Gyurkity Péter

Kiszivárgott az idei Nexus 5 hardvere

Erős hardverrel jelenne meg a kisebbik változat, amely októberben mutatkozhat be.

Még májusban jelent meg a hír, miszerint a Google idén egyszerre két okostelefont mutatna be a nagyközönség előtt, ezek egyikét az LG, a másikat pedig a Huawei közreműködésével. Az azóta eltelt időszakban további részletek láttak napvilágot, ám most a kisebbik változat csaknem teljes specifikációját vehetjük közelebbről szemügyre.

Egy kínai forrás szellőztette meg a hírt, miszerint az idei Nexus 5 egy 5,2 hüvelykes, Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontást támogató kijelzővel futna be, amelyhez 565 ppi pixelsűrűség, a hatmagos, 1,8 GHz-es órajelen futó Snapdragon 808 chip, az Adreno 418 grafikus vezérlő, valamint 3 GB LPDDR3 RAM csatlakozna. A belső tárolóval kapcsolatban még nem ismerjük a részleteket, de nyilván itt sem lesz nagy gond a rendelkezésre álló kapacitással.

Ami a képkészítési funkciót illeti, a hátoldalon állítólag a mostanában igencsak divatos, 13 megapixeles kamera kapna helyet, mégpedig optikai képstabilizációval, illetve a Sony IMX 278 érzékelőjével. Ez a forrás szerint a Huawei által készített nagyobbik példány kameráját is lepipálja majd, és bár arról nem ejtenek szót, hogy az előlapon milyen változat szerepelne, egy másik oldalon megjelent szelfi EXIF-adataiból arra következtethetünk, hogy itt egy 5 megapixeles kamerának szorítanak majd helyet.

A hivatalos bejelentés mindkét okostelefon esetében október második felében esedékes, van még tehát idő a részletek tisztázására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!