaléka, míg a fennmaradó 49 százalékos tulajdonjogot a Level 3 jelenlegi részvényesei kapják meg. A cél az, hogy a fúzió után az új társaság jobban felvehesse a harcot az olyan óriásokkal, mint az AT&T és a Verizon Communications. Az átadás-átvétel 2017 harmadik negyedévére zárulhat le.

Jennifer Fritzsche, a Wells Fargo Securities elemzője azt nyilatkozta, hogy a tranzakcióval a Centurylink 10 milliárd dollár adót takaríthat meg. Az üzlethez a Bank of America és a Morgan Stanley kölcsönzött a vállalkozás számára 10,2 milliárd dollárt.

A Level 3 piaci értéke 16,8 milliárd dollár, a Centurylinké 15,2 milliárd dollár. A Centurylink összesen 55 számítógépközpontot üzemeltet és 2011-ben 12 milliárd dollárért a tulajdonába került a Qwest Communications, további 1,7 milliárd dollárért a Savvis, valamint 2009-ben 6 milliárd dollárért az Embarq.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!