Szekeres Viktor

Az október idén is a nagyszerű új filmek hónapja lesz

Ha minden jó filmet látni akarunk, legalább tízszer kell moziba mennünk októberben, ha csak a nagyon jókat, akkor négyszer, ha pedig a Hitleres komédiát, csupán egyszer.

Hányszor voltál moziban szeptemberben?
  • Egyszer sem
  • Egyszer
  • 2-3-szor
  • 4-5-ször
  • 5-nél többször
Annak ellenére, hogy csak négy mozis hét kezdődik októberben, enyhén szólva is dúskálni fogunk filmekben. Már hatodikától több kötelező darab is elénk kerül, többek között A lány a vonaton (The Girl on the Train), mely az elmúlt évek egyik legsikeresebb krimiregényének adaptációja Emily Blunttal - kár, hogy a kritikái nagyon vegyesek. Hollywoodból még két animáció érkezik a hétvégére, mindkettő esélyes, hogy az év legjobbja legyen a műfajból: a Kubo és a varázshúrok (Kubo and the Two Strings) azért, mert gyönyörűséges stop-motion film, míg a Virsliparti (Sausage Party) azért, mert őrülten pofátlan, vicces és erősen korhatáros.

Nézd, ki van itt!

Hatodikától három kisebb érdeklődésre számot tartó film is debütált itthon: a Nézd, ki van itt! (Er ist wieder da) a jelenben magához térő Adolf Hitlerről szóló komédia Németországból, a Pizsamaparti (Siv sover vilse) egy varázslatos gyerek-, pardon, családi film Svédországból, míg a Tűz a tengeren (Fuocoammare) egy olasz dokumentumfilm Lampedusa szigetéről és a menekültválságról.

Virsliparti

13-ától mindössze négy új film debütál a hazai mozikban, de az egyik (Inferno (Inferno)) akkora lesz, hogy mindenképpen hatalmas bevételt fog szakítani - Dan Brown könyve, amiből készült a film, már nyomtatott formában is gigasiker volt. A forgalmazók más kommersz filmet nem is indítanak a héten. A Cirko Film egy német drámával, a Down-szindrómás terhességről szóló 24 héttel (24 Wochen) jelentkezik, a Cinenuovo természetesen egy olasz filmmel, a Titkok és vallomásokkal (Le confessioni), ami egy izgalmas thriller, melyben megölik a Nemzetközi Valutaalap elnökét, míg Az utolsó tangónk (Un tango más) egy argentin dokumentumfilm az ország legismertebb tangótáncosairól.

Trollok

Nagyon színes kvintett kerül mozikba október 20-án. Popcorn fronton Tom Cruise egy kemény akciókrimiben, a Jack Reacher: Nincs visszaútban (Jack Reacher: Never Go Back) lesz látható, míg pár ismert komikus (Kristen Wiig, Owen Wilson, Jason Sudeikis, Zach Galifianakis) a Lángelmékben (Masterminds) lop el 17 millió dollárt. Ezek mellett láthatjuk az orosz Gagarint (Gagarin. Pervyy v kosmose), mely természetesen a világ első űrhajósáról szól, A román Érettségit (Bacalaureat | 2016), ami egy érettségire készülő lányról szól, és a vele történt szörnyűségekről, és a norvég Az utolsó királyt (Birkebeinerne), ami egy háborús film a 13. századból. Mármint akkor zajlik a történet, nem akkor készült.

A könyvelő

A hónap utolsó mozis hetében ismét ránk zúdul pár jóság - akinek persze csak a 100 milliós hollywoodi popcorn jelenti a filmet, azt a hatos egyike sem fogja érdekelni. Pedig, bár nem popcorn, A könyvelő (The Accountant) Ben Affleckkel Hollywoodból érkezik és nagyon ígéretesnek tűnik. Cserébe viszont a Trollok (Trolls) című animáció borzalmasnak, vagy legalábbis émelyítőnek - pár hét múlva megérkeznek az első kritikát, és lehet, hogy kiderül, hogy épp utóbbi sikerült jobban.

Lángelmék

Ezek mellett láthatjuk az angol koprodukcióban forgatott magyar filmet, a Jutalomjátékot (The Carer, a pár francia huszonévesről szóló komédiát, a Tökös ötöst (Five), egy remek bosnyák drámát, a Halál Szarajevóbant (Smrt u Sarajevu), mely közvetve Gavrilo Principről szól, közvetlenül azonban egy szálloda dolgozóinak sztrájkjáról, valamint Mia Hansen-Love új rendezését, Az eljövendő napokot (L'avenir), mely egy válófélben lévő feleségről szól, aki belevág az új életbe. És végül, de nem utolsó sorban az itthon is népszerű gyermekkönyvek alapján elkészült a Graffaló és barátai (The Gruffalo) című animáció is bemutatásra kerül, ami 6 év alatt sokak kedvence lehet.

Az utolsó király

Melyik októberi hazai mozis premier érdekel legjobban?
  • Inferno
  • Virsliparti
  • A lány a vonaton
  • Kubo és a varázshúrok
  • Jack Reacher: Nincs visszaút
  • Lángelmék
  • A könyvelő
  • Valamelyik a többi közül
Novemberben már ismét lesznek nagyköltségvetésű filmek a moziban, például jön az új Marvel-adaptáció, az Érkezés című scifi, és a Harry Potter spinoffja is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Baker1 #3
    Azért a szavazásba belefért volna a Hitleres vígjáték is. ;)
    Utoljára szerkesztette: Baker1, 2016.10.07. 23:23:12
  • Vata111 #2
    Infernot nem láttam, de a Jack Reacher jó film volt. Inkább ez mint Hitleres vígjáték, a híresen humoros németektől.
  • kalapos01 #1
    Jé, két folytatásfilmet várnak a legtöbben. Ki hitte volna?