Berta Sándor

WLAN-kapcsolat van az okoshőmérőben

A vezeték nélküli kapcsolatra képes eszköz villámgyorsan és nagyon pontosan mér, és a mobilon tárolja el hőprofilunkat.

A viselhető és az okosotthonokhoz használható termékek specialistájának számító Withings a Consumer Electronics Show keretében mutatta be okoslázmérőjét. A Thermo nevű készülék a gyártó igérete szerint a hagyományos lázmérőkhöz képest pontosabb mérések készítését teszi lehetővé, ugyanis elegendő csupán a felhasználó homlokához tartani.


A Thermo végén 16 infraszenzor található, amelyek 2 másodpercen belül 4000 mérést végeznek. Az esetleges mérési pontatlanságokat és a bőr, illetve a környezet hőmérséklete közötti eltéréseket egy különleges algoritmus számítja ki. Azáltal, hogy a homlokon egy viszonylag nagy bőrfelületen valósulhat meg a hőmérsékleti értékek mérése, az eredmények gyakorlatilag ugyanolyan pontosak, mint a hagyományos lázmérők használata esetén.


A termék egyaránt támogatja a Bluetooth- és a WLAN-szabványt, így a feljegyzett adatok könnyedén továbbíthatók akár egy mobiltelefonra, akár a Withings egyik szerverére. A beérkező információk alapján akár az egyes személyek profilja is elkészíthető. A kompatibilis alkalmazás egyaránt elérhető Android és iOS platformra, s a segítségével feljegyezhetők a különböző aktivitások vagy a testhőmérsékletet befolyásoló tényezők, például a bevett gyógyszerek. A hőmérsékleti értékek mellé beírhatók a közérzetre vonatkozó információk is; mindez a Withings szerint hasznos lehet a kezelőorvos felkeresésekor.

A két AA-elem 2 éves üzemidőt biztosít a készüléknek. A Thermo bevezető ára 99 euró és várhatóan az első negyedévben jelenhet meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!