Szekeres Viktor

Az első képek a régóta várt űrhajós scifiből

Megérkeztek a Passengers első fotói - nemsokára előzetes?

Az Entertainment Weeklynek köszönhetően láthatjuk, hogy fog kinézni a Passengers című scifi, melyet Jennifer Lawrence és Chris Pratt főszereplésével készítettek. A történetről annyit lehet tudni, hogy a jövőben játszódik egy űrhajó fedélzetén, mely több ezer embert szállít egy távoli bolygóra. A 120 évig tartó úton az utasok természetesen "hibernált" állapotban utaznak, de az egyik fülke meghibásodik és lakója magához tér - 100 évvel az űrhajó tervezett megérkezése előtt. Ő pedig úgy dönt egy esztendő elteltével, hogy felébreszti az egyik női utast is.


A szkriptet a Prometheust sikerre vivő Jon Spaihts készítette, a rendező pedig Morten Tyldum volt, aki nemrég a Kódjátszmát vitte sikerre. Az Amerikában december 21-én bemutatásra kerülő filmben még Michael Sheen és Laurence Fishburne kapott kiemelt szerepet.

Az űrhajós dráma elkészítését már meglehetősen régóta tervezi Hollywood, azonban a projekt ilyen-olyan okok miatt folyamatosan csúszott és színészváltásokon ment keresztül. Korábban Keanu Reeves főszereplésével és producer részvételével akarták elkészíteni 2015-ös premier mellett a filmet, a női főszerepre pedig előbb Reese Witherspoon, majd pedig Rachel McAdams lett kiválasztva. Érdekesség, hogy a Passengers forgatókönyve már a 2007-es feketelistán is rajta volt, mely azon legjobb szkripteket tartalmazta, melyeket Hollywood nem filmesített meg. Azóta erről a listáról olyan filmek készülhettek el, mint a Forráskód, Az út, Kalandpark, Salt ügynök, A Wall Street farkasa, Az első igazi nyár, valamint a Selma. Meglehetősen illusztris társaság adhat tehát okot a reménykedésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    Siker volt a Prometheus? Mióta? Reklámmal együtt 250-260 millióba került, koránt sem biztos, hogy visszajött ez a pénz a mozikból. Magáról a filmről meg már ne is beszéljünk. Ilyen szar forgatókönyvet elég ritkán látni. Még Transformers mércével is...
  • SlickAdam #2
    jöhet. neznek vmi ilyesmit.:)
  • NEXUS6 #1
    "A szkriptet a Prometheust sikerre vivő Jon Spaihts készítette,..."
    Naaaa! XD

    Amúgy kapásból tudok hasonló témában vagy 4-5 sci-fi filmet mondani, szal annyira a sztori nem fogott meg.