Gyurkity Péter

Még idén jön a Xiaomi Mi 5 utódja

Erre utalnak a friss hírek, amelyekben a hardveres újításokat is kivesézik.

A Xiaomi Mi 5 a kínai gyártó idei nagy attrakciójának számít, bár a remélt növekedés még ezzel együtt sem jött össze számukra. Talán ennek is köszönhető, hogy a cég még idén piacra dobná a követlen utódot, amely hardveres téren is megújulást hozna magával.

Ázsiai lapok számoltak be a napokban arról, hogy a Xiaomi már dolgozik az utódon, amely valamikor a második félévben, de mindenképpen még az év vége előtt jelenne meg a piacon. Itt elsősorban azt szeretnék elérni, hogy ismét egy vonzó, erős hardvert és kellemes árat nyújtó megoldással álljanak elő, ennek érdekében pedig nagy hangsúlyt fektetnek az Apple esetében 3D Touch néven megismert technológia támogatására, amelyet várhatóan a Qualcomm ultrahangos ujjlenyomat-olvasója egészítene ki, még nagyobb pontosságot biztosítva az azonosítás során.

A készülék egy 5,15 hüvelykes érintőképernyőt kapna, amely az 1080p felbontást és (a fentiek alapján) az érintések erősségét is megfelelő módon kezelné. Ehhez már tekintélyes, egészen pontosan 6 GB memória, egy hátoldali iker-kamera (amelyet más források szerint a Samsung szállítana le), valamint egy valóban csúcskategóriás, gyors chip társulna, bár ez utóbbi típusát egyelőre nem nevezik meg. Itt nagy valószínűséggel a gyorstöltési funkcióról és az LTE-Advanced támogatásáról sem feledkeznek meg, hiszen ez már az eredeti példány esetében megvalósult.

Mindez még korai pletykaként kezelendő, ezt várhatóan további információk követik majd, mielőtt a cég új fejlesztése valóban felbukkan a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!