Berta Sándor

Nem értékesítheti aktuális készülékeit Kínában az Apple

A tengerentúli konszern fellebbezett és folytatja az okostelefonjai eladását.

Egy pekingi szabadalmi bíróság megtiltotta az Apple számára az ázsiai országban az aktuális okostelefonok forgalmazását, arra hivatkozva, hogy azok egy konkurens kínai termékre hasonlítanak. Az amerikai társaság fellebbezett az ítélet ellen és tovább folytatja a készülékek értékesítését. A kínai testület a viszonylag ismeretlen Baili nevű helyi gyártó szabadalmi jogaira hivatkozva hozta meg a döntését, amely két aktuális modellre, az iPhone 6 és 6S okostelefonokra, ezen belül is azok normál és Plus változataira egyaránt vonatkozik. A Baili a saját okostelefonját 100C néven forgalmazza.

Az Apple jelezte, hogy nem nyugszik bele az ítéletbe és fellebbez, valamint a jövőben is folytatja az iPhone 6, az iPhone 6 Plus, az iPhone 6s, az iPhone 6s Plus és az iPhone SE kínai értékesítését. A kínai döntés alighanem azzal van összefüggésben, hogy a helyi kormány minden erővel és különböző, akár vitatható intézkedésekkel is igyekszik erősíteni a helyi IT-gazdaság erejét, ezzel párhuzamosan pedig Peking háttérbe szorítaná a külföldi piaci szereplőket.

A kínai piac központi jelentőségű az Apple számára, hiszen miközben számos más, elsősorban nyugati államban egyáltalán nem, alig vagy már csak nagyon kis mértékben nő a helyi okostelefon-piac, addig a kínaiban bőven van potenciál. A bevételt tekintve Kína a második legfontosabb terület az amerikai óriáscég számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • atomgepezet #4
    Ez a komment ezzel az aláírással nagyon epic :D
  • Bagoly81 #3
    tehát kapnak egy határozatot, hogy nem, erre jogsértően ők akkor is értékesítenek.

    tiltsák ki a őket a francba, vagy csináljanak egy külön kínai formát amit más nem használ.
  • SupraMKIII #2
    +1
    Ilyen melegben talán még jó is :-)
  • ostoros #1
    :DDD
    A fagyi visszanyal. Ettől persze a helyzet nem változik alapvetően, de jó látni.