Berta Sándor

Drón­platformot kínál a Qualcomm

A kaliforniai technológiai vállalat a multicopterekhez és robotrepülőgépekhez ajánlja a legújabb termékét.

A Qualcomm az okostelefonok és az okosórák piacán is jelen van, azonban egy újabb területen vetné meg a lábát a 58 x 40 mm méretű Snapdragon Flight referenciaplatform segítségével.

A Snapdragon Flight fő egysége a Snapdragon 801 típusú és 2,26 GHz órajelű négymagos rendszerchip, amelyet egy Adreno 330 integrált grafikus mag egészít ki. A termékbe beépítettek egy IEEE 802.11n kompatibilis WLAN-modult, van benne Bluetooth-támogatás és GPS-egység is. Az eszközt felszerelték a repülés stabilizálásához szükséges szenzorokkal, s emellett rendelkezik 720p-POV-Stream, képrögzítési, navigációs és valós idejű vezérlési lehetőségekkel. A Snapdragon Flight akár 4K-videókat is rögzíthet.


Raj Talluri, a Qualcomm alelnöke kijelentette, hogy a drónok napjainkban számos gyártó különböző önálló alkatrészeiből tevődnek össze, mindez hozzájárul az árak növekedéséhez. Ezzel szemben a Snapdragon Flight minden szükséges alkatrészt egy csomagban biztosít, így lehetővé válhat az eddigieknél könnyebb, olcsóbb és hatékonyabb robotrepülőgépek létrehozása. A Qualcomm referenciaplatformja elérhető minden gyártó számára. Az új egységre épülő első drón várhatóan 2016 elején jelenhet meg és a Yuneec nevű kínai gyártó fogja elkészíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!