Ötvös Tibor

Világháborús korszakra vált a Battlefield 1

Az Electronic Arts meglépte és végre visszaterelni - legalább egy epizód erejéig - a világháborús időkbe a Battlefield-sorozatot.

Személy szerint nem vagyok Battlefield-rajongó, az életemből az 1942 komoly csatái mellett csak a Hardline okozta hatalmas csalódás hagyott nyomot. Teszem rögtön hozzá, hogy a Call of Duty-t is száműztem az életemből az Advanced Warfare óta. Egyszerűen nagyon unalmassá váltak ezek az erőltetetten modern korba helyezett FPS-ek és inkább az indie szereplők felé fordultam, ahol azért akadnak világháborús próbálkozások. A Call of Duty: Infinite Warfare bejelentésén szintén nem lepődtem meg, várható volt hogy tovább halad a sci-fi vonal felé a franchise, a Battlefield sorozatban azonban bíztam.

Szerencsére az Electronic Arts és a DiCE is úgy döntöttek, hogy adnak egy esélyt a világháborús korszak számára és tegnap este hivatalosan is bejelentették a Battlefield 1 címet kapott projektet. Az ötletesen az I. világháborúra utaló elnevezés valóban az 1914-19 közötti korszakba kalauzolja el a rajongókat és bár a megjelent borító alapján egy hősre koncentrál majd a cselekmény, de bizonyos belsős pletykák szerint több szereplő szemén keresztül láthatjuk majd az eseményeket. A fegyverek is autentikusak lesznek, így a világháborúban használt puskák, pisztolyok és járművek állnak majd rendelkezésünkre.


A Battlefield 1 sok helyszínre viszi el a rajongókat, így például harcolhatunk hangulatos francia kisvárosban, az olasz Alpokban és még a sivatagba is eljutunk. Ehhez természetesen a legkülönbözőbb járműveket vehetjük igénybe, így repülhetünk duplaszárnyú repülővel, vezethetünk tankokat de lóra is pattanhatunk, ha éppen úgy hozza az élet. Mindezt pedig szabadon bejárható területen, egyszerre akár 64 harcostársunkkal együtt tehetjük meg.

A szóló kampány kellően tartalmas és izgalmas lesz az ígéret szerint és nem csak amolyan pótlékként szolgál a multis harcok felvezetéseként. A Battlefield 1 október 21-én jelenik meg, az előrendelők azonban már 18-án magukhoz szólíthatják az Early Enlister Edition-t. Az EA Access felhasználók pedig október 16-tól vethetik bele magukat a kalandokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adler741 #15
    Az a tank elég fürge a trailerben,ugy tudom az csak cammogott 5-6 km/h-val.
  • Sir Cryalot #14
    elhiheted hogy a célközönségnek is komoly bőr van a gőgös arcán, ráadásul egyre nagyobb és vastagabb, AAA-bb, "kell"-ezősebb.
  • lipovics #13
    Már látom a game.co.uk-n, 50 fontért lehet előrendelni :D
    Nagyon komoly bőr van a srácok arcán, egy évente megjelenő lövöldéért ennyit kérni.. és akkor nem is számoltam a 3-5 dlc, végén drágább lesz a játék, mint egy PS4 :D
  • Sequoyah #12
    A loveszarok-harc a jatek szempontjabol egyaltalan nem biztos, hogy unalmas. A loveszarok-harc a valosagban azert unalmas, mert napokig bujdostak az arkok melyen a vizben, buzben, mocsokban es urulekben; rendes kaja ruha es ellatmany nelkul. De nyilvan egy jatekban a harcnak nem ezt az aspektusat kell megragadni (max egy atvezeto videoban), hanem magat a rohamot, ami azert igencsak izgalmas is lehet. feltetelezvbe hogy nem kell ugyanazt a rohamot 10x megismetelni persze:)
  • vik3 #11
    Elég ratyin néz ki a világa, de mindegy, már rég kicsúszott a kezükből a franchise - acélsisakos, buzogányos COD - édesisten
  • attes #10
    ja az 1942 már brutál elavult, abból egy új az nagyon jó lenne.
    a 43-at több év tologatás után törölték pc-re.
    A 42-t sztem sokan szénné játszottuk, de a többi nem annyira jön be.
  • Angelus1991ster #9
    Nem pattintja a Jagdpanzer E-100-at így szart sem ér....
  • dbali #8
    Az első hír, amit az új BF-fel kapcsolatban olvastam megemlíti, hogy ez egy alternatív 1. világháború lesz, tehát nem a történelem szerinti. Innentől kezdve nem kell attól tartani, hogy unalmas lövészárok harc lesz az egész és lassú, használhatatlan tankok/repülők/puskák lesznek benne:)
  • Zombee #7
    Nem, ez most kell. AAA kategóriás I. világháborús játék nem volt még.
  • Alien69 #6
    Többnyire pont az a lényeg, hogy a BF-ben a csalók gyalogosak. Ergo, mondjuk a repcsi pilóták nem lesznek csalók. Márpedig, ha ebben ilyen gépek lesznek, nagyon szar nem lehet. Kérdés, hogy bevezetik-e a BF2 "újításait", mint pl gázálarc.