MTI

A gyűlölködés elleni fellépésre kéri a Facebookot a német igazságügyi miniszter

A német igazságügyi miniszter határozottabb fellépést kér a Facebook közösségi portál vezetésétől a rasszista, idegenellenes, gyűlölködő kommentárok, bejegyzések ellen.

Heiko Mass a Facebook németországi és európai vezetésének címzett levelében a Der Tagesspiegel című berlini lap beszámolója szerint élesen bírálta a közösségi portál üzemeltetőinek moderátori tevékenységét. A miniszter azt írta, hogy a németországi menedékkérők, menekültek és szállásaik elleni támadásokkal összefüggésben számos panasz érkezik a tárcához az interneten tapasztalható rasszista uszítás miatt. Főleg azt kifogásolják "Facebook-felhasználók, hogy az önök vállalkozása a konkrét jelzések ellenére nem lép fel hatékonyan a rasszista és idegenellenes tartalmú bejegyezésekkel szemben" - írta a szociáldemokrata politikus.

A felhasználók a bejelentéseikre gyakran csupán azt a választ kapják, hogy a cég megvizsgálta a kifogásolt tartalmat és nem állapította meg a közösségi alapelvek megsértését. Részletes indoklás pedig "az általam ismert információk alapján még a leginkább egyértelmű esetekben sincsen" - írta a német igazságügyi miniszter. Heiko Maas szeptember 14-re találkozót kért a Facebook vezetőitől, a megbeszélés célja - mint írta - a portál felhasználói szabályzatában lefektetett "közösségi alapelvek hatékonyságának és átláthatóságának erősítése". A miniszter rámutatott, hogy a portál üzemeltetőinek törvényi kötelességük a jogsértő tartalmak haladéktalan törlése.

Németországban a hatóságok és a bíróságok egyre érzékenyebben reagálnak a közösségi portálokon megjelenő uszító, idegenellenes tartalmakra, és az utóbbi hetekben több jogerős bírósági ítélet is született ilyen ügyekben. A berlini közigazgatási bíróság 4800 euró (1,5 millió forint) pénzbüntetésre ítélt egy Facebook-felhasználót gyűlöletkeltő bejegyzések miatt - számolt be a napokban online kiadásában a Der Tagesspiegel. A BR bajor közszolgálati médiatársaság egy július végi jelentése szerint pedig a passaui közigazgatási bíróság 7500 euró büntetésre ítélt egy felhasználót ugyancsak gyűlöletkeltő bejegyzések miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Paddy #16
    "A szólásszabadság meg a szabad gondolkodás végetér ott ahol más emberi méltósághoz való joga kezdődik."

    Ez az a mondat, ami a szólásszabadságát és a gondolatok szabadságát diktatórikusan gúzsba köti, mert jó libsi szellem szerint az egyén érdekeit helyezi az értelem elé. Egy demokráciában a szabad gondolatot el kell viselnie minden embernek, más esetben a szabad gondolat egyénre kiható negatív hatásának tiltása agresszív diktatúrát eredményez. nem is beszélve arról, hogy elkezdjük védeni ezen az alapon a gyilkosokat, erőszaktevőket és minden olyan elemet, aki szándékosan nem akar normális életvitelt folytatni, de mások életét viszont szándékosan tönkre teszi.
    Ma baloldali fasizmus tombol a világon vagy ha jobban tetszik, akkor liberálfasizmus, ami iszonyú kettős mércén és a fent leírtakon alapul. A szabad gondolatot és szót senkinek nincs joga betiltani az egyén érzékenységére hivatkozva, viszont a szabadon gondolkodók és beszélők elszeparálhatják az ilyen embert azoktól, akik az igazi szabadságot óhajtják, mert egyszerűen veszélyes a szellem szabadságára.
  • Amergin #15
    Kik? Hát a Navajonkik!
  • Cefet #14
    Kik azok akik nem fogják hagyni? Ezt fejtsd már ki bővebben légyszi, csak hogy tudjuk kik is vagytok?
  • Amergin #13
    Igazságtalan törvények mellet jogellenes igazságosnak lenni, Mr. Hivatásos Rettegő.


    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2015.08.30. 14:58:47
  • Tarathiel2 #12
    A szólásszabadság meg a szabad gondolkodás végetér ott ahol más emberi méltósághoz való joga kezdődik. Ha ezt nem vagytok képesek felfogni akkor majd beleáll a törvény az arcotokba. Nem fogjuk hagyni hogy egy újabb führert neveljetek ki az esztelen gyűlölködéssel.
  • Amergin #11
    A magadfajták gyűlölik a szabad gondolkodókat. A toleranciával is hadilábon állsz.
    Jó inkvizítor lettél volna pár évszázada...
    Egyébként meg visszatért az '50-es évek, amikor egy vicc elmesélése miatt be lehetett kerülni a magadfajták által őrzött koncentrációs táborokba.
    Ma nincs ilyen, "csak" az életedet teszik tönkre a "humanisták" egy komment vagy poszt miatt, amihez a magadfajtákkal telepumpált korrupt apparátus asszisztál.
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2015.08.28. 16:43:27
  • Tarathiel2 #10
    Megtapasztalhattuk már a harmincas, negyvenes években, mivel jár ha szabad teret engednek az ilyen viselkedésnek. Még egyszer nem fogjátok eljátszani, akárhogy is képzelegtek "egyre több ember"-ről meg változó világról. Szerencsére az NWO topikban folyó, moderátor által asszisztált gyűlölködés nem egyenlő a világgal.
  • Ragnaar #9
    Ezek alapján génszűrést is elrendelhetnének, és az erőszakos cselekményekre hajlamosak nem láthatnák ezeket a posztokat, mert ugye az nyilvánvaló, hogy vannak olyan emberek is akiket akármennyire uszítanak is nem fognak uszulni.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.28. 15:10:24
  • Anonymusxx #8
    " a te fajtád"
    Mi az én fajtám?
    Vagy te egy rasszista-ellenes rasszista vagy?
  • Archenemy #7
    "Valakinek muszáj határokat szabni"
    És a határ mágikusan úgy van megszabva, hogy a kecskét baszó Mohamed meg Jézus kereszttel a seggében még mehet, mert az végülis felvilágosult valláskritika meg szólásszabadság, de mondjuk azt írni, hogy Izrael gyakorlatilag létrehozta a világ legnagyobb gettóját, az borzalmas rászizmus, amit el kell taposni.

    Vagy ha egy meleg pár kiáll amellett, hogy a gyereknek a hagyományos családban a helye, akkor azonnal meg kell mondani annak a meleg párnak, hogy ők homofóbok.

    Nem érzed, mennyire szánalmas ez a "Valakinek muszáj határokat szabni"? Miért pont neked? Miért pont ezeket?

    Szerencsére változik a világ, egyre több ember látja ezt az iszonyú kettős mércét, amit a magadfajta "szólásszabadság-amíg-engedjük" emberek viselnek.