Berta Sándor

Követi tulajdonosát egy új kínai bőrönd

A Cowa Robot tömegben is követi gazdáját, helyzete mobilos alkalmazással lekérdezhető vagy akár nyitható.

A CES Asia kiállításon volt először látható a bőrönd, amely képes automatikusan haladni, így követni tudja a tulajdonosát akkor is, ha az egy tömegben halad. A Cowa Robotot repülőterekre és pályaudvarokon való használatra tervezték. Hat kereke van, amelyek közül kettő biztosítja a haladást, a többi négy a bőrönd stabilizálásáért felel.


Az eszköz ki tudja kerülni az utasokat és más akadályokat, majd utána folytatja az útját és felzárkózik tulajdonosa mögé. Amennyiben a termék mégsem tud lépést tartani a felhasználóval, akkor egy alkalmazáson keresztül felhívja erre a figyelmet. A telefon minden olyan esetben rezeg egyet, amikor a bőrönd és az illető közötti távolság több 1,5 méternél. A tulajdonos megtalálására a bőrönd 50 méteres körzetében van lehetőség. A szoftver képes megjeleníteni a poggyász súlyát és az akkumulátor töltöttségi szintjét, de az útvonal is eltárolható. A koffert felszerelték hagyományos zárral, de akár szoftverrel is lezárható. A gyártó szerint a bőrönd a Carry On Suitcase kategóriába tartozik, az ára körülbelül 2000 jüan lesz, ami 270 eurónak felel meg.


Egy hasonló fejlesztés volt a 2014 novemberében elkészült Bluesmart nevű bőrönd, amely beépített GPS-vevőegységgel, távolságmérővel, okostelefonnal nyitható elektromos zárral, Bluetooth-kapcsolattal és a mobil készülékek feltöltésére használható lítium-ionos akkumulátorral rendelkezett, ráadásul képes volt az utazási adatok valós idejű összegyűjtésére. Tavaly májusban pedig ismertté vált, hogy a Samsung és a Samsonite olyan bőröndöket akar kifejleszteni, amelyek korszerű technikával vannak felszerelve, így a felhasználóknak nem kellene foglalkozniuk azzal, hogy a bőröndjeiket a megfelelő terminálokon adják le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #4
    Butus !
    Egy *Bőrönd* nevű KUTYÁRÓL van szó !
  • jkedzs #3
    ennyi.
  • Skylake #2
    Túlbonyolított baromság mobileszköz-létközpontú lusta és ostoba konzumidiótáknak.

    A beépített motor és vezérlőegység súlyproblémája mellett, minden vágyunk nyilván még azt a nyüves bőröndöt is töltőre dugni, a szent mobiltelefon, tablet, okosóra és fitneszkarkötő mellett, plusz felrakni a bőröndre a frissítéseket, illetve azon darázni, hogy milyen szoftveres sebezhetőség kihasználásával fognak megviccelni. Plusz, mivel nem az user kezében van, így ellopni is bájosan egyszerű, hiába pittyegteti az appját.

    De hajrá, okosítani kell minden hétköznapi tárgyat! Majd a rengetegfajta okosításokból származó károk és veszélyek kivédésére / kezelésére létrehozunk új piaci megoldásokat! Ezek fő jellemzője az lesz, hogy jóval többe fog kerülni, hogy ellapátoljuk a sz*rt, amit az adott technológia következményeként externáliaként, veszélyként, költségként ottmarad, mint ami hasznot az átlagembernek, az usernek az okosítás hoz, teljesen mindegy, milyen tárgyról van szó! De mivel a mi nyugati civilizációnk mindent amúgy is túltol, túlbonyolít, így e téren is hozza a formáját.
  • grobs #1
    A probléma, hogy a repülőn a súly alapján fizetsz. Az akkumulátor jellemzően nem könnyű. Követős bőröndnek csak felvihetőben van értelme, ott meg eleve nagyon szűk a hely. Ha telepakoljuk elektronikával, akkor semmi nem marad a cuccunknak.

    És néhány km gyaloglás után észrevette, hogy a bőrönd már rég nem követi.