Gyurkity Péter

Skype: megszűnik a WP8 támogatása

A régebbi Androidoknál is lemondhatunk a szoftverről, amely azonban megbízhatóbb lesz.

Érdekes bejegyzés jelent meg a napokban a Skype hivatalos blogjában, amely ezúttal a különböző mobil operációs rendszerek eltérő verzióinak támogatásáról, illetve a jövőben várható javulásról értekezik. A Microsoft elismerte, hogy voltak problémák a szoftverrel, ezt pedig a javítások mellett úgy kezelnék, hogy lemondanak néhány régebbi platform támogatásáról.

Egészen pontosan a Windows Phone 8 operációs rendszerről van szó, ezt ugyanis a soron következő verziók már nem támogatják, vagyis a felhasználóknak itt is az új Windows 10 Mobile szoftverre kell majd váltaniuk. Az Android esetében a 4.0.3-as verzió szerepel majd minimum követelményként, míg az Apple táborán belül továbbra is az iOS 8 lesz a legrégebbi, még támogatott változat. Természetesen nem vonják vissza és nem tiltják be a Skype app korábbi példányait, mindössze azzal kell számolnunk, hogy az újonnan megjelenő verziók már nem lesznek elérhetők az említett minimumnál régebbi platformokon.

A Microsoft részéről ezzel egy időben a Skype és a Skype for Business részlegért is felelős alelnök, Gurdeep Pall, elismerte, hogy valóban voltak bizonyos problémák a szoftverrel, szerinte előre nem látott gondok jelentek itt meg, aminek köszönhetően az üzenetek és a különböző értesítők szinkronizálása nem mindig ment végbe megbízható módon. Ezen most úgy javítanának, hogy a p2p helyett a felhőbe viszik át a teljes szolgáltatást, amely még néhány hónapot vesz majd igénybe, de az átállás lezárultakor a felhasználók egy jóval strapabíróbb platformra támaszkodhatnak majd.

Pontosabb időpontot nem jelöltek meg, de a folyamat végén nyilván egy hivatalos bejelentésre is sor kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #6
    Aha, átterelés 10-re gondolják odafönt az MS-nél, az elefántcsonttoronyban. Aha, a k*rva anyátok, akkor majd mással kommunikálunk, gondolják majd az egyszerű userek tömegei - és következőnek Androidot vesznek ráadásként. Ennyi!
  • fonak #5
    Munkaügyben csak skype, senki nem használ messengert és tsait. Azt hiszem tiltottak is a munkahelyi gépeken azoknál, akikkel kommunikálok.
    Snapchat hogy jön ide, komolyan, mint alternatíva?:) Viber és Whatsapp esetleg.
  • tomboy013 #4
    Speciel a szüleim, én meg 1-2 ismerős, főleg külföldiekkel skype-olunk, vagy aki külföldön dolgozik. Azért mert neked nem igényed még millióknak igen. Én pl Vibert meg Snapchat-en sem használok. De Skype-ot igen. Különben is, az általad felsorolt app-okkal nem lehet WP8-on videó hívást indítani, Snapchat meg nincs is. Mi meg pont ezt a funkciót használjuk. Azért ne ez legyen már a támogatás megszüntetésére a válasz, hogy: "ki használ még Skype-ot?" Vicc ez a hozzáállás az amúgy is kicsi WP táborhoz.
    Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2016.07.26. 08:35:44
  • Major #3
    No de, ki használ még Skype-ot? Messenger, Viber, Snapchat a maximum manapság.
    Utoljára szerkesztette: Major, 2016.07.26. 08:17:14
  • ugh #2
    Szepen kinyirjak magukat.
  • tomboy013 #1
    Ez mondjuk elég gáz. 2011-es Android verzió támogatott marad, de Windows vonalon meg csak a 2015-ben debütált W10M. Akinek nem támogatott a készüléke az cseszheti a Skype frissítéseket. Meg a többiekre is a ráerőltetés megy. Amivel nem lenne gond, ha a piac eme apró szeletére amelyet a Windows Phone felhasználók tesznek ki normálisan meg tudnának csinálni egy főverziófrissítést. De sajnos a felhasználói visszajelzéseket alapul véve ez nem sikerült nekik. Kár, hogy mindent megtesznek azért, hogy kivégezzék a platformot és a felhasználóikat is saját maguk ellen fordítsák az ilyen húzásokkal mint a támogatások megszüntetése. Különben ez a Skype-os dolog 2 éve már megtörtént egyszer a WP7-tel, szóval lehet nem kellene ennyire meglepődnöm...