Berta Sándor

Érkezhet az iPad Pro

Az Apple egy iPad Pro készüléket fejleszt, amelyet 12,9 hüvelykes kijelzővel és NFC-chippel szerelne fel, emellett járna hozzá digitális toll is.

Az új készülék napokon belül vagy legkésőbb októberben jöhet. A 9to5Mac információi alapján szeptember 9-én vagy októberben mutathatja be az Apple - az iPad Mini mellett - az új üzleti célú táblagépét, amelynek neve iPad Pro lesz. Az új eszköz értékesítése novemberben kezdődhet, a kaliforniai konszern október végétől fogadja majd az előrendeléseket. Az Apple a bemutatóra a San Fransiscóban lévő 7000 férőhelyes Bill Graham Auditóriumot bérelte ki. A 9to5Mac nem biztos a szeptember 9-i időpontban, ugyanis egyes források szerint a társaság eljátszott azzal a gondolattal is, hogy egy külön októberi rendezvényen mutatja be az iPad Pro tábla PC-t.

Az új változat belső neve J98/J99 és az operációs rendszere az iOS 9.1 lesz, amelyhez jár majd a Siri-optimalizálás és digitális toll. Az operációs rendszer emellett támogatni fogja a Force Touch funkciót, vagyis képes lesz különbséget tenni a finomabb és a keményebb érintések között. Ezenkívül a táblagépet ellátják egy oldalsó integrált hangszórópárral is. Az iPad Mini 4 vékonyabb lesz a jelenleg is kapható elődjénél, gyorsabb processzort kaphat és az iOS 9 alatt támogatja majd a Splitscreen üzemmódot. Emellett jobb kamerával is felszerelhetik. A 9to5Mac végül arra is kitért, hogy szintén készül az iPad Air új verziója, amely 2016-ban kerülhet a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grobs #3
    Az ipad-eket október végén mutatják be a 4-es óta, ezért nem kell semmilyen külön rendezvény, hogy akkor mutassanak be egy ipad-et.
  • G_ArchAngel #2
    Október-november környéken jön az új Photoshop tabletekre, gondolom nem véletlen az időzítés.
    Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.09.07. 11:33:47
  • Kandurex #1
    "végül arra is kitért, hogy szintén készül az iPad Air 2, amely 2016-ban kerülhet a boltokba"?

    ez biztos?