Gyurkity Péter

Száműzi a jelszavakat az Android

A hangsúly a viselkedési trendeken lesz, de már a következő verzió neve is felbukkant.

A Google I/O alatt számos új bejelentést láthattunk, azonban a Project Abacus fejleményeinek ismertetése nem váltott ki nagy figyelmet a felhasználók részéről. Mégis, az egyik legalapvetőbb változás ennek köszönhetően terjedhet el a hétköznapokban, hiszen a jelszavak helyett egyéb úton-módon azonosíthatjuk majd magunkat.

A napokban megjelent hosszabb írásban arról olvashatunk, hogy a Google már az év közepén elérhetővé tenné az előzetes verziót a külső fejlesztők számára, ezt követően pedig a végfelhasználók is kipróbálhatják majd a rendszert. A cél a biztonság és a kényelem egyidejű növelése, ezt pedig úgy érnék el, hogy a hagyományos jelszavakat végleg száműznék, helyettük pedig a készülék, illetve annak operációs rendszere, szokásainkat, a viselkedésben felvázolható trendeket veszi alapul, hogy megfelelő módon azonosítson minket, megelőzve az illetéktelen hozzáférést.

A folyamat során a szoftver nemcsak a pontos helyszín, de a hang, illetve a gépelési sebesség alapján is igyekszik körültekintő módon megállapítani a felhasználó kilétét, bár itt nyilván számos további szempont szerepet játszik majd. A bemutató alatt elhangzott, hogy több nagy pénzügyi intézet júniusban kezdi meg a platform részletes tesztelését, ami nagy előrelépést jelent a tavalyi egyetemi próbák után, de itt sok múlik majd azon, hogy maguk a felhasználók mennyire barátkoznak majd meg a rendszerrel, illetve hogy mennyiben bíznak meg annak pontosságában.

A Motorola révén egyébként már a soron következő verzió neve is napvilágot látott, ez a jelek szerint az Android O lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!